Reklama

Reklama

Neskutečná Anna

(seriál)
  • USA Inventing Anna
Trailer 2
USA, 2022, 10 h 8 min (Minutáž: 59–83 min)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Odvážná podnikatelka, nebo mistrná podvodnice? Novinářka zkoumá případ Anny Delvey, která si jako údajná dědička obrovského jmění naklonila newyorskou smetánku. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (73)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Seriál o dvou neskutečně otravných ženách. Jedna má vkus, ambice a dokáže lidi přesvědčit, aby věřili v ni i v její vizi. Druhá je tvrdohlavá, neústupná a zapálená. Bohužel, ta první je taky děsně snobská a sobecká kráva a ta druhá posedlá touhou rozlosknout Annu jako oříšek. A obě touží vlastně po jediném - reputaci. Julia Garner naštěstí i s tím příšerným přízvukem zvládá víc hereckých poloh - umí být zranitelná, zamilovaná, vlídná i chladná. Ale ani na jediný moment mi Anna nebyla sympatická. Nefandila jsem jí. Anna Chlumsky jako Vivian balancuje mezi přiměřeným a přepáleným výkonem (zejména v německé epizodě je na zabití). Naštěstí mají kolem sebe slušné osazenstvo, ze kterého mě nejmileji překvapila Alexis Floyd jako Neff. Seriál samotný trpí přemrštěnou stopáží a epizodami, které se mohly bez obav vyškrtnout. Namátkou třeba celý výlet na Ibizu a prakticky 99% epizody zaměřené na Alana Reeda. Scénář také dost nelogicky některé postavy odsune do pozadí na několik epizod, případně je zcela opustí. Zkrátka a dobře, Inventing Anna je nevyrovnaná minisérie k jejímuž dobru lze přičíst to, že z Anny Delvey nedělá Robina Hooda ani sympatickou gaunerku, které se povedlo zatočit se systémem. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Inventing Anna" v zásade nejaké väčšie problémy nemám. Myslím si, že ide o zaujímavý projekt a je dobre nejako vidieť do života týchto všetkých podvodníkov. Minimálne to dáva nám ako divákom ukážku, že svet patrí scammerom, ktorí to musia vedieť len dobre predať. A Anna teda rozhodne vedela veľmi dobre na to, ako oklamať všetkých okolo seba. A narozdiel od "The Tinder Swindler" týpka bola aspoň skutočne potrestaná za svoje činy. Už len čiste z titulu, že to bolo vykonané všetko v jej mene. Julia Garner je podľa mňa skvelá vo svojej role a snaží sa to predať čo najlepšie. Miestami mi však jej povýšenecký akcent a jednanie s druhými vedelo trošku liezť na nervy. Mal som pocit, že to bola jediná črta, ktorú sme z nej videli. Na seriáli mi aj vyhovuje, že vedľajšie postavy dokopy nikdy neostanú na scéne dlhšie, než je nutné. A tak si postupne môžeme skladať jednotilivé diely mozaiky dokopy. Čo sa Rachel týka, mám z nej trošku zmiešané pocity. Na jednu stranu je treba povedať, že svojej kamarátke verila celú dobu, dostala do skutočne veľmi nepríjemnej situácie a určite by som jej to nezávidel. No na druhú stranu je pravda aj to, že bola vždy tá, čo vždy len brala a všetko dostávala zadarmo. Myslím si, že keby sa jej ale podarilo ten úver získať, mohlo to byť ešte vskutku zaujímavé. Pretože fakt pre mňa ostáva otázka, či by nejakým spôsobom si po sebe upratala svoj život, aby rozbehla biznis, alebo by to bol len ďalší scam. Pretože som celkom uveril aj tomu, že dievča chcelo niečo budovať. Ale nie úplne košér metódami. Za pozornosť podľa mňa stojí. Hodnotenie: B ()

Reklama

Paity odpad!

