Reklama

Reklama

Neskutečná Anna

(seriál)
  • USA Inventing Anna
Trailer 2
USA, 2022, 10 h 8 min (Minutáž: 59–83 min)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Odvážná podnikatelka, nebo mistrná podvodnice? Novinářka zkoumá případ Anny Delvey, která si jako údajná dědička obrovského jmění naklonila newyorskou smetánku. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (73)

Chen 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedený seriál, který byl ale místy zbytečně natahovaný. Styl hraní Julie Garner mi v případě Anny nevadí, naopak, z toho, co jsem viděl působila skutečná Anna také dost chladně a téměř "roboticky". Trošku nepříjemný je přízvuk, ale co mi asi vadilo nejvíc je to, že se seriál zřejmě snaží udělat z hlavní postavy jakousi hrdinku nebo Robina Hooda v sukních. Tahle glorifikace podvodníků není moc zábavná. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Inventing Anna" v zásade nejaké väčšie problémy nemám. Myslím si, že ide o zaujímavý projekt a je dobre nejako vidieť do života týchto všetkých podvodníkov. Minimálne to dáva nám ako divákom ukážku, že svet patrí scammerom, ktorí to musia vedieť len dobre predať. A Anna teda rozhodne vedela veľmi dobre na to, ako oklamať všetkých okolo seba. A narozdiel od "The Tinder Swindler" týpka bola aspoň skutočne potrestaná za svoje činy. Už len čiste z titulu, že to bolo vykonané všetko v jej mene. Julia Garner je podľa mňa skvelá vo svojej role a snaží sa to predať čo najlepšie. Miestami mi však jej povýšenecký akcent a jednanie s druhými vedelo trošku liezť na nervy. Mal som pocit, že to bola jediná črta, ktorú sme z nej videli. Na seriáli mi aj vyhovuje, že vedľajšie postavy dokopy nikdy neostanú na scéne dlhšie, než je nutné. A tak si postupne môžeme skladať jednotilivé diely mozaiky dokopy. Čo sa Rachel týka, mám z nej trošku zmiešané pocity. Na jednu stranu je treba povedať, že svojej kamarátke verila celú dobu, dostala do skutočne veľmi nepríjemnej situácie a určite by som jej to nezávidel. No na druhú stranu je pravda aj to, že bola vždy tá, čo vždy len brala a všetko dostávala zadarmo. Myslím si, že keby sa jej ale podarilo ten úver získať, mohlo to byť ešte vskutku zaujímavé. Pretože fakt pre mňa ostáva otázka, či by nejakým spôsobom si po sebe upratala svoj život, aby rozbehla biznis, alebo by to bol len ďalší scam. Pretože som celkom uveril aj tomu, že dievča chcelo niečo budovať. Ale nie úplne košér metódami. Za pozornosť podľa mňa stojí. Hodnotenie: B ()

Reklama

Harpy odpad!

