Reklama

Reklama

Pozadí událostí

(seriál)
  • angličtina Behind the Curtain (festivalový název)
Česko, 2022, 5 h 2 min (Minutáž: 74–77 min)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Vojtěch Bohdanovský (Jiří Havelka) a Soňa Kostková (Petra Hřebíčková) jsou sourozenci. Oba učí na Univerzitě Palackého v Olomouci, oba prožívají krizi v manželství: Vojtu s pětiletým synem opustí žena, Soňa, připoutaná ke dvěma dětem, čelí manželovým nevěrám a věčnému přehlížení. Vojta ve volném čase píše detektivky. Soňa se jím nechá inspirovat a vydá pod pseudonymem velmi úspěšný erotický román Pozadí událostí.  Do funkce děkanky filozofické fakulty je zvolena ambiciózní Alice Klusová (Jitka Čvančarová). Ve snaze vymýtit veškeré projevy přežívajících sexistických stereotypů na škole se do jejího hledáčku se dostávají pedagogové a studenti, kteří pomyslnou etickou hranici překračují. Situace na univerzitě eskaluje ve chvíli, kdy dojde k sexuálně motivované vraždě studentky. Vyšetřováním případu je pověřena pětatřicetiletá kriminalistka Lída Stehlíková (Martha Issová), která žije v partnerském vztahu se ženou, s níž čeká rodinu… (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele subic k tomuto seriálu (5)

Pozadí událostí (2022) 

Slabé, divné, postavy se chovají tak nějak nereálně, ale co mě pobavilo, to byla velká Jitka, jakou hrála krávu a taky se mi líbil Jiří Havelka, s jakým to odehrál klidem. A oč že tu jde? Filozofická fakulta má novou děkanku, 2 učitelé tu tak nějak spí se studentkami, což je proti novému etickému kodexu. Jedna z nich je pak nalezena ve školním divadle mrtvá. Taky se tu hojně mluví o nové knize, kde je popisován anální sex s lahví od šáňa, což se zalíbilo i soudnímu lékaři a na pitevně si trochu pohrál s důkazy. Vyšetřovací tým tentokrát velmi slabý snad krom úplně posledního momentu Marthy Issové. 5/10 ()

Paridův soud (2022) (E01) 

Kam až ta velká růžová Jitka ještě poroste... Koukám na to 20 minut a čekám, koukám na to 30 minut a pořád čekám. No a najednou je tu konec, tu rezavou někdo klepnul na divadle. ()

Pozadí událostí (2022) (E02) 

No tak konečně se ukazuje policejní tým, jsme sice pořád v Olmiku, ale není už to ten ušlechtilý tým Melíškové a spol. jako z případů pro exorcistu. ()

Střet zájmů (2022) (E03) 

Růžová Jitka, jak je velká, tak tu krávu hraje fakt celkem slušně. ()

Rošády (2022) (E04) 

Bitkaaa s velkou Jitkou... to je v tuto chvíli zcela irelevantní, tahle věta od velké Jitky tu zazní tolikrát, že je to až k zblití... a málem byla i defenestrace slizkého proděkana, no škoda že prostě zdrhnul. A rozuzlení? Otec chtěl podržet syna a tak zfalšoval důkazy, no jenže ne zase tak důkladně. ()

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

16.01.2023

V pondělí 16. ledna v 11 hodin dopoledne proběhla tisková konference České filmové a televizní akademie (ČFTA), během které byly mimo jiné zveřejněny nominace pro jubilejní 30. ročník předávání cen… (více)

Reklama

Reklama