Reklama

Reklama

Ruiny

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle knihy amerického autora Scotta Smithe, který sám napsal i scénář.  Parta Američanů tráví dovolenou v mexickém letovisku. Po několika nudných dnech strávených především na pláži popíjením tequily se seznámí s Němcem Mathiasem, jehož bratr se vydal do džungle na archeologickou výpravu a od té doby o sobě nedal vědět. Dostanou nápad a vypraví se do džungle zjistit, co se stalo. Zde se dostanou až k tajemnému pahorku, střeženému obyvateli nedaleké mayské vesnice. Jakmile na pahorek porostlý divnými liánami vstoupí, Mayové je pod hrozbou zabití odmítnou z pahorku pustit. Zdá se, že na pahorku je přítomno cosi starobylého, tajemného, toužícího po krvi... Netrvá to dlouho a první z nich zemře... Zachrání se zbytek ze spárů podivné kletby? (Sofia)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (473)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Skupinka mladých studentů má zase pro změnu dovolenou a jede si užívat na neznámé místo, kde většina z nich najde smrt. No takových hororů už jsme každý určitě pár viděli. Tentokrát to ale není tak nudné a tupé, jak je v posledních letech u hororu zvykem. Ba právě naopak. Celé je to natočeno velmi efektně, atmosféra je správně hutná a spíš než se způsoby zabijení se zde pracuje s postavami. Ty zde nejsou tak tupé a nesympatické jako v jiných žánrových snímcích, ale jsou opravdu dobře napsány i zahrány a konflikty a situace, ve kterých se nacházejí by jsme asi často neřešili jinak. Když ale odhlédneme od toho, že si scénarista (nebo spíš autor předlohy) pohrál s postavami, tak pořád je to děj poměrně chabý a ke konci už tomu dochází dech a není to tak úderné a napínavé jako po většinu stopáže. Ale mezi dnešními horory to patří určitě mezi ty lepší kousky. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem ještě větší hororovej nášup, ale i tak jsem hodně spokojenej, jelikož se jedná o fakt výbornej a hlavně dost netradiční a originální horor, kterej i v pozdních hodinách, kdy už sem byl celkem unavenej, mě dokázal vybičovat tak, že sem na to občas čuměl s otevřenou hubou a vůbec sem se už necítil unaveně. Byla to fakt hodně napínavá podívaná v některých momentech a i když se v podstatě nejedná o žádnej brutální krvák, kde by lítaly střeva, tak se občas urodí hodně zajímavá, krutá a brutální scénka, která si nic nezadá s horory na tohle přímo zaměřenými, za všechny musim vyzdvyhnout jednu, která mi uvízla v paměti a to tu s odřezáváním nohou, to byla fakt síla. a bylo to naprosto mistrovsky provedený. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

K čemu tak mistra Smitha a jeho Ruiny přirovnat? No z pana režisera může, ale taky nemusí, být v budoucnu dobrý filmař. Řekl bych že tyhle masožravé kytičky mají dost společné s těmi od Eliho Rotha v Cabin Fever. To atmosferou, kvalitou triků i scénářem. Snad jen tenhle Kovář nepujde i dál v jeho stopách a nedočkáme se obdoby Hostelu. ----- Isherwood: srovnávat prosluněné Ruiny s Pádem do tmy je hodně velký úlet, ať už ohledně prostředí a i ohledně atmosfery. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tento poměrně originální horor by neměli vidět diváci, kteří se ještě letos chystají na prázdniny do nějaké exotické země. Takový prázdninový pobyt se totiž nevyplatil čtveřici mladých přátel (Tucker, Malone, Ramsey, Ashmore) a jejich německému průvodci (Anderson), kteří zavítali na prastaré prokleté mayské pohřebiště, kterému se každý zdaleka vyhne. Žravé květinky podobající se liánám zavrtávající se pod kůži a způsobující halucinace zde čekají na své nové hostitele a když se k tomu přidá skupina zfanatizovaných tajemných zabijáků je jisté, že se odtud nikdo živý nedostane. Není nouze o napětí a drastické scény. Povedený horor. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní béčko s fungující atmosférou a scénářem, který absolutně není hloupý ani nelogický. Postavy jsou sice charakterově obšlehnuté z hromady obdobných teen hororů, ale žádná není vyloženě protivná a jejich chování se dá v pohodě akceptovat a chápat. Hororová premisa je neokoukaná a zajímavá, a přestože její zpracování nic moc nového nenabídne, pro svou krvavost a vyprávěcí draj pramenící z rozumné stopáže mu ani nelze mnoho věcí výrazněji vytýkat. Rozhodně lepší než například lokalitou podobné Rothovo Green Inferno... 65% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (25)

  • Na vrcholu ruin je vchod s provazem a točící se kolo, se kterým se dají dolů spouštět lidi. Když se jeden z nich spouští dolů, kamera rychle mění záběry mezi hercem, který sjíždí dolů a ostatními, kteří ho spouštějí a otáčí kolem na kterém je provaz. I když herec jede dolu, ostatní otáčejí kolem na druhou, špatnou stranu, jako by ho vytahovali nahoru. Dokonce je možné vidět, jak provaz jede směrem nahoru. (Rodriguez)
  • Všetky vonkajšie scény boli natočené pomocou prirodzeného svetla. (Pat.Ko)
  • Režisér Carter Smith si koupil knihu Scotta B. Smithe a četl ji v době, kdy dostal nabídku na režírování filmu. (Cheeker)

Reklama

Reklama