Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kyle LeBlanc přijal nabídku práce v Rusku, kam se odstěhoval i se svou ženou Grey. Oba už se těší na návrat domů. Jenže záhy kdosi zabije Grey. Kyle doma vraha ještě zastihne, začne ho pronásledovat a pomůže policii ho dopadnout. Soud však shledá vraha nevinným pro nedostatek důkazů a taky proto, že policie pochybila. Vrah se po rozsudku Kyleovi vysmívá, což Kyle neunese a zabije ho. Dostává se tak do ruského vězení, kde vládne korupce... Kyle se hned první den popere s jiným vězněm, který je šéfem jednoho z vězeňských gangů. Kyle je na několik dní zavřen na samotku, která každého vězně dohání k šílenství. Když ho konečně odvedou ze samotky, dají ho na celu k vězni 451, který s nikým nemluví a k němuž dávají ty vězně, kterých se chtějí zbavit. Kyle se na dvorku seznámí s mladým Američanem Billym, který se dostal do vězení nevinně, a jelikož je mladý, tak ho dozorci dávají k vězňům, kteří si zaplatí a chtějí se sexuálně uspokojit. Billy se však odmítá podrobovat, a tak ho vždy zbijí. Na dvorku se k nim přidá ještě vězeň na vozíku Malakai, který jim vysvětluje pravidla vězení včetně bojů, které organizuje velitel věznice, generál Hrusckov. Kyle se dostane na samotku ještě několikrát, ale začne posilovat a začne hrát podle vězeňských pravidel. Zapojí se i do bojů vězně proti vězni. Spoluvězeň 451 ale řekne Kylovi, že prohrál sám se sebou, když bojuje, a Kyle se nad sebou zamyslí... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

Shit 

všechny recenze uživatele

Pro me zklamani, cekal jsem od toho dalsi Van Dammuv film, kterej sice nebude mit zadnej kloudnej pribeh, ale za to tam Van Damme vsem nakope prdel, jenze tady se snazi hrat a stejne tak i film ma mit nejakej poradnej dej, jenze neco podobnyho uz bylo ve vykoupeni z veznice shawshank, pulnocnim expressu nebo v Motylkovi, teda az na ty zapasy a bylo to zpracovany daleko lip a co se tyce tech zapasu, tak ty me zklamaly asi nejvic, nejsou tady zadny kopy nebo nejaky bojovy umeni, tady se proste jenom rvou, asi aby to vypadalo vic jako vezensky prostredi, ale tema soubojema to rozhodne nevylepsili vypadaj spis trapne, to bych jim jeste odpustil u normalnich souboju mezi veznema, ale kdyz to samy dela i zarostlej Van Damme tak to uz ne, to proste nejde a uprime receno me to pekne nasralo. Celkove vzato je to dejem asi jeden z nejlepsich filmu van Damma i když už to bylo v jinych filmech, ale ty souboje jim proste nemuzu odpustit a proto jenom slabší 3* ()

numi 

všechny recenze uživatele

Myslím, že fanouškové akčních filmů musí být zklamáni. Tenhle snímek se totiž pokouší být něčím jiným. Snaží se být žánrově odlišný a studuje motivy a důsledky Kyleových činů (Van Damme) od kořenů až po poslední listy. Takže zapomeňte na to, že od začátku do konce bude dostávat jeden svalnáč za druhým od Van Dammeho na prdel a na konci dostane na prdel svalnáč nejsvalnatější. Dokonce ani nikdo nehodí Van Dammovi do očí písek a on tak nikoho nezmlátí poslepu! A že příležitostí k podobnému klišé bylo spousta! (Doufám, že nejde o spoiler...;o)) Takže musím pochválit realističnost bitek, protože naštěstí chybějí Van Dammovi typické kopy, výbornou režii (Ringo Lama) a snahu posunout tenhle film někam jinam. Bohužel se film nevyvaroval několika velkých logických nedostatků jako například fakt, že Van Damme je celý zarostlý a vlasy má pekelně dlouhé, zatímco všichni ostatní jsou pravidelně vyholováni na hlavě i na tváři. No, a pak se dokonce Van Damme stříhá sám nůžkama(!) - chudák ten mlaďoch, co nenašel ostřejší nástroj než obroušený kartáček na zuby... Takže nakonec snímek zůstává na rozcestí. Nejde ani o dokonalý akčňák, ani o kvalitní drama z vězeňského prostředí. Takže zklamání? Nemyslím. Jde o film, na který se může kouknout úplně každý. A má i chytré pointy - viz. souboj s neustále zavřeným obrem. [leden 2005] ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Úspěch Van Dammeových filmů nikdy nezáleží až tak na tomto belgickém hereckém dřevu, ale na schopnostech režisérů, kteří jej dostanou do rukou. Neobdivuji roznožky ani kopy z otočky, nýbrž eleganci Johna Woo, kinetickou energii Tsui Harka a syrovost Ringo Lama. Výsledky spolupráce těchto hongkongských es s Van Dammem jsou (soudě dle zdejšího hodnocení) trestuhodně podceněny. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

