Reklama

Reklama

Oktopus

(seriál)
  • Slovensko Oktopus
Trailer 1
Česko, 2023, 13 h 20 min (Minutáž: 56–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl, Petr Hudský

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Miroslav Krobot, Marika Šoposká, Kryštof Hádek, Zuzana Stivínová, Jaromír Hanzlík, Sara Venclovská, Pavlína Mourková, Tomáš Bambušek, Tereza Dočkalová (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

OKTOPUS je zkratka „oddělení kontroly termínově odložených případů útvaru S“. Vymyslel si ji stárnoucí kapitán Dítě hlavně proto, aby se mohl věnovat třicet let starému případu Jordán. U podplukovníka Schwarze, svého nadřízeného, nalézá pochopení, ale když mu přidělí k ruce mladou ambiciózní kapitánku Fáberovou, je brzy jasné, že jen u jednoho případu nezůstane. Kauzy, které OKTOPUS řeší, se odehrály v minulosti a na detektivech je, aby nacházeli nové okolnosti a indicie, které jim pomohou staré případy konečně vyřešit. Jejich pátrání nás zavede do zajímavých prostředí málo známé Prahy, mezi uzavřené sociální skupiny a také do hráčských doupat a na závodiště v Chuchli, kde karbaník a sázkař Dítě tráví volný čas. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (74)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Unylé nevýrazné krimi 1)  Nápad není k zahození, ale to zpracování ho dost shazuje._____ 2)  Zajímavý je casting. 72letý Miroslav Krobot (kpt. Dítě) a 34letá Marika Šoposká (kpt. Fáberová) tvoří zajímavý párek, i když jeho možnosti tvůrci vlastně nijak nevyužili._____ 3)  Nejvíc mi vadí, že po prvních dvou dílech už dál seriál vykazuje klesající úroveň... anebo jsem začal vidět ty zápory._____ 5)  Výstižný koment: honajz** ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavní postavy, protivný dědek a asociální pizda, jsou každý sám o sobě dost otravní, aby to vadilo. Když jsou pohromadě, je to utrpení pro mě za čárou. Příběhy jsou vyrovnaně nudné, nezajímavé a mizerné, kdesi mezi odpadem a jednou hvězdou. Jediný dobrý byl ten poslední. Jen díky němu tuhle ČT flákotu neposílám do odpadu. ⬇️ 11% ()

Reklama

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že mi Oktopus ze začátku nešel moc pod vousy. Jeden díl celkem dobrej, druhej mě nebavil a takhle to šlo na střídačku. Krobot ani Šoposká mi neseděli jako policajti, některý případy, hlavně ty z okruhu dostihů a sázek mi připadaly málo atraktivní, postrádal jsem napětí a vyšetřování se někdy zbytečně táhlo. Ale asi v půlce seriálu nastal jakýsi zlom, zápletky byly čím dál lepší, zvyknul jsem si na dvojici hlavních hrdinů a začal mě bavit i jejich humor. Všechno to skončilo libovým posledním dílem, kterej se fakt povedl. Jestli se Pachl rozhodne točit druhou sérii, vůbec mi to nebude vadit, spíš naopak. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Rozkoukal jsem to jenom kvůli Krobotovi, ale brzo se sympaticky vyprofilovala i postava K. Hádka a v závěrečných epizodách, které měly kvalitativně vzestupnou tendenci, jsem snesl i vyšetřovatelku M. Šoposké. Jen nechápu, proč od poloviny seriálu upustil Dítě od své nejlepší hlášky: "Dal bych si kafe!" ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taková detektivní inťošina. Má to docela rozumné ingredience s kapkou nostalgie starých časů, ale brzy zjistíme, že je to jen Potěmkinova vesnice a pod povrchem se skrývá jen neuměle vedený příběh s neuměle načrtnutými postavami. Roli Fáberové kromě předvádění tělesných vnad jsem nepochopil, protože jen chodí, stojí, urputně se tváří a nikdy nic nevyřeší. Ale má drahé auto a tatínka vysoce postaveného. ()

Galerie (364)

Zajímavosti (41)

  • Bývalý vyšetřovatel Plachta (Jaromír Hanzlík) přebývá v sanatoriu ve Svatém Janu pod Skalou. Ve skutečnosti se jedná o bývalý klášter, později zde sídlila škola. (rakovnik)
  • Stáje a tréninkové závodiště, kde došlo k vyšetřovanému úmrtí, jsou v Lysé nad Labem. Dostih se jel ve Velké Chuchli. (rakovnik)
  • Na začátku epizody vidíme tzv. Karlínský viadukt (Negrelliho viadukt) v Praze. (Winster)

Reklama

Reklama