Reklama

Reklama

Koralína a svět za tajnými dveřmi

  • Česko Koralína a svět za tajemnými dveřmi (více)
Trailer 1

VOD (1)

Jedenáctiletá Koralína Jonesová je zvědavé a neposedné děvče. Přestěhovala se s rodiči na nudný venkov. Doma musí být zticha, hlavně nevyrušovat a jít nervózní mamince a duchem nepřítomnému tatínkovi z cesty. Koralína se nudí, a tak se vydá na průzkum okolí. Seznámí se s poněkud střeleným a upovídaným chlapcem Wybiem a jeho kocourem. V domě pak objeví tajná dvířka, která ji zavedou do světa skoro stejného jako je ten současný, jen tatínek a maminka tam mají místo očí knoflíky. Všechno je tam dokonalé, rodiče jsou hodní a mají pro ni vždycky spoustu času. Ale netrvá dlouho a Koralína zjistí, že vše není tak růžové, jak se původně zdálo. V ohrožení se octne nejen ona, ale také její skuteční rodiče. Koralína bude muset vynaložit veškerý svůj důvtip a odvahu, aby svou skutečnou rodinu zachránila. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (850)

akisha 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to přesně do okamžiku druhého konce, který tam rozhodně nemusel být a mohl se nějak spojit s tím předcházejícím, tohle natahování nesnáším. Jinak animace a stylizace moc hezká, neokoukaná a zajímavá, hudba výborná a zápletka přinejmenším zábavná, navíc minimum moralizování. Postavám (snad až vyjma hlavní hrdinky a kocoura) ale chybělo kouzlo a celá ta pohádka a její konec na mě působil dost chladně. Ale palec nahoru za všechny ty krásný hororový scénky "pro děti." ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Jestli bych měl Coraline něco vytknout, pak že mi nepřišla moc "napínavá". Většinou se dalo dopředu odhadnout, jak se bude příběh vyvíjet. Bylo jasné, jak to musí skončit, ale i když pominu to "co", ani "jak" mi nepřišlo natolik! působivé, aby 100% vynahradilo děj. Nevím, jestli je to chyba scénáře nebo režie, takhle je Coraline jen 75% výlet do světa okouzlující barevné fantazie (a krásné hudby). ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Nuda nuda , strašná nuda, vůbec mě nenapadá důvod proč to má tak vysoký hodnocení (90%), tohle půjde podle mě dolu velkou rychlostí. Zhruba první hodina příběhu je naprosto o ničem, nudil jsem se, i když sem se pokoušel bavit, hledal sem na filmu něco pozitivního, ale nic sem nenašel, ani hlavní postava mě ničim nezaujala. V podstatě se to Henry Selick snažil natočit podobným stylem jakým točí Tim Burton svoje hororový pohádky, ale vůbec se mu to nedařilo, sice abych zase nekřivdil, tak to neni úplně otřesný, ale nemá to prostě v sobě nic, čim by to vyloženě zaujalo, člověk na to jen čumí a přežívá. Zbylých třicet minut už je lepších, film trošku ožívá, atmosféra se potemní, příběh se rozjede a už to jakž takž nějak dokáže zapůsobit a zabavit, ale je to hodně málo ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzajímavějších animáků poslední doby, který stojí hlavně na kvalitní knižní předloze Neila Gaimana coby momentálně asi nejzajímavějšího tvůrce alternativních světů. Koralína může uspokojit jak děti, snad s výjimkou těch nejmenších, protože obsahuje temné motivy a strašidelné scény, tak i dospělé, protože přináší opravdu chytrý příběh se zajímavými postavami a s nosnou myšlenkou, je natočená dynamicky, s citem pro výtvarnou stránku a k pěti hvězdičkám jí vlastně moc neschází. Paradoxně v mých očích jí ubližuje to, na čem je postavená současná animovaná blockbusterová tvorba, tzn. typická počítačová grafika, díky které jí schází určitá výlučnost charakteristická pro klasickou kresbu a animaci. Celkový dojem: 85 %. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Malá věčně nepochopená, nespokojená a neopečovávaná holka dostane lekci, ze který bych já slintal ještě ve třiceti letech. Krásně adventurní schéma propracovávání se dějem. Nebo tak to na mě alespoň působilo, no... Každá postava má osobnost.. Vlastně každá věc má v tomhle snímku osobnost. Abstraktní, plné fantazie a divnoty. Já su spokojen ()

Galerie (90)

Zajímavosti (30)

  • Všechny loutky jsou vyrobeny ze silikonu a pěnového latexu, uvnitř jsou ze železa. (venus)
  • Scénu divadelního představení sleduje 248 psů. (venus)

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

A režisérem se stává...

A režisérem se stává...

01.02.2009

Moment, ale jakého filmu? Dnes nebudeme troškařit a naservírujeme vám rovnou tři kousky. Především je tady adaptace nejnovějšího bestselleru Neila Gaimana The Graveyard Book (v češtině vyšlo jako… (více)

Reklama

Reklama