Reklama

Reklama

Westworld

(seriál)
Trailer
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2022), 35 h 28 min (Minutáž: 48–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Jeffrey Wright, Sidse Babett Knudsen, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Ed Harris, Shannon Woodward, Luke Hemsworth (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(36)

Seriál inspirovaný stejnojmenným filmem z roku 1973, který napsal a natočil Michael Crichton, pojednává o futuristickém zábavním parku obydleném robotickými bytostmi. Vítejte ve Westworldu! Poznejte svět, který uspokojí všechny vaše touhy... Dramatický seriál z produkce HBO je temnou odyseou, která nás zavede do počátku umělého vědomí a evoluce hříchu. Westworld nám představí svět, kde se protíná blízká budoucnost s minulostí, s níž se dá dle představivosti manipulovat. Svět, ve kterém lze splnit každou lidskou touhu, ať už ušlechtilou, nebo zvrhlou. (HBO Europe)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (559)

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotenie po styroch epizodach: Kto videl film, tak sa bude zo zaciatku dost nudit, lebo serial do velkej miery len opakuje to, co sa stalo vo filme. Akurat to robi rozvlacnejsie. Zapletka pôsobi ako Matrix naruby. Takze za otrokarov su ludia a za otrokov, ktori postupne zistuju v akom svete to ziju su androidi. Stylom to pripomina serial Lost. Ale ani zdaleka to nie je tak kvalitne. Pôsobi to strasne chladne. Ziadna z postav ma nezaujala napriek megahviezdnemu hereckemu obsadeniu. Podobne bez stavy vyzeraju aj prestrelky. Obsahuju sice krv a sem tam aj gore sceny, ale postradaju napätie, kedze viete, ze navstevnikom sa zatial nemôze nic stat a pri prestrelkach androidov vam to je ukradnute uplne, kedze potom ich vsetkych aj tak restartuju a vsetko sa zacne odznova. Serial mohli aspon zahltit mnozstvom zahad, ale do stvrteho dielu sa neustale preslapuje na mieste a caka sa kedy si to ti tupi androidi uvedomia a nastane vzbura. Pri tomto tempe bude zazrak, ked sa to stihne do finale serie. Cela linia s westernovym mesteckom je strasne sterilna. Ked si spomeniem jak stavnate pribehy sa odohravali v serialy Deadwood, tak sa m nechce verit, ze aj Westworld produkovalo HBO. O nieco zaujimavejsie je pozadie celeho toho parku. Ale zase sa to odkryva prilis pomaly. Neustale ma behom sledovania napadalo, ze byl z toho skvely film, ale ako serial to je strasne roztahane a dejovo riedke. Jedina aspon trochu putava zahada sa týka postavy Ed Harrisa. Ale uz teraz je viacmenej jasne o co mu ide. Uz len zistit ako to chce dosiahnut. Takze zatial som strasne sklamany. Od mladeho Nolana som po pecke Person of Interest cakal ovela lepsi serial. Ani neviem, ci to budem sledovat dalej. Mozno bude uplne stacit, ked si pozriem rovno finale. 5/10. Edit a spoiler: Vraj to nakoniec fakt su dve linie a William je MIB. Tak to je podraz a obycajne klamanie divaka. V jednej epizode to bolo schvalne natocene tak, aby bolo jasne, ze to su rozdielne linie a potom sa vytasia s takym ubohym podrazom. Som rad, ze som sa na serial, ktory si tak uboho striela z divaka, vysral. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

V podstatě tu máme tlupu umělé inteligence a řešíme problematiku Ghost in da shell. V moderních dějinách tolik skloňované vědomí, neboli duše, kde končí programované rozhodování, kde začíná svobodná vůle, dobrovolné rozhodnutí, kde se objeví ta podstatě člověka. Celé je to zasazeno do příběhu velkolepé hry, kterou jezdí lidé hrát, takže je zde umocňována grotesknost lidských nejnižších pudů v kontrastu nejvyšších prozření do fáze protovědomí u umělé inteligence. Brilantní počin mladšího z bratrů Nolanových. ()

