Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselá pohádka plná písniček nás zavede do pekla první kategorie, které obývají rozpustilé čertice, a pekla druhé kategorie s ušmudlanými čerty. A právě sem propadne za trest vesnický mládenec Kája Fousek (P. Trávníček) za svou nafoukanost… Čertice se ho rozhodnou napravit. Jenže jedna z nich (N. Konvalinková) se do Káji zamiluje a on do ní. Žádné obavy, všechno dobře dopadne. Oba odcházejí společně na zem, kde je život přece jen krásnější než v pekle. Jenom přitom vlastně není vůbec jasné, kdo koho polepšil… (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Papundeklová klasika klasik, nezapomenutelné písně a hlášky(hajdula pajdula, nezájem). Od této pohádky jsem začal dlabat kysané zelí a zůstalo mi to do teď. herecké výkony jsou veskrze sympatické a Konvalinková byla ještě za kočku(Paulová je furt). 5 hvězd je asi fakt dost, ale když se vám něco pozitivně vryje do paměti napořád, tak odpustíte i malé mouchy a občas neuškodí přestřelit, v tomto případě určitě. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Peklo první kategorie je nic moc, zato peklo druhé kategorie je pětihvězdičkové. Některé herce opravdu pod čertovskými maskami nelze rozpoznat, přestože se jedná o taková esa jako jsou pan Nárožný, Dvořák či Preiss. V pohádce se téměř nic neděje, tak aby byla alespoň přiměřeně dlouhá, jsou zde použity jako vycpávky (nepříliš povedené) písničky. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch tuctovějších studiových osmdesátkových "pod hodinu" pohádek obložených papírovými kulisami a proložených spoustou písniček, které jsou podstatně slabomyslnější a nevýraznější než třeba v Co Takhle Svatba, Princi. A kriticky vzato, i ty písničky jsou spíš do hudby mluvené slovo. Za zapamatování nestojí skoro nic, kromě toho, že tu moderní čertice trsají na disko hudbu, a že tu Jitka Molavcová, Naďa Konvalinková a Jana Paulová vypadají velmi mladě (však taky 1982;)) a nosí vcelku přiléhavé overaly:) Není to nic, co by uráželo, a ve své třídě je to čistý průměr, takže asi 50%. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

rozhodně jedna z těch lepších studiovek a z ranku švihlých pohádek. Dokonce jsem ve zdraví přežila, že se tu tak mohutně zpívá, i když to disko je fakt šílené a i když Trávníček dost děsně přehrává. Ačkoli peklo první kategorie stojí za to, to pravé přijde až v kategorii druhé, neb "všichni" čerti (slovy čtyři plus jejich poněkud tupý šéf, který má ale zase nejlepší hudební číslo ("Haló, tady je Lucifer"), byť s mizerným textem) jsou výborní. Obzvláště mile překvapil Viktor Preiss - jednoho při tom až zamrzí, že takto komediálně střižených rolí měl docela málo. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Veselá československá televizní pohádka o nafoukaném mládenci Kájovi Fouskovi, kterého peklo napravilo a ještě se zamiloval do čertice Mefisky v podání N. Konvalinkové. Peklo je v této jednoduché kulisové pohádce prezentováno jako dvouúrovňové, zatímco v pekle první kategorie, kde s přehledem vládne nadčertice Peklinda (K. Slunéčková) se ve volném čase tančí na discohudbu, v nesmírně komicky pojatém pekle druhé kategorie se konzumuje kyselé zelí a doslovně plní lidská pořekadla o čertech. Tato část pekla je záležitost vskutku lahůdková, nápad s moderní tabulí, na níž se ukazuje poloha jejich oslovitele a herecké výkony Lucifera J. Větrovce, (jenž nevěděl, jak má zatočit s neposlušnou a rozpustilou Mefiskou), Bezzuba P. Nárožného, Pekeláče V. Preisse, J. Dvořáka, O. Jiráka a P. Trávníčka, byly naprosto dokonalé. Onoho namyšleného chasníka honosícího se svým tanečním uměním ponechaném v pekle na vyučení čertem ztvárnil svým typickým žoviálním stylem právě P. Trávníček. Součástí velmi povedené a vtipné pohádky je hudební doprovod, včetně písniček jako Haló, tady je Lucifer nebo takzvané ´ševcovské´ v provedení M. Masopusta. V rolích čertic z první kategorie se kromě N. Konvalinkové objevily v sexy retro tanečních oblečcích J. Paulová a J. Molavcová. Taneček přes dvě pekla od vynikající režisérky J. Pokorné-Makoszové je jedna z nejzábavnějších televizních pohádek, jež jsem viděl, a vzpomenu-li si na komické kreace J. Větrovce, J. Dvořáka a především P. Nárožného, je pět hvězd jasná volba. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno