Reklama

Reklama

Cabin Fever

  • USA Cabin Fever (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Pětice vysokoškoláků se o svých posledních prázdninách vydá do opuštěného srubu v lesích. Poté, co potkají pár vyšinutých vesničanů, zjistí, že s místem plánovaných mejdanů není něco v pořádku. Pálí je pokožka, dělají se jim puchýře. Jednoho po druhém napadá masožravý virus. (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (318)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tohle točil ten samý režisér, co později natočil Hostel? A on měl mezi těmi dvěma filmy nějakou nehodu, při který se pořádně praštil do hlavy? Cabin fever není žádná bomba ani kasovní trhák (i když u mě nikdy neplatilo, že kasovní trhák = dobrej film, často je to u mě právě naopak), ale je tu pár dobrých scén, zápletka taky není nic nudného a tuctového, má to docela spád, je tu nějaká (dost) ta krev, trochu gore, hodně dobrej vtípek s negrama, ten mě fakt rozesmál, pár ujetých vidláků, docela mě to bavilo. Prostě koukatelný film ještě z doby, kdy Roth nebyl blázen a netočil slátaniny bez hlavy a paty. Podle mě Eli Roth natočil pouze jeden jediný film - Cabin Fever. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Debut Eliho Rotha trpí nepříliš propracovanou režií, slabším technickým zázemím a zajímavý scénář postrádá dynamiku, ale disponuje slušnou porcí hororové hrůzy. Roth je silnější v budování napětí a atmosféry, ale celkem selhává v hororových scénách, kterým schází větší razantnost, údernost i osobitý styl. Mladé herecké osazenstvo je přehlídkou mladých talentů. Eli Roth pak natočil daleko stylovější Hostel. Tohle je takový předkrm, ale Roth ukazuje, že je s ním třeba v hororovém žánru v budoucnu počítat. ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

"Ak pôjdete do lesa, budťe velmi opatrný." Aj takýto dopad môžu mať slová resp. varovania, ktoré ale neposlúchli partia vysokoškolákov, ktorý sa rozhodli stráviť prázdniny na chate. Nikto ale netuší čo sa tu začne odohrávať, čo za nákaza na nich čaká ktorú keď raz dostanete, začne sa vám rozpadať koža a začnete mať suchý kašel po ktorom budete zvracať. Je zaujímave že po takom dlhom čase som si znovu pustil Cabin Fever, a bol som náramne prekvapený, napätie sa vôbec nestratilo, humor taktiež, hudba ostala tá istá jediné čo sa zmenilo bola atmosféra, ktorá už nedosahovala tolko, kolko som pociťoval po prvom pozretí. Ale napriek tomu sa tu dajú nájsť zaujímavé scénky pri ktorých som sa smial, zvlášť pritej kde chlapec ktorý má tetanus vyskočí a spraví kung-fu a zahryzne sa do ruky nakazenému chlapíkovy, alebo ešte zimomriavková scénka kde si žena depiluje nohy a začne sa jej pomaly rozpadať koža. Občas sa miestami zasmejete, čo je normálne, trochu dobrého humoru nezaškodí, ale musím jednu hviezdičku ubrať, pretože už to nejako strácalo grády 80 percent. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

(Hodnocení ze 4.10. 2009) Dostal jsem chuť, si připomenout, tuhle prvotinu, od mistra Rotha a konečně tu  napsat komentář. Na to, jaké měl Cabin Fever nejen finanční problémy, aby se vůbec dostal k divákům, tak můžeme být rádi, že to všechno dopadlo dobře, třeba by se pak ani nedostalo na další Eliho Horory, bůh ví. Každopádně, i na dnešní dobu, je to stále dost dobrý, nechutný krváček, se skvělým castingem, kde nechybí dvě pěkný buchty, vidlácká atmosféra byla dokonalá, sám Eli, si tu střihne vyhulence, scéna, kde si frajerka holí nohy ve vaně, je legendární, slušná Hororová hudba, nevím co bych vytknul. Na tu dobu, kdy to vyšlo ? (bylo mi 11), naprosto perfektní Horor. Viděl jsem to naposledy v roce 2009 a i po té dlouhé době, mě to dneska bavilo. Škoda, že Eli Roth, od roku 2013 stagnuje. (Full HD) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to podpriemerný hororový thriller. Má iba priemerný príbeh o skupinke mladíkov, ktorí sa vydajú zabávať na lesnú chatu, kde ich navštívi chorý neznámy muž a časom zistia, že sa dostali do styku s mimoriadne agresívnou nákazou prenášajúcou sa priamym kontaktom, no na lepšie opatrenia už je trochu neskoro a tak si nie sú istí, kto sa nakazil a ani ako majú postupovať. Spracovanie ma moc nezaujalo, film aj napriek krátkej dĺžke miestami nudí, prakticky až celá prvá hodina je až prekvapivo nezaujímavo podaná, chýba tu pocit bezvýchodiskovej situácie a podobne, postavám až príliš dlho trvá, kým si začnú uvedomovať svoj problém a navyše je tu dosť vedľajších postáv, čo naruší aj pocit vzdialenia od civilizácie a tak tu ani nemá čo zaujať, až posledná dvadsaťminútovka, ktorá síce tiež nie je výraznejšie kvalitná, ale aspoň sa už konečne dej posunie a pomerne prekvapivým smerom, nie takým, aký by napríklad mohol ovplyvniť žáner, čo sa často stáva, ale je iný, ako by som od takejto situácie čakal. Čo sa týka nejakých drsnejších scén, tak problémom je práve tématika filmu, od vírusu sa predsa len moc čakať nedá a tak tu ide prakticky len o nejaké tie krvavé rany na tele, čo ma vôbec nezaujíma. Herecké obsadenie za moc nestojí, potešia aspoň príjemne pozerateľné ženské postavy a to je všetko. Réžia je veľkým sklamaním, aj s touto tématikou sa toho dalo veľa urobiť, ale tu nefunguje vôbec nič, čo by práve malo byť samozrejmosťou, ale aspoň technická stránka si bežný štandard udrží. Nie som až tak moc sklamaný, od tejto tématiky som žiadny zázrak nečakal, ale napriek tomu to dopadlo ešte o dosť horšie. Nebyť zaujímavej záverečnej dvadsaťminútovky a slušného vizuálu, tak hodnotím ešte horšie. Objektívna kvalita filmu- 40%, film sa páči mne na 42%. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (20)

  • V závěrečných titulcích je muž v králičím kostýmu zmíněn jako "We'll never tell" (nikdy vám neřekneme). (SHI-SHA)
  • Zvukár John Neff prežil skutočný útok mäsožravých baktérií, ktorými sa nakazil v nemocnici počas menšieho chirurgického zákroku. Trvalo 13 dní nepretržitej a intenzívnej medicínskej starostlivosti, kým sa podarilo zachrániť jeho život. (misterz)
  • Joey Kern byl během natáčení vezen čtyřikrát do nemocnice. To kvůli čtyřem různým poraněním oka. (Chatterer)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama