Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Krimi

Obsahy (859)

'Je vous salue, Marie'

'Je vous salue, Marie' (1985)

Do Marseille přijíždí dva zabijáci, které vyslala americká mafie, aby zlikvidovali uprchlého gangstera Rudyho Hamberga (Eddie Constantine). Ten ví mnoho o jednání zkorumpované stavební společnosti a zabijáci mají zabránit jeho korunnímu svědectví. Ale jeden z vrahů má psychické zábrany zabít svého bývalého přítele a tím se věc velice zkomplikuje.

...e la donna creò l'uomo

...e la donna creò l'uomo (1964)

Mladý Němec Rick Hofer (Thomas Fritsch) přijíždí do Říma. Dovolenou si v Itálii užívá, má i štěstí, když se stane jubilejním návštěvníkem restaurace a získá nemalé peníze, a shodou náhodných okolností se ocitne v centru událostí, se kterými nemá zkušenosti. Seznámí se se sympatickou novinářkou Laurou (Alexandra Stewart) a před návratem do Německa dívce slíbí, že se vrátí a ožení se s ní.

12 + 1

12 + 1 (1969)

Jeden z filmů natočených na námět knihy „Dvanáct křesel“ Ilji Ilfa a Jevgenije Petrova. Vittorio Gassman hraje mladého záletného holiče Maria Berettiho. Ten je potěšen, když dostane zprávu, že se stal univerzálním dědicem své tety žijící v Anglii. Odletí do Anglie, kde se dozví, že dědictví sestává z třinácti starožitných židlí. Rozhodne se židle prodat, aby měl na úhradu cesty. Teprve potom se dozví z dopisu tety Laury o tom, že v jedné z židlí bylo ukryto to pravé bohatství. Mario se vydá po stopě prodaných židlí, ale nemá úspěch. Spojí se s majitelkou antikvariátu American Antiques Pat (Sharon Tate). Dochází k dalším zápletkám a honičkám, než Mario dosáhne svého.

12 ans d'âge

12 ans d'âge (2013)

Šedesátiletý Charles (Francois Berléand) odchází do předčasného důchodu. Konečně! Nyní má spoustu času trávit společné chvíle s nerozlučným kamarádem Pierrotem (Patrick Chesnais), se kterým má stejný přístup k životu: smát se a užívat si život. Oba přátelé utíkají za ztraceným mládím a dostávají se tak do choulostivých situací v kontrastu se svými ženským protějšky Dany (Anne Consigny) a Cathy (Florence Thomassin), které se snaží jejich výstřelky korigovat.

3 colpi di Winchester per Ringo

3 colpi di Winchester per Ringo (1966)

Do texaského Stone City dorazí dva přátelé Frank Sanders (Gordon Mitchell) a Ringo Carson (Mickey Hargitay). Zachrání ze spárů mexických banditů dceru majitele salónu Walcolma Jane (Milla Sannoner). Oba se do dívky zamilují, ale ona dá přednost Ringovi. Po svatbě se manželé usadí ve městě a Ringo se stane šerifem. Po čase se vrací do města Frank v čele několika vysloužilců z občanské války. Muži vstoupí do služeb bankéře Danielse (Ivano Staccioli), který se chce zmocnit násilím zlatých nalezišť v okolí města. Frank se stane novým šerifem po Ringovi, jenž zůstal po úderu do hlavy slepý. Nyní proti sobě stojí bývalí kamarádi, přičemž pro Ringa je těžké ochránit svou ženu a syna.

301

301 (2011)

Americký odkaz k humoristickému časopisu National Lampoon je parodií na filmy žánru „sandály a meče“ a nechal se mj. inspirovat filmy Troja (2004), 300: Bitva u Thermopyl (2006) nebo Gladiátor (2000). Trojský král Looney (Rip Torn) vyšle svého zetě Maxima (Will Sasso), aby přivedl zpět z Řecka jeho syna Orlanda (Gary Lundy), který následně unese princeznu Ellen (Sophie Monk), čímž rozlítí řeckého krále Erotica (Khary Payton).

36 ore all'inferno

36 ore all'inferno (1969)

Válečný příběh se odehrává v roce 1942, kdy se japonské vojsko zmocnilo většiny ostrovů v Tichém oceánu. Americké letectvo vybombarduje malý ostrov Rabau, aby si vytvořilo předpolí k dalšímu útoku. Na ostrov je poslána skupina mariňáků vedená kapitánem Sternem (Richard Harrison), která má za úkol zničit zbylé nepřátelské síly. Stern se svými vojáky má na akci 36 hodin.

