foto

Tom Ellis

  • nar. 17.11.1978 (42 let)
    Cardiff, Wales, Velká Británie

Zajímavosti o tvůrci (20)

  • Lucifer - Hodně špatný boyfriend (S04E08) (epizoda) (2019)

    - Když si Lucifer (Tom Ellis) dělá srandu z proroctví, tak prohlásí: „Winter is coming“ („Zima se blíží“). To je známé motto rodiny Starků ze seriálu Hra o trůny (od r. 2011). (Hovadin)

  • Lucifer - Anděl ze San Bernardina (S03E20) (epizoda) (2018)

    - Lucifer (Tom Ellis) v epizodě zmíní epizodu Stážistka ve spalovně (2007) ze seriálu Sběratelé kostí (od r. 2005), který zde také zmíní. (SONY_)

  • Lucifer - Bylo nebylo (S03E26) (epizoda) (2018)

    - Když Lucifer (Tom Ellis) řekne, že není Jedi, odkazuje tím na Star Wars (1977). (SONY_)

  • Lucifer - Dokud nás smrt nerozdělí (S03E13) (epizoda) (2018)

    - Když se Lucifer (Tom Ellis) pokouší přijít na to, jak zabít Caina (Tom Welling), tak pronese větu: „Everyone has a Kryptonite, lieutenant“. („Každý má svůj kryptonit, poručíku.“). Je to reference na to, že Tom Welling hrál Supermana v seriálu Smallville (od r. 2001). (BloodyGorgon)

  • Lucifer - Candy Morningstar (S02E14) (epizoda) (2017)

    - Lucifer (Tom Ellis) zpívá píseň „Eternal Flame“ od The Bangles. (SONY_)

  • Lucifer - Sinnerman (S03E09) (epizoda) (2017)

    - Lucifer (Tom Ellis) zmíní Bradavice z filmů o Harry Potterovi. (SONY_)

  • Lucifer - Vegas s hvězdičkou (S03E06) (epizoda) (2017)

    - Lucifer (Tom Ellis) nazve Ellu (Aimee Garcia) Rain Manem (1988), což je odkaz na stejnojmenný film. (SONY_)

  • Lucifer (TV seriál) (2016)

    - Tom Ellis pochází z velice pobožné rodiny. Jeho otec je baptistický kněz, stejně jako jeho sestra, švagr a strýc. Ellis přiznává, že seriál vnímá spíše jako satiru o spáse, než teologickou debatu. [Zdroj: fandimeserialum.cz] (fanda124)

  • Lucifer (TV seriál) (2016)

    - Herecký výkon Toma Ellise je charakteristický zejména jeho britským přízvukem. Původně měl mít americký přízvuk, to ale podle Ellise nefungovalo. Postava Lucifera je někdy velice drzá a zlá, což nepůsobilo moc kladně, ale pomocí britského přízvuk se tento fakt kulantně zahladil. Zkrátka a jednoduše, vše zní lépe s britským přízvukem. [Zdroj: fandimeserialum.cz] (fanda124)

  • Lucifer (TV seriál) (2016)

    - Lucifer (Tom Ellis) v seriálu popíjí nejrůznější druhy alkoholu. Nejčastěji je to skotská a irská whiskey, bourbon, bourbon whisky a exkluzivní rumy. Realita je taková, že značky alkoholu jsou smyšlené a Lucifer nejčastěji ve scénách popíjí ledový čaj nebo jablečný džus. (KoudyTheAlko)

  • Lucifer (TV seriál) (2016)

    - Ve 12. epizodě 1. série "TeamLucifer" pronese Lucifer (Tom Ellis): "Busy, busy, no rest for the wicked." (volně přeloženo jako: "Stále zaneprázdněný, zkažení si holt neodpočinou"), tím odkazuje na píseň skupiny Cage The Elephant  "Ain't No Rest For The Wicked", která zazněla v první epizodě seriálu, a jejíž název i text pojednává právě o zaneprázdněnosti, kvůli které nemohou zkažení odpočívat. (Miro_CZ)

  • Lucifer (TV seriál) (2016)

    - V 11. epizodě 1. série "St. Lucifer" věnuje Lucifer (Tom Ellis) bezdomovci svou košili a řekne: "As you can se, the Devil does indeed wear Prada" ("Jak vidíte, ďábel opravdu nosí Pradu"), čímž naráží na film Ďábel nosí Pradu (2006). (FTP)

  • Lucifer (TV seriál) (2016)

    - V 10. epizodě 1. série "Pops" Lucifer (Tom Ellis) pronese narážku na heroinové doupě. "Žili jste si ve stylu Kurta a Courtney". To je narážka na frontmana skupiny Nirvany Kurta Cobaina a jeho manželku a frontmanku kapely Hole, Courtney Love, kteří byli drogově závislí. (vyfuk)

  • Lucifer (TV seriál) (2016)

    - V původním komiksu "Lucifer" od nakladatelství DC Vertigo, měly hlavní postavy značně jiný vzhled, než jaký vytvořili tvůrci seriálu. Mazikeen (Lesley-Ann Brandt) je namalovaná s velmi světlou kůží a se zraněním na půlce obličeje, kde nemá skoro žádné maso a většinou, když je mezi lidmi, tak zranění skrývá pod maskou. Amenadiel (D.B. Woodside) je nakreslený jako běloch s dlouhými bílými vlasy a hlavně vypadá o hodně starší. Vzhled samotného Lucifera (Tom Ellis) podléhal striktním instrukcím tvůrce komiksu Neila Gaimana, který chtěl, aby Lucifer vypadal jako David Bowie. (Miro_CZ)

  • Lucifer (TV seriál) (2016)

    - V pilotním díle je odkaz na seriál Californication (od r. 2007), který také, stejně jako Lucifer, napsal scenárista Tom Kapinos. Když Lucifer (Tom Ellis) řekne, že Trixie je jméno pro šlapku, odkazuje tím na prostitutku Trixie (Judy Greer), pro kterou měl hlavní hrdina seriálu Californication Hank Moody (David Duchovny) slabost. (Miro_CZ)

  • Lucifer (TV seriál) (2016)

    - Bar, který Lucifer Morningstar (Tom Ellis) vlastní, se jmenuje Lux. Z latiny slovo "lux" překládáme jako "Morningstar" nebo jako "světlo", což je často používáno jako Luciferovo jméno a paradoxně v některých biblických textech i jako označení Ježíše. (Miro_CZ)

  • Lucifer (TV seriál) (2016)

    - Auto, kterým jezdí Lucifer Morningstar (Tom Ellis), je dnes již téměř legendární Chevrolet Corvette C1 z roku 1962. Vůz má poznávací značku FALL1N1, což je přepis anglického slova "fallen", které znamená "padlý". Odkazuje tím na Luciferův původ jako padlého anděla. (Miro_CZ)

  • Lucifer - Lucifere, zůstaň. Hodný ďábel. (S01E02) (epizoda) (2016)

    - Jedná se o první epizodu, která má ve svém názvu Lucifera (Tom Ellis). (SONY_)

  • Lucifer - Pilot (S01E01) (epizoda) (2016)

    - Když Lucifer (Tom Ellis) zmíní Jediho, odkazuje tím na filmy a seriály o Star Wars. (SONY_)

  • Lucifer - Všechno přijde, Lucifere (S02E01) (epizoda) (2016)

    - V epizodě hraje na konci Lucifer (Tom Ellis) na piano „All Along the Watchtower“. Je to odkaz na ústřední melodii seriálu Battlestar Galactica (od r. 2004), kde hraje jednu z hlavních postav Tricia Helfer. Herečka se vzápětí objeví ve výtahu jako Luciferova matka. (Trippple81)

