Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ředitelka zdravotnické školy v Teplicích zakáže muslimské studentce nosit šátek během vyučování. Zatímco pedagogický sbor souhlasí s ředitelkou, část studentů točí video na podporu spolužačky. Na čí stranu se postaví školský ombudsman Aleš Pelán (L. Vaculík)? (Česká televize)

Recenze (81)

Esgalnor

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedokážu ohodnotit. Mám pocit, že si tady tvůrci ukousli až příliš velké sousto a v celém epizodě se řešilo až příliš mnoho věcí. Hlavní téma je opět společensky významné, ale potřebovalo by větší prostor a mnohem komplexnější uchopení. Věřím ale, že v takto limitované stopáži to o moc lépe nešlo, a v hlavním vysílacím čase jde i v dnešní době o dost odvážný krok. ()

brumbrum odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Akoze vytocili ma.. Boli sme s rodinou stvrt storocia v zahranici a MUSELI sme sa PRISPOSOBIT, t.j. drzat hubu ked sa to od nas ziadalo a posluchat, ako to chcel po nas system. Kazdy rok pekne-krasne na miestny urad a dokazovat, ze este stale nemame trestny zapis a este stale nemame AIDS a podobne. No pretoze v roku 1999 si o nas Zapad myslel, ze tu nemame ani teplu vodu v kupelni. Takze nemam nijake pochopenie pre rozmaznanu nesympaticku obtlstnutu arogantnu pubertiacku s handrou na kotrbe, ktora si tam tu handru navyse da nie kvoli pevnej svojej viere, kedze veri len na materiu a zranicu, ale ako provokaciu a skusanie trpezlivosti hostovskeho statu, no ze ved je to len kus handry, tak kde je problem. Nie je to len kus handry; rovnako si clovek predsa nemoze dat tricko s Hackenkreuz-om, i o tom sa da predsa rozumcekovat, ze ved o co ide, je to len handra so znakom, ktory tu uz bol davno pred Alfim. Takze by som podobnym individuam predpisal okamzity navrat do prdele, z ktorej vysli, nech sa zasa trocha rozpamataju na dovod a povod svojho utekania. Vrele odporucam "The Stoning of Soraya M." (2008), aby nasinec dokazal trocha informovanejsie rozlisovat. ODPAD ()

Reklama

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Otrasná časť, ktorá sa úplne vymyká konceptu Ochráncu, ktorý v každej časti chce vyvážene ukázať obe strany. Tu ich síce ukázal, ale jednu maximálne degradoval. V prvom rade tu boli Česi ukázaní ako maximálne xenofóbny národ, ktorý chodí na súdy a tam kvôli hidžábu dobre že nezlynčuje arabskú rodinu. V druhom rade je to agitka, ktorá chce poukázať, ako sú u nás menšiny utláčané. Pre kus handry sme obviňovaní z rasizmu, my máme meniť pravidlá v prospech tých, čo sem prišli. Ďalším krokom vedľa bolo zobrazenie dcéry Arabky so svojím otcom. Vzdor, nesúhlas, priam pohŕdanie z jej strany - to v moslimskom svete neexistuje, tam si otec s takými dcérami rýchlo poradí. Reálnym fragmentom našej spoločnosti bolo zobrazenie blbých liberálnych študentov, šteniat, čo si myslia, že svojimi videami na YouTube a debilnými kecami o právach prevrátia svet. Od kedy nám budú o spoločnosti rozhodovať zasrani, z ktorých mnohí nemôžu ani voliť a hovno zažili? V poslednom rade mi prišlo nechutné, že ombudsman spáva so svojou bývalou študentkou, ktorá nemá ani maturitu, pritom by mohol byť jej dedom. To svojho času prekonal už len Honza Nedvěd. V ďalšej časti sa ale táto linka ukáže ko potrebná. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotím sice jako kvalitní díl, ale s obsahem mám sakra problém. Ano, jsem Čech a možná i proto mám problém s jiným náboženstvím než křesťanským. A tak zcela rozumím všem těm učitelkám, které hájí svůj názor na "svobodné" projevy svých žáků a stojí si za "neomylným" školním řádem. Bohužel, trocha pravdy byla i v Pelánově rozhovoru s řidičem, že svět se ubírá jiným směrem než je ten náš v české kotlině. Ach jo, někdy holt je to jinak, než by si člověk přál.  PS: Pelánův úlet s tou mladicí je fakt trapný, na druhou stranu pobavil jeho rozhovor nad krabičkou s nudlema, kdy mladá ho nemůže pochopit, protože na to prostě nemá životní zkušenosti. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dávám pětku ani ne pro drsné téma multikulturních rozdílů, kterých se xenofobní svět asi nikdy nezbaví, ale zejména kvůli de*ilním hnidopichům zde v recenzích, co sem strkají hodnocení nižší než 3 hvězdy jen proto, že je tenhle díl údajnou reklamou na rovnoprávnost napříč gendery, rasami či národnostmi. Když vás to nezajímá, tak na to nečučte a pusťte si radši šedivého Willise, co už po 175x likviduje neviditelné teroristy. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Premiéru epizody sledovalo 1,2 milionu diváků starších 15 let. Byl to nejlepší výsledek po 20:00. (rublik05)
  • Když řidič Petr Starý (Pavel Řezníček) čeká před bytem na Aleše Pelána (Lukáš Vaculík), poslouchá v rádiu píseň „Tak se nezlob“ od českého zpěváka Marka Ztraceného. Skladba vyšla v roce 2020 na jeho albu „Planeta jménem stres“. Když na něj později čeká před ministerstvem, lze z rádia slyšet song „V blbým věku“ od českého písničkáře Ondřeje Ládka alias Xindla X, pocházející z jeho čtvrtého studiového alba „Čecháček Made“, které bylo vydáno v roce 2014. (rublik05)

Reklama

Reklama