Reklama

Reklama

Velmi nebezpečné známosti

  • USA Cruel Intentions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kathryn (Sarah Michelle Gellar) a Sebastian (Ryan Phillippe) jsou dva bohatí zhýčkaní teenageři z té nejluxusnější části Manhattanu. A také papíroví sourozenci, protože jejich nechutně bohatí rodiče spolu uzavřeli manželství. Výraz zlatá mládež se ani zdaleka nepřibližuje jejich dekadentnímu životnímu stylu. Sebastian poznal všechny krásné dívky z Manhattanu a také Kathryn je na svůj věk neskutečně zhýralá. O to víc ji rozzuří, když dostane kopačky od svého přítele, který vyměnil její rafinovaný půvab za panenskou nevinnost naivní Cecile (Selma Blair). Kathryn proto s bratříčkem uzavře ďábelskou a náležitě pomstychtivou sázku. Pokud playboy Sebastian, kterému ještě nedokázala odolat žádná dívka, připraví Cecile o panenství a navíc dokáže svést další květ andělské nevinnosti Annette (Reese Witherspoon), připraví mu nevlastní sestřička noc plnou nadpozemské rozkoše. Pokud Sebastian prohraje, přijde o svého milovaného Jaguara, ročník 56... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (711)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. není mnoho filmů o amerických teenagerech topících se ve spoustě peněz tak neobyčejně chytrých a zároveň skvěle odehraných. Příběh je jednoduchý jako skládanka o 2 kusech, ale zde není třeba nic komplikovat, jen si vychutnávat manévry a intriky ústředního páru. Jak už jsem zmínil, Sarah Michelle Gellar je naprosto krásně nepřející a démonická, Ryan Phillippe odehrál svůj part s náležitým sebevědomým, kde jsem mu žral i jeho postupnou proměnu. A Reese? Kouzelně roztomilá. Jelikož jsem neviděl původní snímky, kterými se tento inspiroval, tak mě konec příjemně zarazil..a zároveň dorazil. Paráda. K maximálnímu hodnocení není daleko. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V rámci teenagerského filmu dobre fungujúca dráma na motívy známeho románu. Istý Kumble vedel, čo teen publikum očakáva od podobného filmu a podarilo sa mu dodať v medziach žánru svojim postavám psychologickú vernosť . Všetci herci sú (zase v rámci žánru) presvedčiví a uveriteľní a tej cene MTV za najlepší bozk roka sa nečudujem. Raz to ale úplne stačilo, bol som vtedy vekom tesne za cieľovou skupinou. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

,,Jak si užíva tvá zlatokopecká matinka na Bali?“ ,,Podezírá tvého zlatého opileckého tatínka, že ji podvadí." ,,Prima.“ Nebezpečné známosti sa so mnou ťahajú celé roky, keď som prvýkrát zhliadla výpravne monumentálneho Valmonta od Formana, o nejaký čas na to rovnaké, čo do príbehu emocionálnejšie Nebezpečné známosti (1988), až som sa nakoniec prepracovala k filmovému prepisu, zameraným na teenagerskú vekovú kategóriu, ktorá by dobové spoločenské manévre asi nestrávila. A všetky tri filmy majú odo mňa plné hodnotenie z celkom jednoduchého dôvodu. Klišé niekedy nepríjemne zaváňa, ale láska, bolesť, pomsta či zrada si vždy nájdu u publika svoje miesto a z obyčajného diváckeho princípu tieto klasické témy šarm nikdy nestratia. Sarah Michelle Gellar som si zamilovala v tejto jedinej úlohe a jej úžasne povrchnú a rozmaznanú Kathryn som si neskonale užívala, Phillipe a Witherspoon ma zas uchlácholili svojou nevinne romantickou líniou, Bittersweet Symphony ma vnútorne pohladilo a trefná irónia a celková povrchnosť sa zaslúžili o to, prečo ma tento film jednoducho baví, hoci sa z kvalitatívneho hľadiska starším adaptáciám nemá šancu vyrovnať. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších a nejzajmavějších filmů,které sem kdy viděl.Film,který mě svým způsobem zvláštně formoval,páč sem ho viděl v těžký pubertě kolem 15cti let,jeden z pár filmů mojí tak zvané pubertální pětky,která kdysi patřila k mým nejsledovanějším filmům,kde byli filmy jako Blade,nebo třeba Samotáři.Film mi dal poznat skvělou muziku,vynikající herce,nezapomenutelné hlášky a platonickou lásku k Sarah.Jeden z filmů po kterém sem se začal opravdu na plno zabývat filmy,jjako takovými,načež se z toho stal životní koníček a vedlo to až k přihlášení na ČSFD.Skvělý film,který u mě navíc funguje z určité osobní nostalgie......seď s nohama u sebe,tady nejsi na Jamaice :-D 99%. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekla, čekala sem něco mnohem lepšího, emotivnějšího, zralejšího a hlavně víc promyšlenějšího. Ale tohle byla jen splácanina keců od začátku do konce... Škoda jen, že to hezčí, upřímnější a dojemnější přišlo až po půlce filmu, kde to začalo být zajímavější mezi Sebastianem a Anette. Jediné, co mi na tom přišlo přirozené byl výkon Reese Witherspoon, která jediná stála za něco. Že Sarah Michelle Gellar je opravdu trapná, mě jen utvrdilo tady, že neumí vůbec hrát a působí fakt lacině. Celý film je jen hodně slabým odvarem Nebezpečných známostí a všem těm ,,intrikám" se dá jen těžko věřit. Konec celkem ušel, ale jako celkový dojem nic moc... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (32)

  • Natáčení bylo osudové pro Reese Witherspoon (Annette Hargrove) a Ryan Phillippe (Sebastian Valmont) - v témže roce se vzali a pořídili si dvě děti, dceru Avu Elizabeth (nar. 1999) a syna Deacona (nar. 2003). Zůstali spolu do roku 2007. (hippyman)
  • Scéna, v níž Sebastian (Ryan Phillippe) a Annette (Reese Witherspoon) jedou v autě z domova důchodců, byla částečně improvizací. Během natáčení se začala Witherspoon pitvořit a Phillippe se smál a říkal ji, ať toho nechá. Režisérovi se moc líbila chemie mezi oběma herci a když si uvědomil, že se jejich rozhovor do filmu hodí, použil ho. (Bauer)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama