Reklama

Reklama

Johnny Mnemonic

Trailer

Obsahy(1)

Kultový kyberpunkový sci-fi film nakrútený podľa svetoznámeho spisovateľa Williama Gibsona. Všetko nebezpečie sa ukrýva v jeho hlave. Je rok 2021 a celý svet je prepojený digitálnymi sieťami. Polovica civilizácie trpí ochorením nervového systému a významná farmakologická korporácia odmieta liek poskytnúť len tak. Johnny Mnemonic (Keanu Reeves) má však v hlave implantovaný dátový číp, vďaka ktorému dokáže virtuálne preniesť ohromné množstvo dát a zachrániť tak ľudstvo spod brutálnej nadvlády globálnych korporácií. V pätách sú mu agenti Jakuzy, ale Johnny je najlepší z najlepších. Začína sa boj za spravodlivosť, pri ktorom ide o všetko... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (281)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Ještě než Keanu Reeves začal hledat chyby v Matrixu, tak si osahal cyberpunk ve snímku Johnny Mnemonic. Hrdina jmenovaný v názvu filmu ve živí jako pašerák. Jenže on nepašuje drogy, zbraně, nebo peníze. Nene, přece jen žije ve světe budoucnosti, kde se pašují data. To co si dnes můžeme stáhnout, poslat, nebo vypálit to si Johny nechává nahrát do hlavy. Jenže on si ukousne trochu větší porci v tom jak velký obsah dat si nechal nahrát do hlavy a také jaká data, protože ho začne pronásledovat yakuza budoucnosti. Režisér se snažil nastavit tíživou vizi let budoucích s dusnou atmosférou. Prostředí působí ze začátku zajímavě, ale později jeho monotónnost začne ubíjet. Práce s napětím a gradace bojových scén, které měly také podpořit atmosféru, ujíždí režisérovi pod rukama. Keanu Reeves nemá herecky skoro co nabídnout. Pochválit můžu triky, které jsou na rok svého vzniku povedené a Dolpha Lundgrena jako pomateného zabijáka recitujícího bibli. 3* dávám hlavně za to, že se Johnny Mnemonic dá považovat za trénink ke skvělému Matrixu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Proč ti chtěli uříznout hlavu? Tady lidi většinou normálně zabijou." Už si snad ani nedokážu představit, jak moc sci-fi byl v roce 1995 přenos 320 GB dat. I když si matně vzpomínám, že mé první Pentium 75 MHz mělo tehdy HD 540 MB, takže to asi bylo hodně. Jenže ono je těžké hodnotit něco, co ve své době patrně působilo hodně moderně. Dneska už je to archaická záležitost, ale její myšlenky jsou ale stále aktuální. Mám tím na mysli to, že zmírňovat chorobu je mnohem výnosnější, než ji vyléčit a že naši civilizaci mohou zachránit jedině delfíni. Mne to tedy přiměřeně bavilo, mezi Johnnym a Jane to sympaticky jiskřilo a Kazatel byl fantastický, kdykoli začal kázat svými implantáty. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Od Johnnyho som absolútne nič neočakával, ale myslel som si, že aspoň na atmosféru sa bude dať spoľahnúť. Bohužiaľ aj v tom prípade sa jedná o tragický fail. Chelo by to byť ako Blade runner, lenže na to neboli finančné, ani tvorčie možnosti. Scenár je prehľadný, ale zabíjajú ho trápne dialógy. Občas sa vyrojí ťažká wtf scéna a nie je prekvapením, že tá záverečná čnie nad všetkými a korunuje dielo zkazy. Bohužiaľ sa z filmu nedá vyčítať ani to, že je natočený podľa slávnej a kvalitnej predlohy. Jednotlivé zápletky sú ukončené veľmi rýchlo, proste niekto niekoho zabije a šmitec. Ešte že to trvá iba hodinu a pol. VIDENÉ ZNOVA 1/23: Film, ktorý NUTNE potrebuje remake. A pokojne s rovnakým hercom v hlavnej úlohe. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené a docela dost zábavné béčko, které často na tváři diváka vykouzlí úsměv díky neuvěřitelné herecké topornosti Keanu Reevese (a to ho jinak vždycky obhajuji ;) ) a šílené snaze do filmu protlačit několik nefungujíích "cool" hlášek :) Nicméně bavil jsem se dobře, zpracování internetu bylo stylové a dystopické sci-fi prostředí nemělo také chybu. Chce to však mít podobný typ filmů v oblibě. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Necital som poviedku, takze neviem do akej miery ju filmove spracovanie dokalicilo. Mne to po dejovej stranke pripada v pohode. Reeves sa musi dostat z bodu A do bude B, aby dostal zhlavy 320 GB dat a popritom zlepsil svet. To by mohlo fungovat rovnako dokonale ako v Matrixe, keby ta cesta bola vyplnena mnozstvom spickovych akcnych scen. Ale nie je. Akcnych scen je len par a su dost priemerne. K tomu sa to cele odohrava v hnusnom prostredi, takze po vizualnej stranke sa nie je na co pozerat. Cely film nakoniec zaujme len dvoma aspektami. Rôznorodym hereckym obsadenim, ktore by som v jednom filme nikdy necakal a naivnou predstavou o tom ako bude vyzerat internet a par dalsich veci v buducnosti. 4/10. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Videosekvence zobrazující virtuální realitu jsou v horší kvalitě ve srovnání s dnešními filmy, avšak představují vrchol technologií z doby natáčení filmu. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • V záběru, kdy je Johnny (Keanu Reeves) skenován, je zmíněna dyslexie. Reeves přitom sám touto poruchou trpí. (jarjarbinx)
  • Jako režisér druhého natáčecího štábu a koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Vic Armstrong, v závěrečných titulcích uvedený jako Victor Armstrong. (Rominator)

Související novinky

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

21.05.2007

Konec světa je na spadnutí. Všechna proroctví totiž tvrdí, že krátce před armageddonem svět ovládne Zlo. A k tomu už došlo. Jinak by se nemohlo stát, že dlouho očekávanou filmovou adaptaci slavného… (více)

Reklama

Reklama