588 rue paradis

588 rue paradis (1992)

Příběh navazuje na autobiografický film Mayrig (1991) režiséra Henriho Verneuila, který vypráví o příchodu arménské rodiny Zakarianů prchající před tureckou genocidou do francouzské Marseille. Nyní po čtyřiceti letech se stal ze syna Azada Zakariana úspěšný dramatik Pierre Zakar (Richard Berry), jenž udělal vše pro to, aby se distancoval od své arménské minulosti. Oženil se s Francouzkou Carole (Diane Bellego) a odstěhoval se do Paříže. Při příležitosti premiéry své nové hry se setkává se svým otcem Hagopem (Omar Sharif) a matkou (Claudia Cardinale). První konflikt vzniká, když Pierre rodiče ubytuje v luxusním hotelovém apartmá a ne u sebe doma, jak velí tradice.

A 009: missione Hong Kong

A 009: missione Hong Kong (1965)

V Hongkongu je zákeřně zavražděn agent FBI Grant (Franco Fantasia) se svou spolupracovnicí. Jejich úkolem bylo rozkrýt plán propašovat z neutrálního území do komunistické Číny elektronická zařízení pro nukleární zbraně. Do Hongkongu je vyslán agent Mike Scott (Stewart Granger) se spolupracovnicí Carol Eden (Rosanna Schiaffino). Scott kontaktuje na místě spolupracovníka FBI Normana (Paul Klinger), který ho informuje, že důležitý náklad bude převezen do Číny na třech džunkách. Carol, která nyní pracuje jako sekretářka pro pašeráka Pierra Milota (Sieghardt Rupp), má za úkol zjistit podrobnosti.

A E I O U - Rychlá abeceda lásky

A E I O U - Rychlá abeceda lásky (2022)

Anna (Sophie Rois) je bývalá slavná herečka, nyní bez práce, která žije sama v Berlíně a přátelí se jen s majitelem domu Michelem (Udo Kier), jenž je jejím velkým obdivovatelem. Jedné noci je na ulici přepadena mladým mužem, který ji vytrhne kabelku a uteče. Shodou okolností se oba setkají při lekcích jazykového cvičení, aby Adrien (Milan Herms) mohl vystoupit při školním divadelním představení. Z lekcí se brzy stane společná večeře, kouření a procházky. Sedmnáctiletý životní outsider a stárnoucí žena se vzájemně povzbuzují v chuti do dalšího života a výsledkem je cesta k moři na Azurové pobřeží.

A bůh řekl Kainovi

A bůh řekl Kainovi (1970)

Klaus Kinski v roli nemilosrdného mstitele Garyho Hamiltona, který je po deseti letech propuštěn z nucených prací, kam byl odsouzen za loupež vojenského zlata. Zločin provedl jeho přítel Acombar (Peter Carsten), který nastrojil na Garyho usvědčující důkaz s jeho otisky. Gary se po cestě potká s Acombarovým synem Dickem (Antonio Cantafora) a o pošle ho za otcem se zprávou, že přijíždí. Zlotřilec nabyl značného majetku a nyní neváhá použít všechny možné prostředky, aby se Gary nedostal do města. Mstitel využije tornáda a likviduje jeho muže jednoho po druhém krutým způsobem

A noi piace freddo...!

A noi piace freddo...! (1960)

Italská komedie se odehrává v době druhé světové války. Kabaretní tanečnice a zpěvačka Rosaline (Yvonne Furneaux) nemá ráda Němce a obdivuje tajemného tajného agenta přezdívaného „Kočka“ sloužícího u spojeneckých sil. Jednoho dne u sebe ukryje Uga Bevilacqu (Ugo Tognazzi), drobného překupníčka a obchodníka na černém trhu, který prchá před četníky s ilegálním zbožím. Rosaline si Uga splete s neznámým hrdinským odbojářem, a tak se rozvine řada překvapivých a nečekaných událostí.

Abigail Lesley Is Back in Town

Abigail Lesley Is Back in Town (1975)

Abigail Lesley (Jennifer Jordan) je mladá a atraktivní žena, která se vrací po několika letech zpátky do malého rybářského městečka Baypoint. Z města odešla nedobrovolně po milostné aféře, když byla přistižena in flagranti s manželem své přítelkyně Priscilly (Mary Mendum). Její příjezd vzbudí přirozený rozruch, zvláště když Abigail je odhodlána vykonat malou pomstu. Postupně svede všechny své bývalé přítelkyně včetně jejich mužských protějšků...