všechny recenze uživatele

Já vám řeknu, co je na tom odpad! Scénář, který nemá vůbec spád a nudí te se a pak hlavní postava Anna. Její představitelka nehraje. Patrně nemá ani mimické svaly v obličeji. Tváří se pořád stejně, pořád stejně na facku. Někoho tak nesympatického jsem dlouho neviděl. Koukal jsem se na její filmografii a ta osoba "hraje" ve všem pořád stejně! Neskutečné. I v Mlčení jehňátek jsem Hanibalovi fandit víc, než této nudné a otravné osobě. ()

Krabak 

všechny recenze uživatele

Začnou Annou Chlumsky. To je tak příšerná, nesympatická a ošklivá herečka, která mě tam neskutečně iritovala po celou dobu seriálu. Hrát neumí, nedá se na ní koukat a vypadá, jak kdyby na sobě měla o 2 velikosti větší kůži, než je potřeba. Ono kromě Julie, která to drží tak něják nad vodou, je ten výběr herců celkově dost hroznej. Tak či tak...je to mnohem delší, nudnější a trapnější verze Podvodníka z Tinderu. --->25% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

seriál dvou tváři. Na jedné straně je standardně solidní technická stránka, poměrně vysoký level koukatelnosti i přes přepálené stopáže některých epizod a výborná Julie Garner. Na straně druhé je pak samotný příběh o tom jak jedna sociopatka dokázala nějakou chvíli tahat za nos pár boháčů To samo o sobě není úplně nezajímavé a seriál neslouží jako návod a ani Annu nijak neoslavuje, ale nakonec si sám na konci podrazí nohy. Upřímně se mi nechce věřit, že poté co se Anna k většině lidí kolem ní chová jako k póvlu a ti lidé vědí, že lže a je podvodnice bez špetky pokory a respektu , tak jsou nakonec schopni pro ní div neobětovat sebe a své rodiny. Pokud se to opravdu takhle stalo, pak by musela být Anna naprosto famózní manipulátor a nebo ti lidé okolo ní (novinářka, právník, kamarádka) musí být buď pod drogami, nebo úplní debilové...60% ()

Galerie (223)

Zajímavosti (12)

  • Skutečná Anna Sorokina dostala od Netlixu 320 000 amerických dolarů za práva k natočení jejího životního příběhu. Musela ale část použít na úhradu škod, které způsobila. (Sidarius)
  • Okrem toho, že počas seriálu nosila Julia Garner parochne, sama si vyžiadala aj umelé zuby po tom, čo zbadala tesne pred prvou klapkou jednu z raritných fotiek, kde sa Anna Delvey usmieva. Garner má prirodzene medzierky medzi zubami, zatiaľ čo Annine zuby sú perfektne rovné a vedela, že táto zmena jej pomôže lepšie sa prispôsobiť tomu, ako skutočná Anna rozpráva. (matthew.17)
  • Laverne Cox bola nervózna, či sa jej stvárnenie trénerky Kacy Duke bude skutočnej Kacy páčiť. Vravela, že ak nebude spokojná, považovala by svoj výkon za osobnú prehru. Kacy jej po zhliadnutí seriálu však pogratulovala a poslala kvety. (matthew.17)

Související novinky

Neskutečná Anna skutečně zbohatla, teoreticky

Neskutečná Anna skutečně zbohatla, teoreticky

13.02.2022

Předstírej, dokud to nedokážeš. S takovou myšlenkou Anna Sorokin, jejíž skutečný příběh je předmětem novinky Netflixu Neskutečná Anna, přišla do Spojených států a několik let si žila jako královna.… (více)

Seriálový Bridgerton se rozrůstá

Seriálový Bridgerton se rozrůstá

17.05.2021

Seriálový hit Bridgerton streamovací služby Netflix se kromě nedávno potvrzených tří dalších řad dočká čerstvě také spin-offu. Ten zástupci Netflixu potvrdili před pár dny a děj se tentokrát zaměří… (více)

Reklama

Reklama