všechny recenze uživatele

Skončila som pri predposlednom dieli, už som nemala silu pozerať na tú "wanabee celebritku a boháčku", inak preafektované upišťané decko. Diely sú dlhé, ide to pomaly a ak vás zaujíma ako vlastne okrádala, odkiaľ brala peniaze atď, dozviete sa pomaly hovno, v každom dieli neskutočná vata, trápne dialógy a ešte krútim hlavou nad herečkou, ktorá hrala novinárku, a asi si povedala že bude svojou mimikou tváre hrať aj za svoju kolegyňu Annu - ktorá naopak ani brvou nepohla a stále sa tvárila rovnako. Tie grimasy ktoré tam dávala boli pre mňa neskutočne otravné, každý diel som si len hovorila aké drogy berie....odpad ! ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Jak mě fascinoval film Vlk z Wall Street tak stejně mě fascinoval seriál Neskutečná Anna,akorát mezi postavami byl "nepatrný" rozdíl v tom,že Jordan Belfort si na milióny skutečně sáhnul kdežto Anna měla milióny jen ve svých nesplnitelných vizích.Vždycky se mi líbí ten údiv v očích všech těch snobů když zjistí,že společenský postup netvoří diplom z Harvardu ani kabelka od Gucciho,ale pouze správné načasování,nic složitějšího bych v tom nehledal.Podvodnice Anna si vytvořila kolem sebe tým snů,vybrala ty největší machry ve svých oborech a nechala je aby uvěřili pohádkám,jejím pohádkám které jim naservírovala na zlatém podnose.To že své plány nedotáhla do konce byla obyčejná smůla.Výborný dabing všech postav hlavně Johana Krtičková namluvila Annu Delvey dokonale.Podle mě nejlepší díly byly 1.,4.,5. a 9.Dobrých momentů je v seriálu mnoho,ale nejlepší scénka je podle mě v posledním tedy 9.díle a to hádka Anny a jejího právníka ve vězení v čase 32:10 až 39:15,to je prostě dokonalé. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Seriál o dvou neskutečně otravných ženách. Jedna má vkus, ambice a dokáže lidi přesvědčit, aby věřili v ni i v její vizi. Druhá je tvrdohlavá, neústupná a zapálená. Bohužel, ta první je taky děsně snobská a sobecká kráva a ta druhá posedlá touhou rozlosknout Annu jako oříšek. A obě touží vlastně po jediném - reputaci. Julia Garner naštěstí i s tím příšerným přízvukem zvládá víc hereckých poloh - umí být zranitelná, zamilovaná, vlídná i chladná. Ale ani na jediný moment mi Anna nebyla sympatická. Nefandila jsem jí. Anna Chlumsky jako Vivian balancuje mezi přiměřeným a přepáleným výkonem (zejména v německé epizodě je na zabití). Naštěstí mají kolem sebe slušné osazenstvo, ze kterého mě nejmileji překvapila Alexis Floyd jako Neff. Seriál samotný trpí přemrštěnou stopáží a epizodami, které se mohly bez obav vyškrtnout. Namátkou třeba celý výlet na Ibizu a prakticky 99% epizody zaměřené na Alana Reeda. Scénář také dost nelogicky některé postavy odsune do pozadí na několik epizod, případně je zcela opustí. Zkrátka a dobře, Inventing Anna je nevyrovnaná minisérie k jejímuž dobru lze přičíst to, že z Anny Delvey nedělá Robina Hooda ani sympatickou gaunerku, které se povedlo zatočit se systémem. ()

Galerie (223)

Zajímavosti (12)

  • V rámci příprav herečka hlavní role (Julia Garner) navštívila skutečnou Annu Delvey (Sorokin) ve státním vězení Rikers Island. Po dobu její návštěvy byla přítomna i skutečná novinářka (v seriálu Vivian Kent) Jessica Pressler, která se podílela na tvorbě scénáře. Herečka Julia Garner zjistila po čase debaty s Annou Delvey, že opravdu někdy zastrašuje. „Jak probíhá natáčení,“ zněla chladně položená otázka směřující herečce, která opáčila, že to jde dobře a poděkovala. Sorokin se rázně zeptala na to, jak ji bude hrát. Když Garner začala mumlat neidentifikovatelným přízvukem, tak se začalo napětí mezi nimi uvolňovat. (dan4815)
  • Skutočná Anna Sorokin bola v roku 2019 odsúdená na 4 až 12 rokov väzenia, pričom jej udelil aj pokutu vo výške 24 000 dolárov na vyrovnanie štátnych pokút a bankám mala vrátiť 199 000 dolárov. Vo februári 2021 bola podmienečne prepustené z väzenia. Po prepustení z väzenia sa prihlásila do hotela The NoMad a najala si nemecký kamerový štáb, aby ju sledoval a natáčal jej aktivity. O šesť týždňov neskôr, v marci 2021, ju imigračné a colné orgány (ICE) vzali späť do väzby za prekročenie dĺžky platnosti víz. V súčasnosti ju zadržiavajú vo väzení a čaká na deportáciu do Nemecka. Imigračný sudca rozhodol, že ak by bola prepustená, mala by sklon pokračovať v páchaní podvodných a trestných činov. (Raccoon.city)
  • Anna Sorokin se chtěla dostat z Německa, ale nechtěla, aby někdo poznal její ruský původ. Začala sledovat seriál Gossip Girl (od r. 2007), aby se naučila, se snahou potlačit přízvuk, angličtinu. (dan4815)

Související novinky

Neskutečná Anna skutečně zbohatla, teoreticky

Neskutečná Anna skutečně zbohatla, teoreticky

13.02.2022

Předstírej, dokud to nedokážeš. S takovou myšlenkou Anna Sorokin, jejíž skutečný příběh je předmětem novinky Netflixu Neskutečná Anna, přišla do Spojených států a několik let si žila jako královna.… (více)

Seriálový Bridgerton se rozrůstá

Seriálový Bridgerton se rozrůstá

17.05.2021

Seriálový hit Bridgerton streamovací služby Netflix se kromě nedávno potvrzených tří dalších řad dočká čerstvě také spin-offu. Ten zástupci Netflixu potvrdili před pár dny a děj se tentokrát zaměří… (více)

Reklama

Reklama