Reklama

Reklama

Pětice svérázných expertů vedená Martinem Bishopem si vydělává vyhledáváním chyb v bezpečnostních systémech, které pak za tučnou odměnu pomáhají postiženým firmám odstranit. Slušně rozjetý podnik se však ocitne v úzkých, když je skupina nucena přijmout nelegální zakázku Úřadu pro národní bezpečnost. Bishop nemá na výběr a práci musí vzít, protože agenti úřadu ho mají v hrsti díky počítačovému podvodu, který před lety spáchal. Donutí ho uloupit černou skříňku geniálnímu matematikovi Janekovi. Vzápětí však vyjde najevo, že skřínka je dekodérem umožňujícím proniknout do každého, i sebelépe chráněného systému a ve skutečnosti si její krádež objednala mafie. Hned po odcizení skříňky ale zjišťují, že vědec, jehož zásluhou tento vynález vznikl, zemřel. Martin Bishop a jeho kolegové si uvědomují, že jim hrozí velké nebezpečí a musí vynaložit veškeré síly, aby se jim podařilo uniknout smrti. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

dyfur 

všechny recenze uživatele

....na Slovensku to išlo vcelku úplne nenápadne v TV (neviem či to bolo uvádzané i v kinách)- bez väčšej pozornosti to "zašumelo" a...... pritom je to vynikajúci film.Doporučujem i tým,ktorí až tak R.Redforda nemusia - kde sa radím i ja.... moja zaujímavosť: Natáčanie filmu prebiehalo v Los Angeles v Universal Studios Courthouse Square. (dyfur) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hi, my name is Sneakers. My boredom is my passport. Verify me... Slídilům jsem se doposud kvůli potencionální nezáživnosti dlouho vyhýbal a dělal jsem dobře, protože i přes hvězdné obsazení běží čas v Robinsonově filmu velmi pomalu. Možná v poslední půlhodině, kdy Horner buší nervózně do klavíru, měla minuta šedesát vteřin, ale já bych si přál u takových filmů nevnímat čas vůbec.. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Je úsměvné sledovat spektakulární technologický posun, 1)  k němuž za posledních 30 let došlo - například ve vzhledu počítačového hardwaru. To je taky můj nejsilnější dojem z filmu. Ale podobný code breaker by jistě ocenili mnozí i dnes._____ 2)  Docela vtipný scénář sice režie nevyužila naplno, ale zejména ve druhé půlce je snímek už docela fajn._____ 3)  Chvílemi se na obrazovce dějí věci zcela nesmyslné, očividně proto, aby to bylo akčnější._____ 4)  Dadaistický konec pak vskutku korunoval dílo._____ 5)  Jako obvykle mě iritovaly chyby v překladu u českého dabingu. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Škoda, že pořádná zábava začíná až někdy v polovině, kdy se Bishopova partička rozhodne pro vloupání do "továrny na hračky". V týhle části už je totiž konečně pořádný napětí, akce i zábava. První hodinka je lehce uspávací a zbytečně žene stopáž nad dvě hodiny. Závěr mi přišel vcelku nedotaženej - Bishop a záporák si to měli mezi sebou pořádně urovnat. Jinak však vcelku fajn thriller s Redfordem v hlavní roli a celkově zajímavym hereckym obsazenim, slušná žánrová jednohubka. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vícevrstevný snímek, který si s vámi pohrává - to však nemusí nutně znamenat, že on sám by byl hravý a nenucený. Nějak se při nejlepší vůli nemůžu ztotožnit s jeho hlavním hrdinou - což je pro mě dost překvapivé, když ho představuje Robert Redford. Tudíž si zachovávám odstup a věřím mu jen tak napůl ... obzvláště finální scéna na střeše ve mně vzbuzuje víc pochybností a nespokojených otázek nežli uspokojivých odpovědí. A jen tak na okraj: V podstatě teprve ze závěrečného vyjednávání lze vyvodit, že se (krom jiného) jedná taky o komedii. Váhavých 3,5* ()

Galerie (57)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu se objeví časopis Playboy v Braillově písmu. Tato varianta vychází od roku 1970. Obsahuje veškeré texty, které jsou v klasickém vydání, ale žádné obrázky. K roku 2017 se uvádělo 500 aktivních odběratelů. (HonzaR.)
  • Matka (Dan Aykroyd) nosí ve filmu tričko z nápisem "Aleka's Attic", což je skupina Rivera Phoenixe. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama