Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Loď s imigranty, která v roce 1899 míří do New Yorku, změní ze záhadných důvodů kurz a zmatení cestující musí řešit velmi neobvyklou záhadu. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (252)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od začátku jsem tušil malér a to ze dvou důvodů. 1) je to plánované na tři řady. 2) autorům po úspěchu Dark narostl hřebínek a nechají se unést na vlně minulého úspěchu až do extrému. No dopadlo to hůř než jsem si myslel. Celý seriál je vlastně slepenec náhodných scén (co nedávají smysl), propojený jakože děsně chytrou myšlenkou, která se rozpadne ve chvíli, kdy vyjde najevo “o co jde”. Cokoli co se v seriálu děje nemá smysl. Dokonce ani po poslední epizodě nevíte “proč”. Nedává smysl ani význam jednotlivých komponent (scén). Děj ani koncept prostě vůbec nedrží pohromadě a jak jsem pochopil film o filmu, ani autoři ještě nevědí kam to bude pokračovat (viz "film o filmu"). Takže za mě obří fail zabalený v luxusním kabátu. Více u jednotlivých epizod. EDIT.: začátkem roku 2023 vyšla zpráva, že Netflix seriál zaříznul :). Bůh existuje! ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Mnou nejočekávanější seriál letošního roku se hned ze začátku ustálil na děsivě nízkých procentech a já chtěl křičet do světa, jak nespravedlivá zdejší komunita zase je. Po konečném zhlédnutí beru tyto výroky zpět, Baran si mě sice získal Darkem, na půdě jeho nejnovějšího projektu se mi ale přešlapovalo mnohem hůř. Ono očekávané mysteriózno tu mnohdy samo nevědělo kam uhnout a finální twist, který je poměrně oslavován, mě nechal naprosto chladným. U pokračování budu, koneckonců nejde vůbec o špatný seriál, ale ubral bych na tuctovosti. [viděno na Netflixu] ()

Reklama

geklon 

všechny recenze uživatele

Hodně pomalej rozjezd evokuje ledasco, ale u mě překvapivě mysteriozita nějak nemaká, a to musím přiznat, že já se namotávám snadno. Ve finále na to co se nám to snaží říct, je to celkem jen zbytečná roztáhlotina, na kterou se však dost dobře kouká. Jako jo, jsem zvědavej kam nás ten Prométheus nakonec dovede. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Kdybych neviděl Dark, tak bych byl asi koncem naštván a myslel si, že si ´to tvůrci normálně cucají z prstu. Jelikož jsem viděl Dark a vím, jak to do sebe všechno na konci zapadlo, tak zatím dávám 4* a doufám, že se to v další sérii řádně vysvětlí. Hlavní nevýhoda zatím je, že všechny ty emotivní historie postav (Kersten, Francouz, Olek apod.) jsou možná jen totální simulace a tak se vlastně ztrácí jejich dopad, což doufám že tak nebude. ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Devětadevadesát procent série za plný počet. Jediná výtka se týká úplného závěru- SPOILER- po druhé polovině Westworldu jsem značně skeptická ohledně fešných historických kulis nahrazených realitou nedaleké budoucnosti. - Prostředí, hra s (ne)realitou, postavy, horda JAZYKŮ! a s nimi spojené dorozumívání, kostlivci ve skříni... Netflix stihl zrušit než jsem shlédla, o to víc to nakonec nasere. Tolik toho ještě nevíme i o tom, co jsme už viděli! ()

Galerie (84)

Zajímavosti (25)

  • 1899 bol v dobe vydania najdrahším nemeckým televíznym seriálom všetkých čias. Okrem 10 miliónov eur venovaných z Nemeckého filmového fondu ďalšie 2 milióny investovali Medienboard Berlin-Brandenburg a 48 miliónov samotný Netflix (spolu 60 mil. eur). (Arsenal83)
  • Na konci epizódy zaznie skladba "The Wizard" od kapely Black Sabbath. (BROKEN_)
  • Natáčanie sa oficiálne začalo 3. mája 2021 v Štúdiu Babelsberg v Postupime, jedinom kreatívnom meste pre film v Nemecku zapísanom na zozname UNESCO. Natáčanie prebiehalo aj v Londýne v Spojenom kráľovstve a Berlíne v Nemecku. Natáčanie sa skončilo v novembri 2021, čo oznámil Baran bo Odar príspevkom na Instagrame. (Arsenal83)

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama