Reklama

Reklama

Alice (Milla Jovovichová) bola jedným z dvoch ľudí, ktorí vyviazli z katastrofy, čo premenila podzemné laboratóriá mamutej biochemickej korporácie Umbrella Corporation na smrtiacu pascu. Druhým bol Matt Addison (Matthew G. Taylor) – muž, ktorý chcel pôvodnr odhaliť nekalé machinácie mocnej firmy. Spolu s Alice unikol z tajného centra Umbrelly zamoreného hladnými zombie a bleskurýchlymi mutantmi. Sám sa však stačil nakaziť nebezpečným T-vírom a vedci z Umbrelly sa rozhodli zneužiť ho na ďalšie experimenty. Teraz sa Alice znovu ocitá na prahu zlého sna. Spustošené Racoon City sa zmenilo vinou T-víru na mesto živých mŕtvych. Bývalí zamestnávatelia mladú ženu aj tentoraz vháňajú do súboja, v ktorom musí bojovať a zabíjať, alebo bude sama zabitá. Jej hlavným protivníkom je teraz monštrum Nemesis. A nie je to nikto iný ako hrozne premenený Matt… Boj na život a na smrť v meste mŕtvych – to je úloha skúsenej a novými schopnosťami obdarenej Alice, odvážnej Jill Valentineovej (Sienna Guilloryová) a ich spoločníkov – Carlosa Oliveru (Oded Fehr), Nicholaia Ginovaeffa (Zack Ward) a L. J. (Mike Epps)... (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (611)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pravda je, že trojka byla už strašná, a dvojka se snažila furt ještě bojovat s příběhem a se zombíky tak půl na půl, ale už mi bylo jasný, že to prostě tak dobrý nebude a skutečně tomu tak je. Na trojce je alespoň hezké, že je vidět, jak autoři uvažují, že příběhově už moc neuhrají, tak hrajou hlavně na tu krvavou strunu jednosměrného cíle, tady je to tak zakomplikovaný, až už je to prostě klasické dvojkové zbídačení herní série. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Chaotický akční scény, zachraňování školačky a nuda, to všechno v podání A. Witta, kdy ani zahnívající zombíci a krásně béčkový monstrum s okem sešitým sešívačkou Resident Evilu nepomůžou. Nepomůže mu totiž ani Thomas Kretschmann, kterýho žeru, a kterej zřejmě vymáčkl určitý procento z tý jedný hvězdy. Nevím, čím to je, že jedničku považuju za hodně nadprůměrný zombie béčko a dvojka je absolutní zombie odpad. Zřejmě protože ve dvojce nejsou studený a bílý laboratoře se svou typickou zombie atmosférou - místo toho je tu furt tma a nějaký nudný město - dále ani nabušená hudba nefunguje, chybí efektní scény jako např., naporcování laserem, hlavní herci až na výjimky (Fehr) nejsou tak obstojný, jako byla Michelle Rodriguez nebo Eric Mabius a ani Millin novej obleček se nemůže vyrovnat sexy rudé. On totiž ten Anderson opravdu může mít nějaký to procento tvůrčího umu, když ho zrovna osvítí zázrak. Witt je proti němu totální fušér. ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Začal bych takhle: Resident Evil-Apokalypsa nebyla ani lepší ani horší než jednička. Skvělá atmosféra apokaliptického Rancoon City. Zombíci zase skvělí a nebylo jim co vytknout (velice mě překvapily ty zombie prostitutky). Alice celkem v pohodě a potěšila mě velice přítomnost Jill Valentine. Dalším momentem bylo to monstrum alias zmutovaný Mathew. S tím kdyby si grafici trochu víc pohráli nebylo by to na škodu, jinak tomu hororové prvky nechyběly. A já jsem byl s tímhle akčním RE2 poměrně spokojen. Nicméně to bylo pořád na úrovni jedničky ne-li trochu níž a tak dávám tři hvězdičky :-) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jeff Danna: 1. Vermilion - Slipknot [4:14] ,2. Just a Little - The Used [3:27] ,3. Us or Them - The Cure [4:10] ,4. Swamped - Lacuna Coil [3:59] ,5. The Outsider - A Perfect Circle [5:26] ,6. The End of Heartache - Killswitch Engage [4:04] ,7. Mein Teil - Rammstein [4:23] ,8. Digging Up the Corpses - DevilDriver [3:52] ,9. Nymphetamine - Cradle of Filth [5:01] ,10. Escape from Hellview - CKY [3:42] ,11. The Chauffeur - Deftones [5:24] ,12. Join Me in Death - HIM [3:37] ,13. My Heartstrings Come Undone - Demon Hunter [4:38] ,14. Under a Killing Moon - Thrice [2:42] ,15. Bloodwork - 36 Crazyfists [3:12] ,16. End of the World - Cold [3:37] ,17. Girl on Fire - Rob Zombie [5:11] ,18. Future Proof - Massive Attack [5:39], ()

k212 

všechny recenze uživatele

Přesně takové pokračování jsem očekávala, dějove dotažené do trapnosti, po filmové stránce ryze průměrné až nenápadité, zmizela elektronická hudba a bohužel ji nahradila patetická orchestrálka. Naprosto se vytratily vtip a lehkost, která mě společnými silami rozesmívaly v jedničce. Nudila jsem se, nezasmála jsem se, nesoucítila jsem s "hrdiny" a jejich osudem, dokonce mě nic nedonutilo popřemýšlet o ději. A to je špatné, je to známka toho, že tomuhle spatlanci opravdu něco (hodně) chybí. ()

Galerie (214)

Zajímavosti (29)

  • V novelizaci, již napsal Keith R. A. DeCandido, je uvedeno, že Alice (Milla Jovovich) se příjmením jmenuje Abernathy. Toto slovo je piktského původu a znamená „ústí řeky Nethy“. V žádném dosavadním díle filmové série se toto nedovíme. (t.mon)

Související novinky

A profesorem Moriartym se stává...

A profesorem Moriartym se stává...

30.09.2010

Když se mluvilo o obsazení hlavního padoucha v Sherlocku Holmesovi 2, padala zvučná jména: od Brada Pitta přes Hugha Laurieho až po Daniela Day-Lewise. Roli nakonec získal Jared Harris. Kdo, k čertu,… (více)

AVP 2

AVP 2

05.05.2005

VOTRELEC VS. PREDÁTOR, filmové stretnutie mimozemských tvorov z dvoch legendárnych sci-fi sérií (Votrelec a Predátor), zožal aj napriek záporom, o ktorých by vedel rozprávať snáď každý, kto film… (více)

Reklama

Reklama