posledna spolupraca Van Damma a Ringo Lama (hned ich prvy spolocny film Maximum Risk bol to najlepsie co spolu predviedli). cakal som ze to bude nieco ako akcny Shawshank, ale namiesto toho som dostal vazne mienenu dramu na ktoru vsak Van Damme, aspon herecky, nema schopnosti. nastastie si to tvorci uvedomili a dockame sa i akcie, ktora potesi, nie je jej vsak vela, ale aspon dava zabudnut na pasaze ktore obcas zavanaju az nechcenou parodiou. posledny film Ringo Lama v Amerike potvrdzujuci nenaplnene ambicie a prislub s ktorym do USA isiel... ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

...tak - po čase som zasa pozrel tento film...myslel som,že hádam to nie je až také blbé ako sa mi kedysi zdalo...a ...no mýlil som sa ....ozaj je to blbé,jedna hviezda len pre J.C.V.D. ... o čo ide?no dám spoiler,ale ten neuškodí v tomto prípade.Takže američan pracuje v Rusku na nejakej stavbe? - čo iste bolo bežné po páde ZSSR...má manželku-tá sa večer po sprche -ako je iste v Rusku bežné nezamyká-asi aby ju mohol niekto prepadnúť a tak v podstate zabiť....súd iste ako inak v Rusku - je skorumpovaný - vraha -boháča oslobodia a J.C.V.D. - ho ešte na súde zabije - nie,že by s tým počkal,ale rovno na súde...aby to bolo praktické a hneď ho mohli odsúdiť....a čo čakal zabil človeka... tak ide do väzenia,kde : klasické osadenstvo :gangy,novoprichodzí mladší idú za prostitútov,jeden aké prekvapenie J.C.V.D. bude osobnosť,ktorá sa nedá...a tiež nejaká ozruta chlap drsný vrahúň - nikoho v Rusku neprekvapí,že to je veľký černoch-asi to je resp.vtedy bolo bežné...a k tomu tento chlapík filozofuje,trúsi múdre myšlienky a píše si denník a ak si chce odpočinúť vytrháva s kombinačkami jazyk svojim spolubývajúcim......J.C.V.D. opakovane je na samotke,ktorá ho utuží na mysli i fyzicky (posiluje tam ako v telocvični...) a - no ďalej je to predvídateľné J.C.V.D. postupne víťazí v zápasoch organizovaných dozorcami-prejde omladzovacou kúrou:odfarbené vlasy,nový strih ,ma pestovanú upravenú briadku ..... a svojou nezlomnou fyzickou a hlavne duševnou silou si získa všetkých spoluväzňov,ktorí začnu " revolúciu "/vzburu/ vo väzení...a dobre to dopadne....J.C.V.D. utečie.Záver:ozaj naivnéééé ,exteriery ozaj ako z JZD /JRD/ v zániku...nato nemuseli chodiť do Bulharska - to by iste našli i v USA....námet,scenár,herecké výkony,exteriéry všetko naprd a aj J.C.V.D. slabota -žiadna roznožka,žiadny jeho typický postoj,boj...rozhodne toto patrí k tomu slabšiemu od J.C.V.D. - nie úúúplna žumpa,ale blízko nej.... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Postava Lawrence Taylora je pojmenována 451, čímž symbolizuje odkaz na román Raya Bradburyho "Fahrenheit 451". (KucC)
  • Natáčalo sa od júla do augusta 2002 v Bulharsku. (m.a.t.o.)
  • Ve scéně, kdy hlavní hrdina (Jean Claude Van-Damme) odjíždí generálovým autem z věznice, ukazuje ručička tachometru nulovou rychlost. (Terva)

Reklama

Reklama