Reklama

Reklama

Kurz manželské touhy

  • Česko Teorie touhy (pracovní název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Páry, toužící po návratu vášně a touhy do svého partnerství, přijedou na kurz ambiciózního párového terapeuta Mazla (Vojta Kotek), který razí teorii, že partnerské štěstí stojí na maximální blízkosti obou partnerů, duševní i tělesné. Jenže velmi pevné objetí se může snadno proměnit ve škrcení, škrcení v udušení, terapie v touhu po vraždě. Zvlášť když se napětí hromadí celé roky. Helena (Lenka Vlasáková) tak dlouho čelí výčitkám svého manžela (Stanislav Majer), že jej tiskne málo, až ho jednou obejme příliš pevně. Udělala to schválně? Nebo jen podvědomě? Nebo to byla nešťastná náhoda? Zpočátku to možná neví ani ona sama. Může někdo někomu při vroucím objímání držet tepnu tři minuty omylem? A kdo je tady vinen? Helena? Sama oběť? Nebo jen ta blbá objímací metoda? Kolem sympatické hrdinky se stahuje smyčka, střet světa partnerských vztahů s logickou vyšetřovací mašinérií vyznívá komicky, ale pro hrdinku nemusí dopadnout dobře. Snad jedině, kdyby se zjistilo, že i kriminalisti jsou jenom lidi… Tomu pitomci, co si o to koledoval, už původní život nikdo nevrátí, ale prozřít můžou ostatní čtyři páry, které si sem původně přijely upevnit manželství. Možná pochopí, že udržovat si prostor, svobodu a kyslík může paradoxně znamenat být si blíž. A toužit po sobě. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Tak slabé hodnocení jsem nečekal. Já byl celý film slušně nadšený. Sice jsem litoval krátké stopáže a dovedl bych si představit minisérii, kde by se každá epizoda věnovala některým postavám. Takřka každá postava je zajímavá a ještě lépe obsazená. Autistická recepční je asi top. Hromada lehce ukrytých vtípků. Zápletka teda slabší a motivace některých postav mi také zůstávala záhadou. Ale za všechny ty polovičaté nápady a jejich realizaci bych nejradši dával 3,5 hvězdičky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Rozhodoval jsem se mezi dvěma a třemi hvězdičkami. Nakonec jsem ale zvolil lepší variantu. Byť je totiž příběh docela bejkovina (a nejhorší je v momentech vyšetřovatelské linky), cítil jsem z toho takovou tu komediální pohodu, jak ze seriálu Osada, čímž určitě přispělo i zdejší herecké osazenstvo, které bylo hodně podobné. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Na začátku devadesátých let jsem absolvoval dovolenou v Itálii. Zdolávali jsme Dolomity v oblasti Brenta a na raftech sjížděli řeku Noce. Po večerech nás mučili psychohrama, z nichž většinu měl pro Prázdninovou školu Lipnice vymyslet nějakej Radek Bajgar. Někteří lidi se z toho totálně zhroutili, jedna holka tehdy proplakala celou cestu zpět domů, psychicky totálně vyčerpanou ji v Brně na Zvonařce vysypali z autobusu. Ty hry byly hodně o pevném objetí. Běž doprostřed kruhu a kdo bude chtít, ten k tobě přijde, obejme tě a řekne ti, že tě má rád. To nevymyslel pan Mazel, to vymyslel pan Bajgar. Kurz manželské touhy od něj beru jako jistej druh omluvy. Ano, ublížil jste spoustě lidí a jsem rád, že jste šel do sebe. Ta vaše sebereflexe mě těší, ale film je to slaboulinkej. Ostatně jako celá vaše dosavadní tvorba. ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

Ve filmu nejvíce zaujali exoti. Některé scény byly napsány velmi dobře se snahou o hláškování. Zbytek stopáže tyto silnější epizody sterilně slepuje. Celkově tomu tomu chyběla lehkost a jiskra. Snaha o nadhled byla, ale výsledek je vidno dle celkové hodnocení 50% od 2000 hlasujících. Herecké obsazení dobré (téměř všichni herci mě baví individuálně nejen ve svých rolích, ale jako lidi), námět také. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

S chutí film pochválím. Mě to bavilo! Smích nahlas, přestože téma bylo chvílemi hořké. Lukáš- Tiborko příjemně odlehčil a nejen on. Divákům si dovolím poradit, aby se nenechali zmást výrazně podobným castingem, jaký lze vidět v seriálu Osada, který mě osobně zklamal natolik, že mu ani z recese nevěnuji cenný čas. Dalo by se říct, že skupina herců pod režijním vedením pana režiséra Bajgara vrátila svému jménu patričný lesk, čili kritika nepadá na jejich hlavy, nýbrž na Kolečkův scénář. Jsem tomu ráda, každý jeden z nich je moc fajn a toporné pitvoření jim dvakrát nesedlo. Manželská touha je kultivovanější zábava. Pěkné. I hrozivé. Lenka Vlasáková TOP a celkově jsem měla příjemný pocit, že tuhle taškařici si všichni dobře užili. To vždy potěší. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • „Po prvním filmu (Teorie tygra, 2016) lidé říkali, že odcházeli s tím, že jak je to komedie, tak si mohli své problémy rozvykládat v dobrým a v určitým humoru. Takže chci, aby po tomto filmu odcházeli z kina uvolnění a mohli si říct, jak to spolu chtějí mít, aby to nedopadlo jak ve filmu,“ uvedl režisér Radek Bajgar. (SONY_)
  • Natáčení filmu probíhalo v resortu Svatá Kateřina u Počátek. (SONY_)

Reklama

Reklama