Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (11)

Halloween

Halloween (2018)

Ve filmu se vyskytuje řada odkazů na předchozí díly.
- Původní Halloween (1978) připomíná například scéna se školním oknem, postava pod prostěradlem či pohled na bojem znavené hlavní hrdinky (ovšem v prvním filmu jen Laurie - Jamie Lee Curtis). Nůž zde drží pro změnu Lauriina vnučka Allyson (Andi Matichak).
- Během koledování do Michaela (James Jude Courtney) vrazí dítě s přehrávačem na rameni, podobně jako se stalo v Halloweenu II (1981).
- Michael zde také navštíví dámu v červeném županu a natáčkách, která si připravuje sendvič, stejně jako v Halloweenu II.
-
V čase 59:20 lze zpozorovat tři děti v kostýmech kostlivce, čarodějnice a dýně. To je odkaz na Halloween III (1982), v němž právě tyto masky byly součástí příběhu. 
-
Benzinka, u které novináři zastavují, je velmi podobná té z Halloweenu 4: Návratu Michaela Myerse (1988). Také zde se Michael staví u mechanika pro kombinézu.
- Dvojice policistů hlídkující před domem Laurie připomíná dvojici policistů z Halloweenu 5 (1989).
- Scéna z toalet na benzince připomíná scénu z Halloweenu: H20 (1998), kdy na odpočívadle zastaví matka s dcerou, která potřebuje na toaletu.
- Novinář Aaron Korey (Jefferson Hall) se s Michaelem setká na toaletě a skončí podobně jako Joe Grizzly (Ken Foree) v Halloweenu (2007).
- Dr. Sartainovi (Haluk Bilginer) šlápne Michael na hlavu podobně jako Howardu Boggsovi (Jeff Daniel Phillips) v Halloweenu II (2009).

Léto 84

Léto 84 (2018)

Tvůrcům se dostal scénář k filmu v roce 2015, tj. ještě před uvedením Stranger Things (od r. 2016) i To (2017). Podle nich nebylo časové zasazení Summer of 84 primárně reakcí na současnou poptávku po osmdesátkové nostalgii, jako spíš nutnou součástí děje, který připomíná tehdejší vystřízlivění společnosti z pocitu bezpečí, který panoval na americkém předměstí.

To

To (2017)

Žena z obrazu se výrazně podobá postavě z Muschiettiho předchozího filmu Mama (2013). V rozhovoru pro New York Times Muschietti přiznal, že inspirací mu byl obraz od Amadea Modiglianiho, který jej v dětství děsil.

Vetřelec ³

Vetřelec ³ (1992)

Záběry celého vetřelce nebyly vytvořeny s použitím CGI (až na několik výjimek, zejména závěrečné scény u pecí). Zčásti se jedná o loutku, zčásti o tvůrce speciálních efektů Toma Woodruffa Jr. v kostýmu.

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Na konci závěrečných titulků je slyšet zvuk otevírajícího se vejce (někde se uvádí zvuk facehuggera).

Uneseni

Uneseni (2010)

Film se skládá z 12 dlouhých záběrů. (Zdroj: en.wikipedia.org)

Krátká noc skleněných panenek

Krátká noc skleněných panenek (1971)

Film se původně jmenoval Malastrana. Podle producenta filmu by název publiku nic neříkal, a tak snímek získal nový název La corta notte delle farfalle, v překladu "krátká noc motýlů". Jenže ve stejnou dobu byl uveden i jiný italský film, který obsahoval motýla v názvu, Una farfalla con le ali insanguinate (1971), a proto došlo na poslední chvíli k další změně na La Corta notte delle bambole di vetro, v překladu "krátká noc panenek". (Zdroj: film.thedigitalfix.com, misterneil.blogspot.cz)

Zvuky temna

Zvuky temna (1977)

Scéna z úvodu, při které se padající ženě tříští obličej o útes, je shodná s se scénou, kterou Fulci použil již v Non si sevizia un paperino (1972).

Pátek třináctého

Pátek třináctého (1980)

V prvních minutách filmu se v záběru objeví panenka Raggedy Ann, kterou známe jako posedlou panenku Annabelle z filmu V zajetí démonů (2013) a jeho spin-offů.

Reklama