Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Loď s imigranty, která v roce 1899 míří do New Yorku, změní ze záhadných důvodů kurz a zmatení cestující musí řešit velmi neobvyklou záhadu. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (252)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Mnou nejočekávanější seriál letošního roku se hned ze začátku ustálil na děsivě nízkých procentech a já chtěl křičet do světa, jak nespravedlivá zdejší komunita zase je. Po konečném zhlédnutí beru tyto výroky zpět, Baran si mě sice získal Darkem, na půdě jeho nejnovějšího projektu se mi ale přešlapovalo mnohem hůř. Ono očekávané mysteriózno tu mnohdy samo nevědělo kam uhnout a finální twist, který je poměrně oslavován, mě nechal naprosto chladným. U pokračování budu, koneckonců nejde vůbec o špatný seriál, ale ubral bych na tuctovosti. [viděno na Netflixu] ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Každý díl jsem ohodnotil 4 hvězdami - celou dobu mě bavilo záhadu luštit, druhů záhad tu bylo opravdu mnoho a mě zajímalo, jak tenhle zdánlivý mišmaš bude držet pohromadě. No a pak přišla poslední scéna, rádoby mindfuck, jenže on to je v reálu čutanec do koulí (nabízí se tu porovnání s Bobbym v Dallasu). Příliš překombinované pro takovou banální zápletku. Ztráta času. Slováků nejoblíbenější režisér a scénárista se tentokrát nevytáhl a jak se zdá, s Darkem vyplácal svoje nápady. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Výtvarně fantasticky zpracovaná show, která v prvních epizodách nikam nespěchá a skoro až nudí, ale jak plyne dál ku svýmu rozuzlení, je čím dál zajímavější, dynamičtější a údernější. Postavy jsou sice často krajně nesympatický, ale je třeba si uvědomit, že sledujeme příběh mnoha osob postižených traumatickými událostmi, ze kterých dost možná zešílely (což je jeden z nástrojů, kterej tvůrcům dává prostor efektivně mást diváka). A jasně, 1899 se bere smrtelně vážně, bez náznaku humoru, ale že po všech infantilních marvelovkách ten humor chcete všude, to je váš problém, stejně jako odsouzení diverzního obsazení, který zrovna tady dává dokonalej smysl. Kdo nečeká primitivní náhul z Bermudskýho trojúhelníku, dostane originální "crossover" mezi Matrixem, Kostkou a Truman Show s vlastním ksichtem! A kdo od tvůrců DARK ten primitivní náhul čekal, měl by na tý lodi bejt taky. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Novinka od Netflixu od tvůrců Dark. První díl toho zatím moc neprozradil. Dostáváme se na Německou zaoceánskou loď, který zachytí nouzový signál jiné lodi stejné společnosti, která se už čtyři měsíce pohřešuje. Rozhodnou se tedy signál prozkoumat. Na lodi ale najdou pouze malého chlapce. Časem začne záhad přibývat a lidé začnou umírat. Vše se zdá být čím dál zamotanější a otázek přibývá. Vše je ale součástí jednoho velkého celku, a nakonec se vše vysvětlí. Konec mě teda celkem dostal, takový zvrat jsem nečekal... Jen se člověk k tomu musí prokousat. "Vzbuď se!" ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V roku 1899 sa obrovská loď plaví do New Yorku. Počas plavby zachytí signál z neznámeho zdroja. Keďže sa štyri mesiace predtým stratila loď patriaca rovnakej spoločnosti a signál môže prichádzať práve z nej, kapitán sa rozhodne zmeniť smer plavby a nasledovať ho. To nemal nikdy robiť, pretože ešte netuší, že posiela celú posádku do takmer istej záhuby. – Na tento projekt, o ktorom sa dosť ťažko hladali informácie, som bol dosť zvedavý. Výsledok ma ale ako hororového fanúšika velmi nepotešil, pretože ide skôr o mysteriózny seriál. Prvá epizóda celkom funguje aj v rámci hororu, hlavne pri atmosférickom prieskume lode Prometheus, ale neskôr už seriál nabehne na spomínanú mysterióznu vlnu. Aj čo sa týka príbehu to funguje len v úvodných epizódach. Časom sa z toho stane chaotické pobehovanie po lodi a ani rozpletanie všetkých tajomstiev ma dostatočne nechytilo. Z postáv mi k srdcu neprirástla ani jedna, ale musím pochváliť herecký prejav dánskej herečky Marie Erwolter. Tá ma zaujala už v The Ritual, aj keď tam vela priestoru nedostala. Tu je ako religiózna fanatička taktiež skvelá. Technicky je seriál špičkovo spracovaný a nenájdu sa tu žiadne CGI efekty, ktoré by kazili dojem. Seriál napriek všetkým nedostatkom určite odporúčam, pretože mi osobne nesadol len preto, že som čisto hororový divák a toto podla mňa nie je dostatočne hororové a nadrirodzení hovniválové sú na mňa už príliš. Slabučké tri. P.S. Fanúšikovia progresívnej Netflix tvorby sa nemusia báť toho, že ide o rok 1899. Homouši majú svoje zastúpenie aj tu a ani zlý patriarchát nie je taký silný, ako by človek na tú dobu čakal. Plus to je vlastne celé nádherný multikulti príbeh, v ktorom jazykové bariéry nehrajú žiadnu úlohu. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (25)

  • Na konci epizódy zaznie skladba "The Wind" od hudobníka Cat Stevensa. (BROKEN_)
  • Po zrušení druhej série vznikla na change.org fanúšikovská petícia za zachovanie seriálu. V júni 2023 mala skoro 100 000 podpisov. (Arsenal83)

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama