Reklama

Reklama

Mare z Easttownu

(seriál)
  • USA Mare of Easttown
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V minisérii Mare z Easttownu se představuje Kate Winsletová v roli Mare Sheehanové, detektivky z pensylvánského městečka. Zatímco Mare vyšetřuje místní vraždu, její vlastní život se pomalu rozpadá. Příběh, který zkoumá temnou stránku uzavřené komunity, je autentickou výpovědí o tom, jak rodina a dávné tragédie ovlivňují naši přítomnost. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (316)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Kate Winslet to nehraje, ale žije. Totálně drsná, ale stále chybující člověk, co má touhy  a slabiny. Klobouček dolů. Celá minisérie je na vysoké úrovni. Americké prdelákovy, kde se všichni znají jménem, život je tam drsný a je uvnitř něco shnilého mám rád a i zde se jim takový podařilo velmi dobře vykreslit. I ty odbočky od hlavního vyšetřování mi nevadily. Co mi tak utkvělo byla scéna když šla Kate Winslet poprvý k psycholožce a já čekal, že jí klasicky bude posílat do prdele, jako drsnej polda a ona jí spíše rezignovaně popsala svůj postoj. Pěkná scénáristická práce. Negativně mi utkvěla scéna, když se její dcera ožrala. Bylo to až komicky špatně zahrané a tak jakoby násilně vložené. Celkově ale naprosto super a absolutorium nedávám, jen díky tomu, že mě to prostě úplně nestrhlo. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Trochu ešte váham. Tí istí ľudia, ktorí vyčítali poslednej sérii True Detective, či novému Farhadimu údajnú telenovelovosť, sú teraz z Mare vo vytržení, pritom tie rodinné veci sú tu spracované ešte konvenčnejšie a neoriginálne. Iste, je to dobre napísané a skvele zahrané, ale tiež je tam (konkrétne v epizódach 4 a 6) nepreberné množstvo násilných cliffhangerov. Nie som úplne nadšený. Spokojný a namotaný na pokračovanie to hej. Je to napínavé, záver piatej epizódy je dychberúci, Winsletka perfektná. Ale všetko to sme už predtým vedeli a videli. A rovnaké vyústenie, má aspoň raz každá séria CSI. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Podle popisu jsem čekal nudné vesnické redneck drama, ale k mému potěšení se z Mare z Easttownu vyklubala kulervoucí detektivka, která vede jak ve výborném hereckém obsazení, tak v dialozích a stejně tak i příběhu a filmařské kvalitě. Po prvním rozjezdovém díle přichází díl druhý, o kterém můžu říct, že lepší seriálový díl tady dlouho nebyl a takhle napjatý jsem teda nebyl už pěknou dobu, a proto jsem mu napálil rovnou plnou pětku. Další díly už jedou ve stejně kvalitním duchu a líbí se mi fajn vyvýžení osobního rozvoje postav (Kate Winslet, Evan Peters!) i detektivního příběhu. Co možná trochu zklame a proč nejdu do plné palby, že se ke konci trochu ubírá z tempa a poslední dva díly víceméně už jen "dojíždějí" příběh do zdárného konce, ale i tak jsem ze seriálu celkem šťastný a titul 45. nejlepší seriál a 88% je vcelku zasloužený. Ani ne tak kvůli scénáři (který je sice dobrý, ale nikterak originální či neviděný), ale hlavně kvůli plnohodnotnému seriálovému zážitku v čele s hereckou špičkou, která hraje přesvědčivě až za hrob. ()

Radda 

všechny recenze uživatele

Rozjezd byl celkem pomalý, ale od 3. dílo to chytlo závratné tempo a dalšími díly to už je gradovalo až do samého finále. Kate Winslet předvedla opravdu výborný herecký výkon a pochvalu si též zaslouží i Evan Peters, který mě mile překvapil svým charismatem. Jediné co mi tam možná trochu více vadilo, bylo až moc plot twistů, které zejména v posledních dvou dílech samotný děj až moc zbytečně komplikoval. I tak za mě výborný krimi seriál, který už jsem delší dobu opět vyhlížel. Minisérii hodnotím 90%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Watch Children. Poctivá symbióza kriminálky a sociálně-psychologického dramatu, ve které Mare jako Titán drží z Diovy vůle easttownská nebesa a svůj život žije pro druhé, ač ti ji těmi svými fackují. Nepřináší v té temnotě spásu, jen čeká s pochodní u jisker naděje.. Vzpomněl jsem si na dva citáty. V Zahlerově Mean Business on North Ganson Street je přenosná charakteristika místa: „Je to část Rezavého pásu. Mělo budoucnost v době, kdy se Asiatům říkalo Orientálci..“ Ve Flashbacks of a Fool zase padlo: „Jediná věc, na kterou potřebujete odvahu, je zůstat.“ Člověk musí tvořit místo, protože jak je tomu naopak, nekončí to dobře. Good night, Mare.. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (25)

  • Kancelář doktorky Grahamové (Eisa Davis), terapeutky hlavní hrdinky Mare (Kate Winslet), byla původně určena pro natáčení jiných scén a byla následně přestavěna. Herečky měly pouze dva půldny na natočení všech terapeutických scén. (oli009)
  • Kate Winslet (Mare Sheehan) nosí počas celého seriálu parochňu a falošné obočie. Herečka sa s režisérom a vizážistami zhodli na tom, že Mare je typ človeka, ktorý sa pozrie do zrkadla maximálne tak keď si ráno umyje zuby, a po zvyšok dňa to už nemá dôvod robiť. Presne tomu mal odpovedať jej vzhľad. (matthew.17)
  • Během jednoho natáčecího dne se Kate Winslet (Mare Sheehan) rozhodla zůstat na place přesčas i poté, co měla dotočeno, protože Angourie Rice (Siobhan Sheehan), která hraje její seriálovou dceru, měla večer natáčet intimní scénu v autě. Herečka se dokonce nabídla, že si vleze do kufru a pomůže s koordinací celé scény, aby zajistila, že se mladí herci budou cítit bezpečně. Rice k tomu uvedla, že Winslet prohlásila něco v tomto smyslu: „Budu vaším prostředníkem. Můžete se mnou mluvit o čemkoli. Chci, abyste se cítili pohodlně.“ (oli009)

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Reklama

Reklama