Reklama

Reklama

Tokyo Revengers

(seriál)
  • Japonsko Tokyo Revengers (více)
Trailer 3
Japonsko, (2021–2023), 20 h (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Ken Wakui (komiks)

Hrají:

Júki Šin, Azumi Waki, Rjóta Ósaka, Tacuhisa Suzuki, Takuma Terašima, Júja Hirose, Šunsuke Takeuči, Šóta Hajama, Satoši Hino, Masaaki Mizunaka, Jú Hajaši (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(50)

Takemiči Hanagaki, který už tak nemá štěstí, je zdrcen, když se dozví, že jeho životní láska ze střední školy byla zabita zločineckým gangem Tokyo Manji. Když Takemiči čeká druhý den na vlak, je zezadu sražen do cesty přijíždějícímu vlaku. Je připraven zemřít, ale místo toho se probudí a zjistí, že se vrátil dvanáct let do minulosti a je opět středoškolákem. Nyní může Takemichi přepsat historii tím, že se rozhodne jinak, a doufá, že tak zabrání smrti své milované. (Disney+)

(více)

Recenze uživatele Ryuuhei k tomuto seriálu (3)

Tokyo Revengers (2021) 

Začnu negativy. Cestování časem zde vůbec nedává smysl. Nebudu brát v potaz prostředek, jímž bylo podání ruky (což se dá brát za ohromnou originalitu), ale spíš fakt, že změny v minulosti neměly v podstatě až do konce série skoro žádný vliv na přítomnost. Jakákoliv sebemenší změna by v normálním případě všechno úplně převrtala. Postavy byly místy extrémně shounenovité - některé skoro až neporazitelné, i když jim byl schopen někdo předtím takřka rozmašírovat hlavu ocelovou trubkou - prostě se zakously, zvedly a dokázaly v bídném stavu klidně rozhodnout vývoj celé situace. No a hlavní hrdina byl do toho všeho až otravně ubrečený, neudělal za celou dobu skoro nic a spoléhal se jen na znalosti budoucnosti a že všechno takříkajíc ukecá. Proč tedy dávám 4*? Jelikož měla tato série jinak vše, co si od dobrého seriálu žádám. Akci, napětí, dobře prokreslené vztahy mezi postavami a navrch toho nesmyslné, ale pořád pádné cestování časem, které téma neustálých potyček pouličních gangů a cestu za záchranou nejbližších zajímavě okořenilo. Téměř nikdy se mi nestane, abych sedl, koukal a koukal a najednou skončila epizoda. A já chtěl víc! Série mě držela v neustálém napětí, jak se hrdina vypořádá s mnohdy skoro až bezvýchodnými situacemi a zda se mu opravdu podaří změnit nevábnou budoucnost. A ano, přistoupil jsem díky tomu i na nesmysly s časovými skoky. Autor přece jen nebyl žádný vědec, ale yakuzák - proto uznávám, že své znalosti zde dokázal prosadit a, byť hodně fantaskně a přikrášleně, přiblížit hrubé fungování gangů a mafie obecně. Je to celé taková pohádka, ale sakra dobrá pohádka, která se s ničím nemaže a i když dost spoléhá na sílu přátelství, zachovává si svou drsnost a surovost. Těším se na druhou sérii! ()

Reborn (2021) (S01E01) 

Jsem rád, že se našlo aspoň něco z posledních sezón, co mě první epizodou skutečně zaujalo. Cestování časem zbožňuju a i když si už teď nacházím jisté nesrovnalosti (např. kdyby hrdina opravdu v minulosti udělal i jednu malou změnu, pořád by to mělo ohromný vliv na celou budoucnost a mohl tak dopadnout úplně jinak), taková ta motivace někoho zachránit před jistou smrtí, či originální zasazení do prostředí pouličních gangů, to pořád drží nad vodou a přesvědčila mě, abych pokračoval ve sledování. Samozřejmě tohle je jen začátek a já jsem už teď zvědavý, co se stane příště! ()

Je to tak, jak to je (2023) (S02E01) 

Časové rozmezí mezi 1. a 2. sérií tradičně neudělalo dobrotu, vypadla mi většina postav a bude pro mě tak těžší se do toho zase nějak dostat. Nicméně konečně jsme se dozvěděli, co následovalo po ohromném cliffhangeru na konci té první a kudy dál se děj ubere. Už jsem zapomněl, jak moc je hlavní hrdina ubrečený a popravdě mi to začalo skutečně vadit až teď. Tak snad se sebere a jeho další cesta časem a řešení interních záležitostí v existujících, i stále neexistujících ganzích nebude postrádat alespoň napětí, jako tomu bylo předtím. S logikou spojenou s cestováním časem nepočítám. ()

Reklama

Reklama