Reklama

Reklama

Pětice svérázných expertů vedená Martinem Bishopem si vydělává vyhledáváním chyb v bezpečnostních systémech, které pak za tučnou odměnu pomáhají postiženým firmám odstranit. Slušně rozjetý podnik se však ocitne v úzkých, když je skupina nucena přijmout nelegální zakázku Úřadu pro národní bezpečnost. Bishop nemá na výběr a práci musí vzít, protože agenti úřadu ho mají v hrsti díky počítačovému podvodu, který před lety spáchal. Donutí ho uloupit černou skříňku geniálnímu matematikovi Janekovi. Vzápětí však vyjde najevo, že skřínka je dekodérem umožňujícím proniknout do každého, i sebelépe chráněného systému a ve skutečnosti si její krádež objednala mafie. Hned po odcizení skříňky ale zjišťují, že vědec, jehož zásluhou tento vynález vznikl, zemřel. Martin Bishop a jeho kolegové si uvědomují, že jim hrozí velké nebezpečí a musí vynaložit veškeré síly, aby se jim podařilo uniknout smrti. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hi, my name is Sneakers. My boredom is my passport. Verify me... Slídilům jsem se doposud kvůli potencionální nezáživnosti dlouho vyhýbal a dělal jsem dobře, protože i přes hvězdné obsazení běží čas v Robinsonově filmu velmi pomalu. Možná v poslední půlhodině, kdy Horner buší nervózně do klavíru, měla minuta šedesát vteřin, ale já bych si přál u takových filmů nevnímat čas vůbec.. ()

ali-n 

všechny recenze uživatele

Dokonalé spojenie zábavy a napínavej akcie, všetko podporené skvostným hereckým ansáblom. Dej má hlavu a pätu, no naviac medzi tým aj kompletnú chrbticu, všetko drží pekne pohromade. Skrátka inteligentný film. Whistle a jeho jazda na dodávke, vymyslený príbeh o súkromnom očku a najmä trochu nadsadené no príjemné a úsmevné zakončenie filmu .. scény jemne a chutne okorenené vtipom. Viac než len 4* MOJE NAJ - Postavy. Bishop, Matka, Whistle ... tlupa sympaťákov a kráska menom Mary McDonnell. ()

Reklama

Radek273 

všechny recenze uživatele

Herecky hvězdně obsazený, avšak jinak průměrně laděný snímek se zdařilou hlavní myšlenkou. Trochu to celé připomíná Redfordovy "Spy Game" a především "Tři dny Kondora", nicméně nutno říct, že z těch tří je to nejméně zdařilý kousek. Proč? Možná ona zmiňovaná táhlost nebo .. jak to popsat .. "umělost" scén, těžko říct, ale prostě to nechytlo. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná komedie na nedělní rodinný výlet do kina pro slušné chlapce s dospělým doprovodem. Maminky si vychutnají nestárnoucího Redforda a Poitiera, kteří jim nenápadně ukáží, že i když ten jejich teenager sedí celý den u počítače, z PE má s bídou Éčko a bříško mu hamburgrově roste, čeká ho skvělá budoucnost. Vždyť to film jasně říká: informace = power. Amerika potřebuje nejen vojáky, ale i ajťáky. Nenáročný oddychový film dost kazí do očí bijící nelogičnosti. Bishop se ukrývá a vlastně ho nikdo nehledá, přestože by stačilo sledovat jeho spolupracovníky, či se pozeptat po přátelích; závěrečná půlhodina je už spíše rozverná komedie - tohle má být útěk z přísně střežené budovy???? Ochranka asi měla dovolenou. Ovšem co film tvrdě kazí, je Redfordova nenávist k republikánům, kterou nacpal i do této komedie. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vícevrstevný snímek, který si s vámi pohrává - to však nemusí nutně znamenat, že on sám by byl hravý a nenucený. Nějak se při nejlepší vůli nemůžu ztotožnit s jeho hlavním hrdinou - což je pro mě dost překvapivé, když ho představuje Robert Redford. Tudíž si zachovávám odstup a věřím mu jen tak napůl ... obzvláště finální scéna na střeše ve mně vzbuzuje víc pochybností a nespokojených otázek nežli uspokojivých odpovědí. A jen tak na okraj: V podstatě teprve ze závěrečného vyjednávání lze vyvodit, že se (krom jiného) jedná taky o komedii. Váhavých 3,5* ()

Galerie (57)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu se objeví časopis Playboy v Braillově písmu. Tato varianta vychází od roku 1970. Obsahuje veškeré texty, které jsou v klasickém vydání, ale žádné obrázky. K roku 2017 se uvádělo 500 aktivních odběratelů. (HonzaR.)
  • Film byl v roce 1993 nominován na cenu Edgara Allana Poa. Vyhrál však snímek Hráč (1992). (Terva)

Související novinky

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama