Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tělo, které najdou dělníci ráno cestou do povrchového dolu, patří mladé ženě, kterou všichni ještě před pár lety obdivovali na obálce časopisů, „co vycházejí v Praze". Žárlil na ni někdo? Pomstil se jí? A co o ní vlastně ví Filipův parťák Martin Plachý, kterého nečekaně přešel cynický humor? (Česká televize)

Recenze (58)

mikruu odpad!

všechny recenze uživatele

Historicky poněkud slátanina. To, že se sami označovali jako "esenbáci", i když už v té době byli "veřejná bezpečnost", prosím. Spousta lidí je tak označovala ještě i po revoluci. Ale to, že se to odehrává v roce 1982 a objevilo se tam policenjní auto VAZ, zeleno bílé, s nápisem POLICIE, to autorům poněkud ustřelilo... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá epizoda mi přišla jako zatím nejlepší z celého seriálu. Vyšetřování případu vraždy mě bavilo, tvůrci tentokrát nezapomněli zapojit i humor a hlášky Martina Plachého jsou opravdu propracované. Musím pochválit i Jana Budaře, na kterého jsem v předchozích epizodách pozapomněl, ale jeho Klement Kratěna, jenž neustále bojuje proti reakčním živlům a západnímu imperialismu, je výborný. Jako bonus zde vystupuje Antonín Blaník v roli soudruha Šejby, Marek Daniel ty funkcionáře prostě umí. Bavil jsem se přímo luxusně. ()

Reklama

Fuksinka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To byl příbeh jak z basnické sbírky. Velmi smutný, osudový, bizarní a přece ne trapný. Zajímavá detektivka. Trojan jako bůh pomsty. Výborná vtipná, ale současně mrazivá scéna s Markem Danielem. DNA a depilace super. K tomu odporné politikaření Kopty. A konečně jsme se taky dozvěděli, co si o svém působení v minulosti myslí Filip. Akorát jak mohl vědět, že se Bárdos jmenuje v současnosti Daniela? ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně pořádný a povedený díl, ve kterém se pátrá po zabité dívce. Hláškuje se tu o sto šest, jedna bizarní postavička vedle druhé, jeden podivnější vztah k mrtvé vedle druhého. Mladý Marvan hlavně maká a pátrá, jeho budoucnost se tu moc neřeší, ale přesto když už se ke konci řeší, je to zábavné. Spokojenost, snad i další díly potvrdí vzrůstající kvalitu. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to čím dál lepší. V tomto momentě už lepší, než Bohéma. Minulý díl mě sice bavil víc, protože byl víc "o politice" a komunistických absurditách, ale tohle byl dobrý kriminální případ. Každopádně pro mě stále nejlepší zůstává fakt, že hlavní postava vidí svoje rodiče zamlada, a to, čím si museli procházet (hlavně matka). Je to zábavné svědectví o době, do níž by se spousta lidí chtěla zase vrátit, ale ti asi stejně nebudou diváky tohoto seriálu, ani stanice ČT1. Sympatie k hlavním postavám, tak trochu ztraceným v komunistické mašinérii, narůstá. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Pohostinství U Kahanu je Baráčnický dům v Kladně. (sator)

Reklama

Reklama