Reklama

Reklama

Kurz manželské touhy

  • Česko Teorie touhy (pracovní název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Páry, toužící po návratu vášně a touhy do svého partnerství, přijedou na kurz ambiciózního párového terapeuta Mazla (Vojta Kotek), který razí teorii, že partnerské štěstí stojí na maximální blízkosti obou partnerů, duševní i tělesné. Jenže velmi pevné objetí se může snadno proměnit ve škrcení, škrcení v udušení, terapie v touhu po vraždě. Zvlášť když se napětí hromadí celé roky. Helena (Lenka Vlasáková) tak dlouho čelí výčitkám svého manžela (Stanislav Majer), že jej tiskne málo, až ho jednou obejme příliš pevně. Udělala to schválně? Nebo jen podvědomě? Nebo to byla nešťastná náhoda? Zpočátku to možná neví ani ona sama. Může někdo někomu při vroucím objímání držet tepnu tři minuty omylem? A kdo je tady vinen? Helena? Sama oběť? Nebo jen ta blbá objímací metoda? Kolem sympatické hrdinky se stahuje smyčka, střet světa partnerských vztahů s logickou vyšetřovací mašinérií vyznívá komicky, ale pro hrdinku nemusí dopadnout dobře. Snad jedině, kdyby se zjistilo, že i kriminalisti jsou jenom lidi… Tomu pitomci, co si o to koledoval, už původní život nikdo nevrátí, ale prozřít můžou ostatní čtyři páry, které si sem původně přijely upevnit manželství. Možná pochopí, že udržovat si prostor, svobodu a kyslík může paradoxně znamenat být si blíž. A toužit po sobě. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Dawe2 odpad!

všechny recenze uživatele

Kristova noho! Vemte většinu herců z Osady, přidejte Bartošku a pár dalších, přimíchejte rádoby vtipy co nepobaví a nejsou vtipné, obrovskou dávku trapnosti i špatného hraní, příběh co nemá hlavu ani patu a detektivku co není detektivkou. Výsledkem bude tento film. Úplně zbytečné se koukat, nevidím k tomu jediný důvod. Tohle je typický příklad toho, že ani herci nedokáží zachránit totálně odpadový scénář. Tohle ne. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Víceméně taková krotká nuda, ve které se vztahy příliš nehrotí, utahuje si z rychlokvašných koučů na všechno možné i těch, kteří jim naletí, ale o kvalitách celého díla snad  nejlépe vypovídá bizarní paruka Plodkové a mírně šišlající a dýchavičný Bartoška. Jo a vizážistka, která z poloviny ženského obsazení udělala klauny, by taky potřebovala nějaký kurz, ale určitě ne objímání. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když se sejdou dobré ženské archetypy a ty už tradičně špatné mužské, nezbývá čas na Mazlení.. Pár jednotek verbálního humoru, jinak postavy připomínají spíše loutky účelově voděné za komediálním výsledkem. Na ten dramatický se v podstatě rezignuje a do toho celou dobu hraje hudba vhodná do výtahu (ideálně nezaseknutého). Chápu, že kriminální linka se také měla nést na humorné vlně, ale pak se měl na recepci roztouženého resortu objevit i Frank Drebin. Po herecké stránce zaujala Jana Plodková, která to pojala jako kombinaci cynické Lisbeth Salander a vlastní lehce podnapilé role z Hodinářova učně.. ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

Není to romantický film, jak by asi divák podle názvu čekal. A není to jenom komedie. Je to velkou měrou detektivka. Detektivka na úrovni Strážmistr Topinka jenom ne tak vtipná. I když zrovna u Plodkové si člověk musí vybavit Barboru Tachecí a přemýšlet, jestli to byl opravdu záměr ztvárnit tímto způsobem aroganci a přesvědčení o své genialitě. Česká televize je v současnosti nepochybně nejlepší z tuzemských televizí na výrobu filmů a seriálů. Bohužel ale i ona se řadí mezi ty, co ženou spíše televizně laděné filmy do kin. Návštěvnost konec konců mluví za vše. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Rozhodoval jsem se mezi dvěma a třemi hvězdičkami. Nakonec jsem ale zvolil lepší variantu. Byť je totiž příběh docela bejkovina (a nejhorší je v momentech vyšetřovatelské linky), cítil jsem z toho takovou tu komediální pohodu, jak ze seriálu Osada, čímž určitě přispělo i zdejší herecké osazenstvo, které bylo hodně podobné. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení filmu probíhalo v resortu Svatá Kateřina u Počátek. (SONY_)
  • „Po prvním filmu (Teorie tygra, 2016) lidé říkali, že odcházeli s tím, že jak je to komedie, tak si mohli své problémy rozvykládat v dobrým a v určitým humoru. Takže chci, aby po tomto filmu odcházeli z kina uvolnění a mohli si říct, jak to spolu chtějí mít, aby to nedopadlo jak ve filmu,“ uvedl režisér Radek Bajgar. (SONY_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno