foto

Zdeněk Hruška

  • nar. 1971
    Ostrava, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Syn dabingového režiséra Zdeňka Hrušky a herečky Miluše Dreiseitlové se narodil roku 1971 v Ostravě. Již během studia na pražské konzervatoři se věnoval herectví (byl např. členem Divadla Jiřího Wolkera) a od roku 1992 pak působil ve stálém angažmá v divadle ABC. V současnosti je členem Divadla Na jezerce a působí rovněž v Divadle ve věži, kde se na pódiu setkává se svým starším bratrem Liborem (1965) nebo sestřenicí Lucií Kožinovou (1969).

Stejně jako výše zmínění, i Zdeněk Hruška je divákům znám spíš z dabingu. Svůj charakteristicky zabarvený hlas v českém znění propůjčuje například Michaelu Keatonovi, Ewanu Mc|Gregorovi či Adrienu Brodymu. V posledních letech jsme ho mohli slyšet například v seriálech Hrdinové či Hvězdná brána: Atlantida a jeho hlasem rovněž promlouval Sacha Baron Cohen ve filmu Borat nebo Zachary Quinto coby Spock ve Star Treku.

Zdeněk Hruška je ženatý a má dvě děti. Také jeho žena se věnuje divadlu, ovšem ne jako herečka, ale jako maskérka v divadle ABC.

I přes své nesporné charisma je Zdeněk Hruška řadovému publiku prakticky neznámý. Jeho nejznámější rolí je postava plastického chirurga MUDr. Pavla Getze v seriálu ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ II. Stejně jako jeho starší bratr Libor, i Zdeněk je obdařen zajímavou a neokoukanou tváří a zajímavým chraplákem. Uvidíme, co si pro něj připravuje budoucnost.

Michal "Ištván87" Kanca

Herecká filmografie

Filmy

2012 Probudím se včera
2009 Ženitba (divadelní záznam)
2001 Popel a pálenka (divadelní záznam)
1999 Sjezd abiturientů (TV film)
1996 Dům poslední radosti (TV film)
1995 Klekání zvoníme (TV film)
Rabín a jeho Golem (TV film)
1993 Hora jménem Andělská (TV film)
1992 Brokovnice (TV film)
1991 Kdyby tisíc klarinetů (divadelní záznam)
1990 Memento (TV film)
1989 Bizon
Rakovina vůle (TV film)

TV seriály

2017 Bohéma (TV seriál)
Dvojí tváře (E06)
Doktorka Kellerová (TV seriál)
Návrat (S02E10)
Dopis na rozloučenou (S02E05)
Únos (S02E01)
2016 Doktorka Kellerová (TV seriál)
Ministrova dcera (S01E07)
Zbabělý sebevrah (S01E04)
V.I.P. vraždy (TV seriál)
Tvrdší než diamant (S01E06)
2015 Vraždy v kruhu (TV seriál)
Mrtvý v síti (E10)
2012 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Osmé nebe (S03E14)
2010 Ach, ty vraždy! (TV seriál)
2009 Vyprávěj (TV seriál)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Smrtelný žert (S01E05)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Generální úklid (S03E49)
2007 Trapasy (TV seriál)
2001 Černí andělé (TV seriál)
1997 Zdivočelá země (TV seriál)
1992 Pochodeň (TV seriál)
1989 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)

Dokumentární

2015 Mistr a kazatel (TV film) - vyp.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace