Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jon Sníh je mrtev. Daenerys se setkává se silným mužem. Cersei znovu spatří svou dceru. (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer

Recenze (34)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scénáristicky velmi dobře vyvážená epizoda, kde je mluvení a konání tak akorát 50-50. Velké pozitivum je, že příběhové spletence opět navazují přesně tam, kde předtím skončili. A to se týká bez vyjimky všech. Takže nevzniknou další otazníky. Alespoň tedy prozatím. Záverečná scéna prvního dílu v rukou fenomenálních maskérů a trikařů. ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná epizoda, obzvlášť na to, co se stane s Daenerys a Jonem jsem čekal skoro pět let od přečtení knihy. Emilia Clarke byla mimochodem během trmácení se pouští krásnější než kdy jindy. Hvězdu musím strhnout za opět stupidní linii v Dorne, Benioff a Weiss neumí vymyslet nic lepšího než prosté zabíjení. V knize je tato linie daleko komplikovanější, tady to zkrátka vše zabijí (doslova i přeneseně) "Sand Snakes", které se navíc umí záhadně teleportovat k Trystanovi na loď. ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Základní výhrady zůstávají a zlepšení se asi nedá očekávat. Tedy: osekání postav a ohýbání děje vůči předloze + chování, která jdou proti charakteru postav + zjednodušování a polarizace charakterů + nelogičnosti, které u tak obsáhlého děje a změn v něm vznikají. Dobře, budu dělat jakoby nic a nechám se unášet bezmyšlenkovitě dějem, ke kterému budu mít přirozeně poznámky, protože scénaristé už se nemůžou opřít o původní námět. Takže vizuálně (doufám, že aspon tohle se nepokazí) a nenáročně můžu šestou serii sledovat. A některá z linií dovede děj v každém dílu podržet. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"I will shield your back, and keep your counsel, and give my life for yours if need be. I swear it by the old gods and the new." "And I vow that you shall always have a place by my hearth and meat and mead at my table. I pledge to ask no service of you that may bring you dishonor. I swear it by the old gods and the new. Arise." ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podľa mňa vcelku netradičný začiatok novej série, akoby trochu mimo doterajšej nálady seriálu, ale to je iba subjektívny pocit. Samozrejme sa aj naďalej vraždí ostošesť, dokonca sa vracajú medzi živých tí, ktorých sme považovali za mŕtvych a snáď sa dočkáme časom nejakej logickej odpovede. No a konečne má najzaujímavejší moment celej epizódy Carice van Houten, i keď ono je to trochu zložitejšie. Čaká nás zopár krásnych záberov, ako prírody, tak mesta aj nejakej tej tej tisícky ľudí z panoramatického záberu. Šestka môže byť podľa pilotu riadne hustá, snáď sa očakávania naplnia. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Bývalý americký prezident Barack Obama byl prvním divákem, který viděl tuto epizodu poté, co požádal a dostal kopii od režiséra ještě před premiérou v Los Angeles. (mikki089)
  • Scény v Dorne byly natočeny spolu se zbytkem scén z 5. série v Seville, takže se štáb nemusel kvůli scénám pro tuto sezónu vracet. (mikki089)

Reklama

Reklama