Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselá pohádka plná písniček nás zavede do pekla první kategorie, které obývají rozpustilé čertice, a pekla druhé kategorie s ušmudlanými čerty. A právě sem propadne za trest vesnický mládenec Kája Fousek (P. Trávníček) za svou nafoukanost… Čertice se ho rozhodnou napravit. Jenže jedna z nich (N. Konvalinková) se do Káji zamiluje a on do ní. Žádné obavy, všechno dobře dopadne. Oba odcházejí společně na zem, kde je život přece jen krásnější než v pekle. Jenom přitom vlastně není vůbec jasné, kdo koho polepšil… (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Papundeklová klasika klasik, nezapomenutelné písně a hlášky(hajdula pajdula, nezájem). Od této pohádky jsem začal dlabat kysané zelí a zůstalo mi to do teď. herecké výkony jsou veskrze sympatické a Konvalinková byla ještě za kočku(Paulová je furt). 5 hvězd je asi fakt dost, ale když se vám něco pozitivně vryje do paměti napořád, tak odpustíte i malé mouchy a občas neuškodí přestřelit, v tomto případě určitě. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak co s ním budeme dělat ??" - "Tak když se tak rád točí, co z něho udělat třeba kafemlejnek nebo nebozízek ??" ;) Ačkoliv Taneček přes dvě pekla rozhodně divákovi nabízí poměrně vtipné dialogy i myšlenky, jako celek za moc nestojí, když třeba moje vlastní představy o pekle, nejen o tom filmovém, zejména co do té nesmírně otravné hudby a žalostně ohyzdných tanečních, nezřídka i těch hereckých, kreací, naplnila režisérka Jiřina Pokorná - Makoszová skutečně dokonale.. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Kde je peklo? Peklo je tam, kde ženy s příšernými parukami v nevkusných oblečcích tančí disko a nutí k tomu jiné. Jsem ráda, že není sobota, ale teplotu si pro jistotu přeměřím. Čerti jsou umolousaní zavšivení smraďoši, požírající kyselé zelí kvůli správnému šklebu a Luciper není vládce pekla, ale jen šéf odboru, celému tomu velí generální ředitelka Peklinda. Nikoli naposledy se do pohádky promítla rčení ve své doslovné realizaci. Zatímco tady po "šijou s tebou všichni čerti" jsou čerti nuceni chopit se jehly a čerti si stěžují na placení cizích dluhů po zaznění věty "to mi byl čert dlužen" v Andělu Páně svatá Lucie upíjí noci a o půjčení koně je žádán svatý Martin. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Peklo první kategorie je nic moc, zato peklo druhé kategorie je pětihvězdičkové. Některé herce opravdu pod čertovskými maskami nelze rozpoznat, přestože se jedná o taková esa jako jsou pan Nárožný, Dvořák či Preiss. V pohádce se téměř nic neděje, tak aby byla alespoň přiměřeně dlouhá, jsou zde použity jako vycpávky (nepříliš povedené) písničky. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Člověk nese čerta z pekla, to jsou věci..." Peklo v téhle moderně pojaté pohádce funguje vskutku zvláště (hlavní slovo tu nemají čerti ale čertice, a lucifer je pěkný ňouma), setkat se tu můžeme s různými technickými vymoženostmi (počítač či televize), ale hlavně se spoustou vtipných a chytlavých písniček ("Tak se čerte snaž, uč se mariáš..."). Nakonec se ale dočkáme i obligátního pohádkové poučení tentokrát o tom, že kdo se chce zbavit chyb, nejdříve je musí uznat. Já zas musím uznat, že i když je to klasická "papundeklová" pohádka, herecké výkony čertů (Nárožný, Dvořák Preiss) i čertic (Slunéčková, Konvalinková, Molavcová) vůbec nejsou špatné. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama