Reklama

Reklama

Návrat tří mušketýrů

  • Česko Návrat mušketýrů (více)

Obsahy(1)

Rok 1649 přinesl monarchii celé Evropy velké obtíže. V Anglii svrhly jednotky Olivera Cromwella krále Karla I., ve Francii nastoupil na trůn mladičký Ludvík XIV. Zemi však vládla jeho matka, královna Anna, a její milenec, nenasytný kardinál Mazarin. Společně dali uvěznit vévodu du Beaufort, vůdce lidové Frondy, a Francie se rozštěpila na znesvářené strany. Rodiny se rozpadly a přátelé se střetávali jako protivníci. Bývalí stateční mušketýři Athos, Porthos, Aramis a D´Artagnan už dávno nejsou spolu. Aramis je kněz a královnin zpovědník, Athos žije na svém panství s adoptovaným synem Raoulem, Porthos se výhodně oženil a je z něj bohatý muž, kterému ke štěstí chybí už jen šlechtický titul. a D´Artagnan je stále mušketýrem a velmi touží po povýšení na kapitána. Mazarin si nechá zavolat D´Artagnana a chce, aby pro něj společně se svými přáteli pracoval. Porthos souhlasí, ale Athos a Aramis nabídku odmítnou. Do Francie se vypraví dcera popravené Mylady de Winterové, Justina, aby našla čtyři muže odpovědné za smrt matky. Vyhledá kata, který vedl popravu její matky, a od něj se dozví jméno jednoho z nich, hraběte de la Fere. Katovi pak bez slitování setne hlavu a slibuje pomstu za smrt matky. Náhodou se seznámí s Raoulem, kterému svůj úmysl prozradí – netuší, že mluví s Athosovým synem. Ten pak otci a jeho přátelům její plán prozradí. Du Beaufort uprchne z vězení a D´Artagnan s Porthosem dostanou za úkol ho najít. Na cestě se setkají s Athosem a Aramisem, kteří du Beaufortovi pomohli uprchnout. Dojde k potyčce mezi Aramisem a D´Artagnanem, po které Aramis uraženě odjíždí a du Beaufort je volný. Mazarin je naštvaný a D´Artagnana s Porthosem propustí. Mezitím za Mazarinem přijede Justina de Winterová, aby mu prozradila Cromwellův plán: král Karel I. má být popraven. To se nelíbí jeho sestře, královně Anně, a tak povolá D´Artagnana, Athose, Porthose a Raula, aby krále zachránili... (TV Prima)

(více)

Recenze (46)

Gig 

všechny recenze uživatele

Kdo ví, jak by film dopadl, kdyby nezemřel při natáčení Planchet. Film se snaží být příliš komediální. Chybí v něm to, co bylo v původních dvou filmech. Ač se sejdou opět všichni čtyří mušketýří, tak scénaristé v něčem dost odbočili podle předlohy. Ale děkuju za tento film. Přec tam zůstalo kus duše pana Dumase. Dodnes vzpomínám na scény, kdy se stará čtyřka rozkmotří na dva tábory a zase se sejdou. Mazarin je perfektní. I když ze syna mylady udělali dceru, i když sympatickou a do filmu se hodící, tak film má pořát své kouzlo. Ale plný počet hvězdiček, bohužel nemůžu dát, i když bych si to moc moc přál. Doufal jsem, že Lester zpracuje ještě poslední knihy o panu DArtagnanu a to, jak to bylo dál se synem Athose, jak to bylo o muži v masce ..., chtěl jsem opět vidět Yorka, mojeho nejmilejšího Athose v podání Reeda... Snad pro "méně povedené " pokračování, snad pro odbočku ve scénáři, už pokračovíní nebylo a ani nebude. Možná je to dobře. Kdo ví. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Pozitivum je, že se vypráví sice o mušketýrech, ale zároveň o starých unavených vojácích. Díky tomu, že se skutečně po dvaceti letech točilo, oni tak taky vypadají. Celá čtveřice je věkem poznamenaná a tak to do sebe zapadá. Ovšem asi taky díky tomu je celá ta komediální stránka věci, která se tak povedla v prvních dvou dílech, spíše trapnou fraškou. No nevadí, kdo si ten zážitek mušketýrů chtěl nastavit o další díl, ten se dočkal. Ale už to je opravdu jen okoralý dezert. Navíc tu není ten brilantní starý dabing, který film zvedl minimálně o třicent procent výš. Takže 60%. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Poslední dobrodružství slavných mušketýrů, kteří dokazují, že heslo jeden za všechny, všichni za jednoho platí i po dvaceti letech. Avšak nějak mě to nezaujalo, tématicky příběh navazuje na příběhy tří mušketýrů, vystupují tam i stejné postavy, akorát Milady je mrtvá, takže ve filmu vystupuje její dcera. Příběh se točí vesměs a celý okolo toho samého jako první díly (láska, přátelství, kordy), ale není to už ono, první verze byla zkrátka lepší než tato. Zdálo se mi to příliš moderní, místy i tak trochu vyumělkované a bez toho pravého francouzského humoru, na který jsme byli zvyklí..Jednoznačně nejlepší byli ty první dvě verze nějak po sobě s 61' s Gerardem Barrayem v hlavní roli, od režiséra Borderieho, a jako nejslabší se mě zatím zdála verze s 93' v hlavní roli s Charlie Sheenem. Věc názoru... ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Impotentní návrat. Hrůzný vomitus toho nejstupidnějšího, co lze jen vymyslet. Šílené přehrávání. Ženská, co šermuje líp jak všichni myšketýři dokupy. Zesměšnění mých oblíbených filmových hrdinů. Po 20 letech evidentně zesenilněl jak režisér, tak scénárista. A pak že člověk postupem věku moudří. Prdlajz. Už chápu, kde tvůrci Pirátů z Karibiku přišli na ten trik s reinkarnací postav. Rochefort Barbossa hadr. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Mne sa aj pokračovanie vynikajúcich troch mušketierov páčilo. Sú už síce o niečo starší a tučnejší, ale to na dobrodružnosti ich putovaní nič nezmenilo. Spočiatku síce stoja na rôznych stranách barikády, ale spoločný nepriateľ a záchrana kráľa z rúk zradného kardinála spoja silnú štvorku opäť dokopy. Keď sa k tomu pridruží snaha získať postavenie, majetok, zažiť dobrodružstvo alebo postup v cirkevnej hierarchii, hrdinov veru nič len tak nezastaví. Príbeh po neúspechu s polapením nepriateľa kráľovského dvora zavedie hrdinov do Anglicka, kde si takmer chlipnú vína zmiešaného s krvou z hlavy urodzenej; potom putujú zase späť a túžba po dobrom portskom (až výbušne dobrom) im zachráni život, na lodi prepravujúcej ich späť do Francie, o ktorý ich chce neustále pripraviť krásna blondínka, aby tak dokonala pomstu za zabitie vlastnej matky. Zradný kardinál unesie mladého kráľa, mušketieri však využijú prítomnosť Cyrana z Bergeracu, práve sa chystajúceho letieť na Mesiac a s pomocou jeho cestovného prostriedku sa dostanú na hrubostenný, dobre pevnený a vodnou priekopou opevnený hrad. Na príbehu som sa zabavil a potešil, aj keď úplne dokonalý návrat ku koreňom sa pánovi Lesterovi nepodaril. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama