Reklama

Reklama

Johnny Mnemonic

Trailer

Obsahy(1)

Kultový kyberpunkový sci-fi film nakrútený podľa svetoznámeho spisovateľa Williama Gibsona. Všetko nebezpečie sa ukrýva v jeho hlave. Je rok 2021 a celý svet je prepojený digitálnymi sieťami. Polovica civilizácie trpí ochorením nervového systému a významná farmakologická korporácia odmieta liek poskytnúť len tak. Johnny Mnemonic (Keanu Reeves) má však v hlave implantovaný dátový číp, vďaka ktorému dokáže virtuálne preniesť ohromné množstvo dát a zachrániť tak ľudstvo spod brutálnej nadvlády globálnych korporácií. V pätách sú mu agenti Jakuzy, ale Johnny je najlepší z najlepších. Začína sa boj za spravodlivosť, pri ktorom ide o všetko... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (281)

Kryton 

všechny recenze uživatele

S vědomím , že Matrix tu ještě nebyl , tak tu mame solidní scifi s Keanu Reevesem a Dolphem Lundgrenem (tady a pak v Univerzalním vojákovi a Mstitelovi jediny role , kde mi nevadí). Sice je poznat , že moc penez tvurci neměli. To vyrovná atmosféra a prostredi cyberpunku. Jo s polu s Terminatorem v detsví nejoblibenejsí scifi. To jsem tu VHSku protacel xkrát :D. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Po prečítaní obsahu na obale DVD sa tento film javil ako predchodza Matrixu,ale toto je len trápny odvar a odpad..!Slovo"kultový"by som v tomto prípade určite nepoužil..!Hlavná myšlienka a nápad je viac než dobrý.Scenár nieje taktiež na zahodenie,ale to prevedenie na filmové plátna je viac než hrozné..!Na tento rok vyšlo omnoho lepších snímkov!Robert Longo si vykopal vlastný hrob(veľké sústo)!Je to škoda,pretože ak by sa tohto snímku chytil niekto iný(....),možno až potom,by šlo o kult!2* za Keanu Reevesa,ktorého určite potešil scénar,ale nakoniec sklamal režisér..!Johny Mnemonic ťahá scifi-akčné snímky na dno! ()

Reklama

jurama525 

všechny recenze uživatele

Johnny Mnemonic . Velice přijemné překvapení u kterého jsem zůstal přikován v křesle . Na tu dobu parádní efekty . Zajímavý námět a celá ta koncepce pašování dat v hlavě si zaslouží pochvalu. Tenhle film je tákobvá asi předzvěst Matrixu . Velice zdařilé efekty . Herci jakš takš . Mám dojem že Keanu byl nejlepší možná volba do hlavní role . Ja osobně na scifi moc nejsem . Toto se však povedlo . ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl poprvé v televizi, hodně jsem se na to těšil. Vybavuju si, že ukázky z toho filmu na mě působily hodně sofistikovaně. Čekal jsem nějakou efektní kombinaci akce a moderních trikových scén. Výsledek mě hodně zklamal - a to jsem byl tehdy vůči těmhle typům filmů hodně shovívavý, protože jsem ji je prostě chtěl užít. Tehdy mi to přišlo - nevím, jak to přesně říct. Takové vláčné a ukoptěné. Už od prvních scén jsem nabyl dojem, že se ten film snaží nějak působit, ale vůbec mu to nejde. A že někde uprostřed tomu prostě spadne řetěz a utápí se to v jakési chtěné, nudné a nedotažené post-apokalyptické vizi s vykonstruovanými náznaky rádoby symbolických přesahů. Bavily mě akorát animované sekvence, kdy hlavní hrdina vstupuje do 3D prostředí počítačové sítě. S odstupem se mi to překvapivě líbilo. Hned zkraje jsem přistoupil na brakovou nadsázku, která spíš než pro kina byla určena pro estetický prostor videotrhu. Děj překvapivě frčel. Většina těch dobových elementů do sebe relativně funkčně zapadala - barvy, ploché svícení, hojně užívané rakurzy, digitální animované sekvence a laciná výprava navazující na osmdesátkový trash ("Útěk z New Yorku"). Překvapil mne i solidní Reeves - zvláštní účes ( který v průběhu filmu skript neuhlídal), zvláštní kostým, zvláštní herecký projev, specificky ostrý a relativně důvěryhodný i v teatrálních momentech, Místama jsem měl i dojem, že ten týpek hraje jinak, než jsem zvyklý. Že dokonce se svým omezeným rejstříkem vytváří jedinečnou postavu - která není čistě hrdinská a místy dokonce není úplně sympatická. Kdysi to v Cinemě dostalo 20 %. Žádný velký kult bych z toho nedělal. Ale rozhodně to není až taková sračka. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Ještě než Keanu Reeves začal hledat chyby v Matrixu, tak si osahal cyberpunk ve snímku Johnny Mnemonic. Hrdina jmenovaný v názvu filmu ve živí jako pašerák. Jenže on nepašuje drogy, zbraně, nebo peníze. Nene, přece jen žije ve světe budoucnosti, kde se pašují data. To co si dnes můžeme stáhnout, poslat, nebo vypálit to si Johny nechává nahrát do hlavy. Jenže on si ukousne trochu větší porci v tom jak velký obsah dat si nechal nahrát do hlavy a také jaká data, protože ho začne pronásledovat yakuza budoucnosti. Režisér se snažil nastavit tíživou vizi let budoucích s dusnou atmosférou. Prostředí působí ze začátku zajímavě, ale později jeho monotónnost začne ubíjet. Práce s napětím a gradace bojových scén, které měly také podpořit atmosféru, ujíždí režisérovi pod rukama. Keanu Reeves nemá herecky skoro co nabídnout. Pochválit můžu triky, které jsou na rok svého vzniku povedené a Dolpha Lundgrena jako pomateného zabijáka recitujícího bibli. 3* dávám hlavně za to, že se Johnny Mnemonic dá považovat za trénink ke skvělému Matrixu. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • V záběru, kdy je Johnny (Keanu Reeves) skenován, je zmíněna dyslexie. Reeves přitom sám touto poruchou trpí. (jarjarbinx)
  • Jane March byla původně připravena hrát Jane, tuto postavu nakonec ztvárnila Dina Meyer. (ČSFD)
  • Videosekvence zobrazující virtuální realitu jsou v horší kvalitě ve srovnání s dnešními filmy, avšak představují vrchol technologií z doby natáčení filmu. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Související novinky

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

21.05.2007

Konec světa je na spadnutí. Všechna proroctví totiž tvrdí, že krátce před armageddonem svět ovládne Zlo. A k tomu už došlo. Jinak by se nemohlo stát, že dlouho očekávanou filmovou adaptaci slavného… (více)

Reklama

Reklama