Jedenáct synů majitele autosprávkárny Klapzuby tvoří nepřekonatelný fotbalový tým. Jeho snem je účast mužstva ve finále Evropského poháru. I přes nesporné kvality jeho synů se to díky intrikám ve fotbalovém světě málem nepodaří. (oficiální text distributora)
Teda takhle si ulítávat za komančů na LSD a ještě o tom natočit seriál, tomu se řiká odvaha :-) Tohle je fakt neuvěřitelná podivnost (soudim teda jenom podle prvních 2 dílů, který jsem právě viděl). Ať mi nikdo neřiká, že tohle někdo vymyslel ve střízlivym stavu. Jinak tu knížku jsem měl na ZŠ za povinnou četbu, takže jí upřímně nesnášim.(14.9.2006)
Eduardu Hofmanovi se podařilo něco kromobyčejně zajímavého - natáhnout do jednoho seriálu TOLIK českých i světových hvězd. Bohužel, ve všem ostatním - a především v tom režisérském kumštu - selhává totálně. Typický doklad toho, že "nejlepším místem na přemíru nápadů je koš" (Ludvík Kundera).(29.9.2011)
Velice zvláštní počin. Víc než adaptaci známé knihy mi seriál připomíná listování v tehdejším časopise ABC. Samotný příběh snad ani nehraje tak velkou roli jako spousta (různě navázaných) animovaných nebo hraných odboček, vtípků a epizodek. V nich se vystřídá hned několik výtvarníků a průvodců (včetně Högera nebo Wericha). Některé z nich jsou výborné, jiné nudí. Jelikož hodnotím teprve po dvou dílech, nechám se překvapit, co se z toho ještě vyvrbí. "Hergot, to je parchantů..." :))(14.9.2006)