Reklama

Reklama

Westworld

(seriál)
Trailer 2
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2022), 35 h 28 min (Minutáž: 48–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Jeffrey Wright, Sidse Babett Knudsen, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Ed Harris, Shannon Woodward, Luke Hemsworth (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(36)

Seriál inspirovaný stejnojmenným filmem z roku 1973, který napsal a natočil Michael Crichton, pojednává o futuristickém zábavním parku obydleném robotickými bytostmi. Vítejte ve Westworldu! Poznejte svět, který uspokojí všechny vaše touhy... Dramatický seriál z produkce HBO je temnou odyseou, která nás zavede do počátku umělého vědomí a evoluce hříchu. Westworld nám představí svět, kde se protíná blízká budoucnost s minulostí, s níž se dá dle představivosti manipulovat. Svět, ve kterém lze splnit každou lidskou touhu, ať už ušlechtilou, nebo zvrhlou. (HBO Europe)

(více)

Videa (37)

Trailer 2

Recenze (559)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně neskutečně obtížně hodnotitelný kousek. Nolanovina je tu nasáklá skrz naskrz a proti tomu nemívám nikdy výčitky. Pro mě je důležitý, jestli se dokážu naladit na notu tvůrci, aby mě vzal za ruku, potáhl, ukázal mi každou atrakci a ke konci mi koupil perníkový srdíčko a já byl bez sebe. To se nestalo. Westworld má vše, co by kvalitní biják na poli serošů měl mít: Spoustu peněz, skvělý nápad, výborné herce, vyzdvihnu promyšlený scénář, úchvatné exteriéry Utahu. Děj je patřičně mysteriozní, zažijeme sem tam i akci, ale celou dobu budeme napjatí jak guma od gatí a odpovědi nám budou ládovány rovnou kamionem až na konec. A já sám jsem byl překvapený, jak jsem byl onym závěrem nepřekvapený, což není nejlepší resumé. Co mě nejvíc zarazilo, byl fakt, že celá ta manéž, časové posuny a vůbec obrovské kličky scénáristů k docílení zmatení anebo svedení diváka (pokud byl na stopě), mě nechala vyloženě naštvaného. Základní idea, ta maličká a hlavní pointa, je strašně natahovaná (bohužel, sem tam si i zívnete), je na ní nalepeno spoustu vaty (zato inteligentní vaty) a celkově mi přišlo, že si tvůrci hrajou na strašně chytrý a je bolestivé, když je to takhle okaté. Po lahodném a velkolepém finále jsem trochu zvědavý, jak se to bude dál vyvíjet, protože to sklouzává do úplně jiných vod, takže mrknu i na pokračování..ale uhranut jsem rozhodně nebyl. ()

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozpočet $100miliónov║ __1.séria__pre mňa skôr ide o sklamanie, obsadenie na prvý pohľad veľmi zaujímavé, rovnako tak tvorcovské zázemie, ale všetko ide po celý čas v priemernej rozčarovanosti, príbeh nemá pevnú pôdu pod nohami, stále chce na oko niečim prekvapiť, strhnúť?! ale nejde to k tomu dej nemá ani správne tempo, postavy tiež len tak z miesta na miesto sa presúvajúce, bez toho aby nejak strhli, akcia ujde aj keď nemá to správne miesto, či gradáciu /60%/ __2.séria__ Tak toto nastrelenie na slepo set sakramentsky nevyšlo, ako výprava a všetky technické veci naokolo + obsadenie je luxus ale ten kostrbatý dej od buka do buka, tie zvraty - nezvraty, dejové linky -plynky, asi najhoršie dopadá akcia, keď príde na ňu tak to jeden podpásový direkt za druhým, toľko naivných útokov sa len tak nevidí. Najhoršie dopadla scéna kde starý ošuntelý Ed Harris prestrielaný ako rešeto ľavou zadnou skolí teda rozstrieľa štyroch ozbrojencov vo vestách ako nič a kto mu pre istotu sundá aj nechcenú ako že robotickú dcéru. Fakt strach a hrôza, čo sa na tomto podieľali teda dali riadne zabrať. /30%/ ()

Reklama

Coleator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná, že byla chyba sledovat Westworld tak, jak se vysílal a nepočkat si, až bude série kompletní a potom jí dát "na jeden zátah"... Takhle mě Westworld úplně nepohltil a i když je příběh zajímavý, nemohl jsem si pomoct a přišlo mi, že se místy až moc plácá na místě... Co mi také úplně nesedělo, byly zvraty, které se ale rozvíjejí strašně dlouho - žádné BUM! ŠOK! A následné tupé zírání na obrazovku, jako je tomu třeba u GoT, tady to funguje tak, že se méně či více nápadně naznačí a pak trvá pár minut, než se rozvine - a tím pro mě zvrat ztrácí své kouzlo... Vzhledem k tomu, jak končí první série, tak ani nevím, jestli chci případně koukat na další... Sečteno podtženo: Zajímavý projekt, který si mě sice úplně nezískal, ale i tak patřil k tomu nejlepšímu, co se v poslední době na obrazovkách objevilo... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je nesnadné psát o 1. sezóně Westworldu jako o zklamání (protože HBO), nicméně i takové dojmy si lze z letošní seriálové produkce největší kabelovky odnést. V na první pohled sympatickém kříženci sci-fi a westernu sice jsou vidět prachy a solidní technické zázemí, prvoplánovitě přestřelený a naivní příběh o lidské bestialitě a emoční chladnokrevnosti už mi ale takovou radost nedělal. Neplést si prosím s neschopností pochopit veškeré dějové nuance a nosnou dramatickou kostru: poslední část se povedla a nemálo puclíků zapadlo na ty správná místa. Jen mi prostě v každé epizodě děsně vadilo koukat se na něco, co je schválně scénáristickým dnem, u kterého by se měl sarkasmu a ironie znalý divák bavit. Nebavil. Naopak trpěl u dementního chování postav, přiznaně umělých dějových berliček, a také kvůli načančané nesmrtelnosti všech zúčastněných charakterů. A právě tahle poslední výtka mi zdaleka nejvíce bránila v registrování jakýchkoli empatií ke komukoliv, koho jsem za těch víc jak 10 hodin na podzim v bedně sledoval. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

S01e01 Rozhodně velmi slibný začátek. Takový výpravnější, mírně zvrácenější a futurističtější Dollhouse. Mám jisté pochybnosti o tom, kolik charismatu má James Marsden a zda to dokáže obstojně tahat, ale dokud tam budou ti ostatní v čele s Hopkinsem a Harrisem a rozkošnou Wood, problémy v tomto ohledu jistě nebudou. Pilot každopádně dá docela dost otázek a sice nečekám prozatím žádné zázraky od toho, jak originálně se to vše vyvine, protože nastíněná zápletka mi přijde sice vtahující a dobře napsaná, ale v současnosti je již docela dobře známá z mnoha předchozích děl, nicméně jestli by mě někdo mohl vývojem děje překvapit, tak je to asi Nolan (Na druhou stranu, tohle téma je stále ve sci-fi tvorbě jedno z nejzajímavějších). Ale půjde samozřejmě také o celkový způsob vyprávění, dávkování informací a otázek, atmosféru a gradaci. A posledních 10 minut a vlastně celkový průběh pilotu ukázal, že v tomto by problémy být neměly. Velmi znepokojivý potenciál zábavního parku vyždímat co nejdůkladněji, prosím. 9/10 ()

Galerie (654)

Zajímavosti (71)

  • Robotická ruka hrající na piano v úvodních titulcích je vymodelována podle autora soundtracku k seriálu, Ramina Djawadiho. (HellFire)
  • Jeden z hostitelů se jmenuje Hector Escaton (Rodrigo Santoro). Slovo „eschaton“ je spojováno s koncem světa. Ve vědecké fikci odkazuje na nadlidskou strojovou inteligenci neboli konečnou formu lidské technologie. (HellFire)

Související novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

05.11.2022

Přestože měli tvůrci seriálového Westworldu Jonathan Nolan a Lisa Joy potvrzenou pátou a finální řadu jejich sci-fi seriálu, HBO od plánů nakonec upustila a projekt tak byl oficiálně zrušen. Popravdě… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Reklama

Reklama