Abus de faiblesse

Abus de faiblesse (2013)

Slavná režisérka Maud Schoenberg (Isabelle Huppert) zůstává po mozkové mrtvici částečně ochrnutá a odkázaná na cizí pomoc. Po roce léčení se rozhodne natočit další film. Jedné noci zahlédne v televizi Vilka Pirana (Kool Shen), arogantního a charismatického podvodníka zaměřeného na celebrity. Maud chce, aby hrál v jejím novém filmu a začne se s Vilkem často stýkat. Vilko využije její slabosti a připraví Maud o značné finanční částky.

Africa Erotica

Africa Erotica (1970)

Mladá Američanka Karen (Carrie Rochelle) se seznámí v Africe s módním fotografem Robertem (Zygmunt Sulistrowski), který se specializuje na focení aktů. Spolu se vydávají do savany a džungle hledat vhodné lokace. Při cestě zažívají několik dobrodružství s divokou zvěří i domorodci. Karen je při koupání okradena šimpanzem o šaty a při získávání oděvu zpět spadne ze stromu a zraní se. Od obtěžování opicí a posléze napadení hadem škrtičem ji na poslední chvíli zachrání Robert. Karen útok opice evokuje vzpomínky na znásilnění, kterému byla vystavena v mládí. Večer Robert v táboře vzpomíná na milostný románek s asijskou dívkou prožitý před lety v blíže neurčené asijské zemi. Putování je u konce, ale láska pokračuje.

Agent 69 Jensen i Skyttens tegn

Agent 69 Jensen i Skyttens tegn (1978)

Příběh je veden ve stylu špionážní komedie. Odcizený mikrofilm s plány raketových základen v Albánii se stane předmět zájmu špionážních centrál Číny, SSSR, Dánska a dalších. Mikrofilm je ukrytý v malé dózičce s make-upem a pro zmatení případných lupičů jsou vyrobeny čtyři identické dózy. Ty se dostanou prostřednictvím cestujících letu do Kodaně do různých prostředí (módní salón, nemocnice, letiště) hlavního města Dánska, z čehož plynou další humorné a hlavně lechtivé situace.

Agent spécial à Venise

Agent spécial à Venise (1964)

Mladý a bohatý Michel Nemours (Sean Flynn) se chystá na cestu do Benátek. Před odjezdem ho navštíví manželka přítele jeho zesnulého otce paní Tregardová (Madeleine Robinson) a požádá ho, aby zkusil vyhledat jejího muže, který v Benátkách zmizel. Tregard (Pierre Mondy), agent tajné služby, přešel na stranu nepřátelské špionážní organizace. Michel se tak svým pátráním zaplete do nebezpečné špionážní hry.

Agent trouble

Agent trouble (1987)

Mladík Victorien (Tom Novembre) je svědkem potopení plně obsazeného autobusu s turisty do horského jezera Lac Noir v Pyrenejích. Nejde o dopravní nehodu, ale o zakrytí vládního projektu, kdy byli turisté zabiti záhadným jedovatým plynem. Victorien se svěří své tetě Amandě Weber (Catherine Deneuve), kurátorce entomologického muzea ve Štrasburku, a následně vědom si důležitosti svého svědectví se pokusí o vydírání. Je ale zavražděn bezcitným tajným agentem Alexem (Richard Bohringer), jenž má rozkaz zabít každého s povědomím o tajném projektu. Amanda se rozhodne pomstít svého synovce, a tak se stane dalším cílem vládního agenta.

Agente 077 dall'oriente con furore

Agente 077 dall'oriente con furore (1965)

Koprodukční dobrodružný film natočený ve stylu subžánru eurospy je inspirovaný „bondovkami“. Vědec Franz Kurtz (Ennio Balbo) je blízko vynálezu ničivé zbraně schopné rozložit pevnou hmotu. Když je Kurtz unesen zločineckým gangem vedeným Goldwynem (Franco Ressel), vydá se po jeho stopách agent 077 Dick Malloy (Ken Clark). Goldwyn chce vědce i s jeho plány prodat mocnosti, která nabídne nejvíce peněz.

Agente Logan - missione Ypotron

Agente Logan - missione Ypotron (1966)

Zmizení významného vědce z NASA profesora Morrowa způsobí aktivitu zpravodajských služeb. Pátráním je pověřen agent Lemmy Logan, bývalý vězeň koncentračního tábora, kde byly prováděny tajné experimenty. Agent zjistí, že za únosem stojí neonacistická organizace vedená dr. Leikmanem. Bývalý nacistický vědec plánuje s pomocí vynálezu prof.  Morrowa útok na světové velmoci jako odplatu za druhou světovou válku. Prostředkem pomsty má být "Ypotron", ničivý paprsek, který vedený z tajných satelitů na oběžné dráze Země zaútočí destruktivní silou na důležité objekty nepřátel. Logan nakonec odhalí spiknutí a pravou identitu dr. Leikmana.

Reklama