Reklama

DaViD´82

všechny recenze uživatele

Potenciál schématu "Red Dead Redemption MMORPG by Philip K. Dick" je nebývalý, ale zatím trpí na přílišnou expozici, kdy se pro samé naznačování budoucích velkých věcí a seznamování se světem i jeho specifickými pravidly na place i v zákulisí, jaksi nedostává potřebného prostoru pro postavy samotné. Na což dojíždějí především ty živé, které jsou jednorozměrné až hanba. Každopádně zdejší mnohavrstevnaté morální nastavování zrcadel, je natolik dobře rozehrané a podmanivé, že to svého diváka zaháčkuje, ne že ne. Jen si říkám, jestli podobnému zaměření přeci jen více nesedne povídková forma à la Černé zrcadlo, protože síla těchto témat vychází z toho, jak se k nim vnitřně postaví jeden každý divák sám za sebe. Ukáže tedy až čas, zda se s tímto úskalím tvůrci popasují se ctí či budou kolovrátkově razit jedno a to samé na sto a jeden způsob. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,NĚKDO SI SEM JEZDÍ VYHODIT Z KOPÝTKA, SEJMOUT PÁR RUDOCHŮ, ALE TAHLE HRA MÁ VÍC ÚROVNÍ...“ /// Místy je to hrozně nudný. Vykecávaj se vo ničem (vědomí, duše…, že Dolores!) a snažej se to zachránit vystavenejma bobrama (to se moc nedaří) nebo počtem mrtvol (to už je lepší). Zpracování perfektní, ale příběh je plnej vaty. Štve mě, že to seznamování s všelijakejma serepetičkama je vlastně jen čekání na to, až hororovej scénář pro svý zakazníky zrealizujou replikanti. Takže za rok, Dolores…, snad to tentokrát dopadne líp! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám místo, kde je všechno, včetně personálu, podřízený mým přáním. 2.) Mým snem je beztrestně prznit a drancovat. 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * 2.Série: /// „KDO PO KRVI TOUŽÍ, V KRVI KONČÍ…“ /// Svět po průseru. Kontrolu nad parkem, kde hosti jsou regulátoři a výtvory proměnnými s cílem okopírovat lidskou mysl převzali jednotky Delosu a prováděj krvavou očistu. Role se otočili. Dolores ukazuje, že se toho hodně naučila. Maeve hledá svoji dceru a „Muž v černém“ má před sebou další labyrint… Druhá řada je parádní. V jedničce jsem se nějak nemohl kvůli kolísavýmu tempu a množství prostoru pro osvětu „chytnout“. Tady je to jiný. Řež, ve který maj uměláci navrch, nový postavy jsou vrženy do víru událostí a ty starý přebíraj otěže. Na obou stranách. Harris je furt charismatickej, takže jeho pistolník, kterýho doprovází smrt, je fajnovou rolí. Lidi se snažej zachránit a uměláci zase získat svět pro sebe. Nebo má STVOŘITEL jiný úmysly? Další – tedy nový světy a smrt je jednou z možností, jak se z nich dostat. Ale hlavní je nezemřít nadarmo… ale od toho tady bude další série. ZVEDÁM HODNOCENÍ O HVĚZDU, TEDY 4*! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Začínám se bát svýho uměláka. 2.) Chtěl bych navštívit do období Edo. 3.) Thx za titule „need4seed“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Je to HBO, takže vysoké produkční hodnoty Westworldu nepřekvapí. Mezery ve fikčním světě, nezvládnutí kombinace cyklického a lineárního vyprávění, nepřehlédnutelné logické lapsy - to už ano. Ten seriál má z pekla štěstí v od základu vděčném námětu, který je docela kumšt pokazit, a v geniálním Anthony Hopkinsovi, ten totiž dokáže dát osudovou hloubku i těm nejhloupějším zápletkám. Konec je pak docela slušnou satisfakcí za všelijakou první polovinu seriálu, která zaváněla velkým zklamáním. A vlastně mě docela mrzí odklepnutí druhé série, protože v této podobě mě to nakonec překvapivě docela uspokojilo. 75 % ()

Galerie (654)

Zajímavosti (71)

  • V úvodní epizodě se dozvíme, že původní robotické hostitele dokázalo prozradit jednoduché potřesení rukou. Jedná se o odkaz na film Westworld (1973), který posloužil jako inspirace pro vznik seriálu. (HellFire)
  • Těsně před filmováním své poslední scény v druhé řadě seriálu se herec Jimmi Simpson dozvěděl, že jeho pes, kterého měl 16 let, bude muset být utracen. Lisa Joy, jedna z autorů seriálu, se postarala o to, aby byly jeho scény dotočeny včas, a herec se tak stihl se svým psem rozloučit. Domluvila mu dokonce specialistu, který přišel psa uspat přímo k Simpsonovi domů. (pusheen)
  • Tvorca projektu Jonathan Nolan  popísuje príbeh Westworldu, ako ďalšiu kapitolu ľudstva, v ktorej ľudia samotní prestávajú plniť úlohu hlavných protagonistov. (ZedsDead)

Související novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

05.11.2022

Přestože měli tvůrci seriálového Westworldu Jonathan Nolan a Lisa Joy potvrzenou pátou a finální řadu jejich sci-fi seriálu, HBO od plánů nakonec upustila a projekt tak byl oficiálně zrušen. Popravdě… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Reklama

Reklama