Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tomáš (Igor Orozovič) s Terezou (Veronika Khek Kubařová) prožívali lásku jako z učebnice. Poznali se na střední, přeskočila mezi nimi jiskra a pak už to jen doutnalo a hořelo. Po vysoké spolu zůstali v Praze, meteorolog Tomáš získal skvělou práci televizního moderátora počasí, a Tereza se (zatím neúspěšně) snaží rozjet prodej a výrobu ručně šitých bot. Kdy se to zadrhlo? Na Štědrý den, když Tereza přistihla polosvlečeného Tomáše v domněle choulostivé situaci s populární televizní moderátorkou (Emma Smetana). Prekérní chvilku by sice Tomáš mohl celkem racionálně vysvětlit, kdyby k tomu ale dostal příležitost. „Usmiřovačku“ mu překazí neplánovaný pobyt na policejní stanici, a když se konečně dostane domů, narazí na prázdný byt a výzvu, aby se sbalil a odstěhoval.
Tomáš se nechce vzdát bez boje, rád by Terezu obměkčil nějakým velkým romantickým gestem, jenže už nějak vyšel ze cviku. Naštěstí má kamaráda Karla (Matouš Ruml), filmového fanatika, který má jednoduché řešení – proč se neinspirovat scénami ze slavných romantických filmů? Jenže Tomáš záhy pozná, že to, co stoprocentně funguje na filmové hrdinky, nemusí nutně fungovat i v šedivé realitě, zvlášť když provedení pokulhává, nebo když se do cesty připlete charismatický fotograf (David Matásek), který se o Terezu zajímá víc, než je zdrávo. Jedině Tereza je romantická komedie plná trapasů a omylů, která názorně dokládá, že boj o lásku může být někdy neuvěřitelná šichta, zvlášť když vám život dává jednu facku za druhou. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (180)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Silne neoriginálna romantická "komédia" s prebratými prvkami z Lásky nebeskej a rôznych iných filmov, v podstate ten dej, zvrat, odhalenie a záver je klišé, ktoré vídame bežne vo filmoch vysielaných niekde na Prime. Ešte aj nahatá rádoby vtipná scéna na chodbe je prebratá a angažovanie Smetany som nejak nepochopil, takto sa nechová žiadna krava. Ani taká ako ona. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Čekal jsem něco jinýho" Já nečekal, že lze postavit romantický film na tak tupě laciné zápletce, jako ze seriálu Ulice. Krkolomně trapné vyznání a nekonečné prodlužování předem jasného usmíření. Ozorovič se tváří jako opruzovič. Kubařová je sympatická herečka ale tady tu lacinost a nudu nezachrání. 4/10 ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dnes je smutné výročí amerického náletu na Prahu ze 14.2.1945 a tak jsem nejprve myslel, že si pustím něco tématicky k tomu. Ale zároveň je dneska Valentýn a tak by mi asi svist pum a štěkot střeleckých věží  doma neprošel. A tak jsem zvolil to menší zlo, než naštvaného Messerchmitta na šesti hodinách v obýváku a pustil novou českou romantickou komedii. Kubařici mám rád, je to hezká holka byť od jejího Vysvlečeného deníku už utekl nějaký pátek a je vidět, že zub času už začal hlodat i na její dívčí tvářičce. Igora Ozoroviče mám ještě raději. Měl jsem tu čest ho párkrát vidět na prknech co znamenají svět a slyšel jej i naživo zpívat. Ten chlapík je univerzál pro jakékoliv pódium. Slušný herec, solidní hudebník a zatraceně dobrý zpěvák. Navíc má charisma a tak jsem si říkal, že s touhle zajímavou ústřední dvojicí by to musel být hodně blbý scénář aby to nedopadlo. Bonusem byla opravdu sexy Emma politá šampáněm (všude!) a ani ostatní herci nejsou z těch z nichž bych měl kopřivku již jen při čtení jejich jmen v titulcích. Bohužel hned první minuty ukáží level humoru z nějž už celý film prakticky nevypadne. A ručička zuřivě kolísá někde mezi jedničkou až dvojkou, přičemž desítka je pro ni nedosažitelná hodnota.  Zápletky pitomé, předvídatelné, klišé střídá klišé. Úplně jsem z toho cítil tu snahu natočit vánoční romantickou komedii ve stylu těch amerických. Bohužel je z toho cítit neoriginalita a brakování starších kusů. Je to škoda, s tímhle obsazením to nemuselo být tak blbé. Ale když herci nemají co hrát, tak je to těžké. Orozoviče je mi líto, tohle nebyl jeho level... Dávám tedy za troje ručně šité boty a jdu si pustit Memphiskou krásku. * * * ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

další čárka na nekonečném účtu českých rádoby romantických komedií, která není ani vtipná ani romantická. Veronika Khek Kubařová je sympatická a umí hrát a i když jí scénář hází klacky pod nohy a dělá z ní blbku, tak to ustává se ctí. Igor Orozovič je taky sympaťák, ale hrát moc neumí a nevěřil sem mu vůbec nic z toho co tam předváděl.No a Matouš Ruml jako komická vedlejší figurka si jede svojí Lexa pózu a je ve finále asi tím nejzábavnějším prvkem z celého filmu, ač je to třeba brát s velkou rezervou...40% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

České Budějovice, 17.9.2021. Po dlouhé době jsem byl na dovolené v Čechách, rozhodl jsem se vzít rodiče do kina a vzhledem k tomu, že mají rádi české filmy, tak volba padla na romantickou komedii Jedině Tereza. A byl to takový český standart, který nabídl příběh o velkém nedorozumění. Člověk se pobavil a trapnost se tomu vcelku vyhýbala, jen to nebylo nic o čem budete vyprávět na potkání. Hlavní herečka je sympatická a obsazení okolo ní bylo slušně poskládané, i když Rumlova postava zbytečně tlačila na pilu s hláškováním. Ve výsledku slušná práce, která neurazí, pobaví, ale nenadchne. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo 16 dní. Točilo se především v Praze. Natáčelo se také na nejvyšší hoře Českého ráje Kozákov. (Azurose)
  • Mezi závěrečnými titulky můžeme vidět ještě jednu scénu. (griph)

Související novinky

Finále Plzeň až k jádru českého filmu

Finále Plzeň až k jádru českého filmu

10.09.2021

34. ročník filmového festivalu Finále Plzeň se letos opět uskuteční na podzim. České filmové žně začnou 24. a skončí 29. září. Do kin od léta míří řada nových snímků a Finále je nabídne pohromadě… (více)

Reklama

Reklama