Reklama

Reklama

JFK návrat: Za zrcadlem

  • USA JFK Revisited: Through the Looking Glass (více)
Trailer 2
USA, 2021, 118 min

Režie:

Oliver Stone

Scénář:

James DiEugenio

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Oliver Stone (průvodce), Whoopi Goldberg (vypravěč), Donald Sutherland (vypravěč), John F. Kennedy (a.z.), Walter Cronkite (a.z.) (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Třicet let po svém filmu JFK bere režisér Oliver Stone diváky na cestu po nedávno odtajněných důkazech o atentátu na prezidenta Kennedyho – nejzávažnější americké záhadné vraždě dvacátého století. Stone předkládá společně s oscarovými vypravěči Whoopi Goldbergovou a Donaldem Sutherlandem a s vynikajícím týmem lékařských a balistických expertů, historiků a svědků přesvědčivé důkazy o tom, že v případě Kennedyho se z „konspirační teorie“ stala „konspirační skutečnost“. (Film Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (24)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

30 rokov rozdiel od filmu, ale dozvedeli sme sa viac? Stále ostávame len pri dohadoch. Je jasné, že Oswald v tom nebol sám a je jasné, že istých kruhom Kennedy vadil. Inak by mafián Ruby Oswalda neumlčal navždy. Ale predsa len, pravdu sa dozvedia (možno) až generácie po nás. Obsahovo inak dokument nepriniesol nič prevratné. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemný dovětek po letech (o kterém se zmiňuje už v původním filmu). Působí sice jako takové prázdné “já to říkal už tenkrát”, ale jsem za to shrnutí odtajněných materiálů rád. Za sebe mě ale fascinuje, že když už je prakticky jasné, že oficiální závěr Warrenovi komise je nesmysl (stalo se z ní tvrzení popisující spíš to co se rozhodně nestalo), není nikde vůle se dopátrat co se celé pravdy. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Pro Olivera Stonea je vražda Kennedyho očividně srdcovou záležitostí. V tomto dokumentu nám představuje nové důkazy a svědectví (nechápu, proč někteří uživatelé věří, že se nedozvíme žádné zásadní nové informace... očividně při sledování křoupali popcorn a nevědnovali pozornost), která byla odtajněna a zpřístupněna veřejnosti. Každý rozumně uvažující člověk musí usoudit, že vláda celou věc ututlala a zveřejnila svoji verzi, kterou pak lidi zblajzli i s navijákem (co taky čekat od komise plné starých páprdů, kteří si musí udržet svou image a mají konexe na všechny agentury a můžou jednoduše donutit každého, aby řekl, co si přejí, viz doktor). Třeba se někdo za pár let odváží posvítit si na 9/11, protože tam to samozřejmě taky neproběhlo tak, jak to americká vláda prezentuje. Pochopitelně, že to v obou případech byla inside job. S velkou mocí přichází ještě větší touha po moci. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Takové malé shrnutí nových teorií, které vznikly v přibližně posledních 20 letech. Ale pro koho Oliver Stone tohle sestrojil? Nadšenci do JFK konspirací všechno toto jistě vědí, pro běžného diváka jako jsem já, které spíše přilákalo jméno Olivera Stonea, jsou teorie předkládané příliš technické a únavné. Z dokumentárního hlediska mi přišel film velmi nekonsistentní, několik průvodců, vypravěčů, kteří se mění. Nějaké rozhovory vede Stone, některé ne. Nudná vizuální stránka. Mně osobně to přišlo rušivé a bohužel forma zůstává velmi pozadu za přehuštěným obsahem.   40% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ako nerozumiem tomu, prečo podaktorí užívatelia píšu, že v dokumente zaznievajú informácie, ktoré sa len opakujú, pričom sa divák nedozvie nič nové. Neviem či chcú byť zaujímavý, alebo o čo tu kráča, no o vražde Kennedyho je spracovaných minimum kvalitných dokumentov, pričom práve v tomto Stonovom hneď od úvodu strieda jedna podstatná informácia druhú, až má človek pocit, že čo i len sekundovým obzretím mimo obrazovku - “stratí niť”. Ja osobne som videl niekoľko ďalších dokumentov v rámci tejto témy (na záver dám zopár do pozornosti), títo jedinci ani jeden z nich nevideli, tak ako neviem načo toto mudrovanie, vykresľovanie samého seba do role odborníka, keď potom vyzerajú jak dementi. Nie, toto rozhodne nie je nič opozerané, tu je vysvetlené množstvo vecí, podkladov či informácií polopate tak, aby aj najväčší idiot pochopil, že vražda Kennedyho nie je len tak nejakou obyčajnou udalosťou. Závery nech si každý taktiež urobí sám, no jedno je isté, toto na zapredanej Markíze či Jojke v hlavnom vysielacom čase určite neuvidíte. “Boh žehnaj Amerike ..”, jedinej krajine ktorej sa podarilo zavraždiť nie jedného, ale dvoch prezidentov, rozjebať pól zemegule, a odvolávať sa na mier. To nevymyslíš .. No a páči sa: 1. JFK Assassination: The Definitive Guide, 2. Beyond 'JFK': The Question of Conspiracy, 3. Oswald's Ghost. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama