Reklama

Reklama

Cestovatelé časem

(seriál)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi
Kanada, (2016–2018), 25 h 52 min (Minutáž: 43–50 min)

Tvůrci:

Brad Wright

Hudba:

Adam Lastiwka

Hrají:

Eric McCormack, MacKenzie Porter, Nesta Cooper, Jared Abrahamson, Reilly Dolman, Patrick Gilmore, Leah Cairns, J. Alex Brinson, Jennifer Spence (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(34)

Obsahy(1)

Tým pěti "cestujících", kteří cestují z velmi temné budoucnosti pod vedením tajemného "ředitele". V podstatě jsou schopni promítnout/přenést své vědomí na lidskou bytost, která buď umírá, nebo má v úmyslu zemřít v 21. století. Každý tým se skládá z historika, lékaře/doktora, dvou vojáků a jednoho vůdce. Jejich vědomí se přenáší na náhodnou osobu stejného pohlaví, jako je osoba z budoucnosti. Žijí v těle svého hostitele, zatímco pracují na svém poslání. Historik je také schopen informovat a přednášet události, které se stanou v 21. století, a tak je možné tyto události ovlivnit nebo změnit. (AXN)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Tváří se to dost vážně, ale u seriálu, který se zakládá na premise cestování zpátky do minulosti, krádeži těl lidí těsně před jejich smrtí a záchraně světa, bych možná čekal raději nějaký ten nadhled. Uvidíme, sympatické obsazení a docela ok atmosféra mě nutí koukat dál, ale v poslední době mám z originální produkce Netflixu pocit, že kvantita začala vítězit nad kvalitou. Snad je to jen přechodné období a streamovací gigant se zase rychle sebere. 7/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl téměř nadšený. Cestování v čase spočínající v přenášení vědomí do lidí na prahu smrti mi sedělo a bavil mě i fakt, že cestovatelé se museli začlenit do běžného života a potýkat se s problémy svých hostitelů. Ať už se jednalo o starost o dítě či drogovou závislost. Ale jen na originalitu se to uhrát nedalo a ani sympatický casting to nedokázal dlouho držet. Příběh postupně klouzal do klišovité story o záchraně světa, neustále opakující se osobní potíže zúčastněných lezly postupně na nervy a akce, která tomu mohla dodat pořádný říz, působila vesměs unyle. Nakonec jsem to musel po sedmém dílu odpískat, což mě docela mrzelo. Neškodilo by, kdyby se tohoto nápadu v budoucnosti chopila nějaká větší produkce a kvalitnější scénáristé. 50% ()

Reklama

oiuoiu 

všechny recenze uživatele

Na seriálu se mi líbí jeden z hlavních představitelů, herec Reilly Dolman, ačkoli má nohy do X. Takže se koukám už na třetí sérii. Ale myslím, že scénáristům došly dobré nápady už v sérii první a že pak dál už jenom dělají zmatky s 001 a frakcí a tak podobně, aniž by se hrdinové nějak zvlášť mohli soustředit na ovlivňování budoucích dějin. ()

bruxmeister 

všechny recenze uživatele

Dokud nebudete více do hloubky přemýšlet o principech cestování časem, tak si seriál užijete. Nejvíc mě bavila deep undercover atmosféra, která se postupem času v sérii vytrácí, protože hlavní postavy kvůli ústupkům v ději stále více porušují vlastní pravidla, které se nám tvůrci snažili vštěpit od začátku seriálu. Postupně to degraduje na "trotlovskou" úroveň logiky v rozhodovacím procesu postav, kdy vlastně samy popírají díl za dílem účel, pro který byly v post apokalyptickém světě vyškoleny/vychovány. Škoda, první půlka série je fakt zábavná. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Brad vylezl ze svého SG stínu, a z mého pohledu ho to hezky vykoplo nahoru. Travelers frčí na zajímavém nápadu kvantového provázání a přenosu vědomí v čase, a byť v každém dílu sledujeme takový proces, který nastartuje klíčový děj dané epizody, jde však i o něco jiného, než jen o velký plán, jak vyhrabat lidstvo budoucnosti ze sraček, kterým dala základ společnost 21. století (AI to ale nepochybně nebyla). Takže nejzajímavější částí je adaptace cestovatelů, kteří převezmou životy svých hostitelů. U téhle třísériové pomalejší jízdy jsem si hodně užívala kameru, kde občas převzaly vládu téměř statické celky a polocelky snímané extrémně širokoúhle a extravagantní přechody do detailů. Na mě osobně to mělo atmosféricky emotivní efekt a vlastně i osvěžující, no a taky pro mě zcela neznámé kanadské obsazení. Palec nahoru za postavu Davida! ()

Galerie (347)

Zajímavosti (3)

  • Cestovatelia z budúcnosti sa pokúšajú zabrániť zrážke vesmírneho telesa so zemou, podobne ako v československom seriáli Návštěvníci (1983). Konanie cestovateľov v obidvoch seriáloch riadi vyspelá umelá inteligencia. (BufordTannen)
  • Interiéry, které v seriálu (v epizodách Ave Machina – 2017, 11:27 – 2017, Perrow – 2018) reprezentují nemocnici, jsou stejné jako v seriálu Dobrý doktor (od r. 2017), kde také reprezentují nemocnici. Ve skutečnosti se jedná o prostory patřící Vancouver Community College. (Chufu)
  • Herci Ian Tracey (Ray) a Jennifer Spence (Grace Day) už oba předtím hráli v seriálu Continuum (od r. 2012), který se také zabýval cestovateli časem z budoucnosti do naší současnosti, kde ztvárnili postavy Jasona a Betty Robertson. (Nyan)

Reklama

Reklama