Herecká filmografie

Filmy

2019 No není to romantika?
2014 Under Milk Wood (TV film)
2013 Gothica (TV film)
Walking Stories
2009 Masterwork (TV film)
2008 Zbouchni mě!
2004 Mesiáš 3: Slib (TV film)
2003 Jsem s tebou
Pollyanna (TV film)
2001 Nice Guy Eddie (TV film)
Passing Stones
The Life and Adventures of Nicholas Nickleby (TV film)
Ukradni, co můžeš!
Zloději a vyděrači

TV seriály

2021 Lucifer (TV seriál)
Epizoda 16 (S05E16)
Epizoda 15 (S05E15)
Epizoda 14 (S05E14)
další epizody (8)
2020 Lucifer (TV seriál)
Pozor, vyzrazení! (S05E08)
Naše magie (S05E07)
BlueBallz (S05E06)
další epizody (8)
2019 Lucifer (TV seriál)
Kdo je ten nový král pekla? (S04E10)
Zachraňte Lucifera (S04E09)
Hodně špatný boyfriend (S04E08)
další epizody (10)
Flash (TV seriál)
Crisis on Infinite Earths, Part 3 (S06E09)
2018 Queen America (TV seriál)
Texas (E04)
Social Awareness (E03)
Lucifer (TV seriál)
Bylo nebylo (S03E26)
Normální láska až za hrob (S03E25)
Ďábel na mou čest (S03E24)
další epizody (16)
Griffinovi (TV seriál)
V is for Mystery (S16E13)
2017 Lucifer (TV seriál)
Nádoba hříchu (S03E10)
Sinnerman (S03E09)
Chloe dělá Lucifera (S03E08)
další epizody (18)
2016 Lucifer (TV seriál)
Quid Pro Ho (S02E10)
Kazisvět (S02E09)
Výlet do města nožů (S02E08)
další epizody (23)
2015 Agresivní virus (TV seriál)
Identita (S02E06)
2014 Rush (TV seriál)
Bitter Sweet Symphony (E10)
Dirty Work (E09)
Get Lucky (E08)
další epizody (10)
Miranda (TV seriál)
Opona padá (S04E02)
Říkám ano, ale komu? (S04E01)
2013 Bylo, nebylo (TV seriál)
Lacey (S02E19)
Miranda (TV seriál)
Pouto nejsilnější (S03E06)
Tři kouzelná slůvka (S03E05)
Je Regret Ničevó (S03E04)
další epizody (5)
Hercule Poirot (TV seriál)
Hra na vraždu (S13E03)
2012 Gates (TV seriál)
Playhouse uvádí (TV seriál)
The Other Woman (S01E10)
Secret of Crickley Hall, The (TV seriál)
Miranda (TV seriál)
Švenk, nic víc (S03E01)
2011 Sugartown (TV seriál)
The Fades (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (6)
2010 Accused (TV seriál)
Liam's Story (S01E04)
Dappers (TV seriál)
Miranda (TV seriál)
Dokonalé Vánoce (S02E06)
Chovej se normálně (S02E05)
Klesám níž (S02E04)
další epizody (6)
Merlin (TV seriál)
Artušův nástup: část 1. (S03E12)
Fyrienův hrad (S03E07)
Slzy Uthera Pendragona (část 2.) (S03E02)
další epizody (4)
2009 Miranda (TV seriál)
Pes (S01E06)
Výmluva (S01E05)
Dovolená (S01E04)
další epizody (6)
Monday Monday (TV seriál)
2008 Harley Street (TV seriál)
Umučení (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
2007 Pán času (TV seriál)
Poslední z pánů času (S03E13)
2005 ShakespeaRe-Told (TV seriál)
Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Rapsodie z Midsomeru (S08E08)
2002 Nice Guy Eddie (TV seriál)

Host

TV pořady

2020 Miranda: My Such Fun Celebration (TV pořad)
2014 Hollywood Today Live (TV pořad)
2012 Sunday Brunch (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(155)