Reklama

Reklama

Mare z Easttownu

(seriál)
  • USA Mare of Easttown
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V minisérii Mare z Easttownu se představuje Kate Winsletová v roli Mare Sheehanové, detektivky z pensylvánského městečka. Zatímco Mare vyšetřuje místní vraždu, její vlastní život se pomalu rozpadá. Příběh, který zkoumá temnou stránku uzavřené komunity, je autentickou výpovědí o tom, jak rodina a dávné tragédie ovlivňují naši přítomnost. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (316)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Podle popisu jsem čekal nudné vesnické redneck drama, ale k mému potěšení se z Mare z Easttownu vyklubala kulervoucí detektivka, která vede jak ve výborném hereckém obsazení, tak v dialozích a stejně tak i příběhu a filmařské kvalitě. Po prvním rozjezdovém díle přichází díl druhý, o kterém můžu říct, že lepší seriálový díl tady dlouho nebyl a takhle napjatý jsem teda nebyl už pěknou dobu, a proto jsem mu napálil rovnou plnou pětku. Další díly už jedou ve stejně kvalitním duchu a líbí se mi fajn vyvýžení osobního rozvoje postav (Kate Winslet, Evan Peters!) i detektivního příběhu. Co možná trochu zklame a proč nejdu do plné palby, že se ke konci trochu ubírá z tempa a poslední dva díly víceméně už jen "dojíždějí" příběh do zdárného konce, ale i tak jsem ze seriálu celkem šťastný a titul 45. nejlepší seriál a 88% je vcelku zasloužený. Ani ne tak kvůli scénáři (který je sice dobrý, ale nikterak originální či neviděný), ale hlavně kvůli plnohodnotnému seriálovému zážitku v čele s hereckou špičkou, která hraje přesvědčivě až za hrob. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Easttown je možná až příliš divoké městečko plné zdegenerovaných rednecků, kterým není cizí násilí, ale v konkurenci směšných krimi seriálů s nezajímavými charaktery jde o jasnou špičku. Tvůrci zručně zamotali několik případů do sebe a chytře nechávají diváka, aby šel po špatných stopách. Rodinné peripetie celému vyšetřování dodávají také slušné grády. Všemu samozřejmě vévodí Winslet, která si životem omlácenou ženu střihla ve velkém stylu. S1: 85% ()

Reklama

ibeh 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že takto zpracované psychosociální drama/krimi se mi moc líbilo. Po celou dobu jsem váhala mezi 4 či 5 hvězdami. Ale nakonec vyhrálo maximální ohodnocení především kvůli Mare/Kate, jejíž výkon je excelentní. Rozpolcená a zkoušená Mare i postavy a děje kolem ní byly velmi dobře napsané i sehrané. Napětí mají všechny díly, ať jde o samotný krimi příběh či propletené vztahy s ním spojené. Opravdu zážitek. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Postava Mare mi dala vzpomenout na Branagha a jeho Wallandera. Pomačkaná, v depresi, bez úsměvu a stíhaná jednou ranou osudu za druhou. Jen si to vemte. Hlavní hrdinka se vzpamatovává ze sebevraždy syna, její ex-manžel se chce oženit, doma má kousavou matku a dceru, ke které hledá cestu a k tomu všemu se ještě přidává startost o vnuka, jehož péči si chce vynutit přítelkyně mrtvého syna, která ukončila pobyt v léčebně pro závislé. Zločiny nejhrubšího zrna, které se tu v krátké době odehrají a které musí hlavní hrdinka řešit, jsou pak díky prostředí maloměsta osobní záležitostí. Kate Winslet je skvělá vždy a všude, ale tady svým výkonem vstoupila do úplně jiné dimenze a pro mě je to s konečnou platností herečka č.1. Ostatní herci jí tu víceméně jen přicmrndávají, ale i oni zaslouží absolutorium. Když k tomu ještě přidám brilantní scénář a neméně brilantní režii, vychází mi z toho jedno z nejlepších krimi, co jsem kdy viděl. 100% ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Vynikající Winsletová, zajímavá zápletka, na jedno maloměsto a pár rodin snad až moc koncentrovaná, ale to patří k umění - umět věci zkoncentrovat do potřebného prostoru a času. Ostatní herci taky uvěřitelní, atmosféra Pennsylvánie realistická a hlavně - vyznění díla s vyjádřením potřeby chápat se a odpouštět je vždy aktuální. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (25)

  • Jean Smart (Helen Fahey) a Kate Winslet (Mare Sheehan) v některých společných scénách improvizovaly. Štáb kvůli tomu musel neustále potlačovat smích, aby scény nepokazil. (oli009)
  • Podle režiséra Craiga Zobela byla Kate Winslet (Mare Sheehan) jediná z herců a hereček, která si v momentě, kdy se zrovna nenatáčelo, troufla vrátit se ke svému rodnému přízvuku. Všichni ostatní se báli, že pokud by specifický "Delco" akcent nepoužívali i mimo záběry kamer, tak by ho ztratili. Jednotliví členové štábu zároveň uvedli, že sledovat Kate Winslet, jak nenuceně a plynule přechází mezi "Delco" akcentem a svým britským přízvukem, bylo ohromující. (oli009)
  • HBO zpočátku váhalo, když se dozvědělo, že postava Mare (Kate Winslet) nebude nosit make-up, bude mít nemyté vlasy a ještě navíc bude mít nesympatické vlastnosti. Její představitelka Kate Winslet si za tím však stála. (oli009)

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Reklama

Reklama