Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní šéf v Kameníkově Pepa Novák má plno starostí. Ráno se marně snaží uspokojit roztouženou manželku Vilmu, na stanici ho čeká otřesený sportovec, kterého znásilnila babka Kropáčková, a v terénu místní podnikatelé, zuřivě pátrající po zázračném modrém pramenu, který povzbuzuje sexuální chutě a potenci. Nedávno vytryskl ze skály na zámku a nyní zase nečekaně zmizel. Pramen totiž v tuto chvíli vyvěrá ze zdi domku babky Kropáčkové, která ho stáčí do lahví. Ředitel školy představí podřízeným nového tělocvikáře Marka, který se okamžitě stane středem zájmu kolegyň. K jejich zklamání však chodí s lékařkou na místní psychiatrii, která má plné ruce práce, protože se musí postarat o znásilněné muže. Nejhorší je, že obětí přibývá a mezi nimi jsou i Pepovi podřízení, kteří měli za úkol přivést Kropáčkovou k výslechu. Když podnikatelé zjistí, kam zmizel zázračný pramen, pokusí se přimět babku, aby jim domek prodala. Jenže věci nejsou tak prosté, jak se zdají. (TV Nova)

(více)

Recenze (639)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Rok se s rokem sešel a jak Zdeněk Troška prozradil už ve filmu o filmu k prvnímu dílu, dvojka byla na spadnutí prakticky okamžitě. Co se změnilo? Větší množství amatérských či začínajících herců nahradily celebrity, technicky šla nahoru kamera, dolů hudba a scénář se pokusil rozvést příběhy archetypálních postav z jedničky. Zážitek opět extrémní, dneska už je to naštěstí dobová konzerva, která pořád ještě připomíná časy nevyrovnání se s minulým režimem. Politické vtipy ztratily pointu, určitý náhled na každodennost zavál čas. Jinak tu máme ocenění na 26. festivalu české filmové a televizní komedie Novoměstský hrnec smíchu z Nového Města nad Metují a 1. výroční ceny DAVID pro nejlepší DVD video roku 2004. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dobrý deň." - "Dobrý." - "Nejaký vták by bol?“ – „Bol.“ – „A stál by?“ – „Stál.“ – „A to je najväčší vták, akého tu máte?“ – „Väčšieho má len holič oproti.“ Troška to má ťažké. Nech nakrúti hocičo, stane sa stredobodom pozornosti divákov, ktorí ho automaticky odpisujú bez toho, aby videli nejaký skutočne mizerný amatérsky film. Ak sa vám nepáčila jednotka, nebude sa vám pozdávať ani dvojka. A naopak. Scenár znova pozostáva zo sfilmovaných vtipov, ale druhýkrát to funguje predsa len o čosi lepšie ("príbehovejšie", ak chcete) a na niektorých hercov je radosť pozerať (Genzer). ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Jsem-li k prvnímu dílu poměrně shovívavý, druhý díl je hodno zcela zatratit. U jedničky jsem se několikrát zasmál, tohle už je ale více než slabé. Navíc v prvním Kameňáku jsem nemusel koukat na odporně voskovou figurínu Vondráčkovou a nejhorší herecký výkon všech dob Martina Maxy. Troškova vášeň v obsazování známých neherců vytváří nezapomenutelné okamžiky. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Kdybych to měl brát vážně, ze všech tří dílů je dvojka složená z nejlepších (ale taky nejprovařenějších) vtipů. Co ji činí úchvatnou je, že nemá absolutně nic jiného. Troška nejenže zcela resignoval na děj (což je samozřejmě zcela v duchu postmoderní kynematografyje a je to záslužný umělecký experiment), ale i na jakékoliv herecké výkony a logiku i v rámci jednotlivých scén. Kameňák - a to, jak teď mohu s čistým svědomím říci, platí pro celou sérii, - nesplní vůbec žádná divácká očekávání. Čímž se komedie, jejíž hodnotící zařazení se pohybuje někde mimo hranice latinské abecedy, posouvá k hranicím experimentu. Troškův výtvor už není žumpou, ale nepochopeným art experimentem, trošku ve stylu starého Eda Wooda. Proto mu nemohu nedat nejvyšší hodnocení. P. S. Nemůžeme za tak příšernou kvalitu filmu tak nějak kolektivně? Je složen z českých vtipů, které vytvářel český národ. Pokud jsou ty vtipy dementní, nesvědčí to ani tak o impotenci Troškově, ale o impotenci národní. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Špatnost ! Nuda ! Trapas ! Tak lze vystihnout pokračování, podle mého vkusně vtipného, Kameňáku 1. Ve druhém díle se Zdeněk Troška zaměřil na babku Kropáčkovou, což byla chyba. Jak stará bába znásilňuje pomocí elixíru mladé kluky, to se mi fakt místy i hnusilo. Jednu hvězdičku za ... asi za to, že zde hraje velkej srandista Václav Vydra. 25% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (21)

  • Ve všech scénách je venku slunečno. (Jyrka)
  • Ke konci filmu je záběr na hada, který leze do auta. Vpravo na nalakovaných dveřích je v ten okamžik zřetelně vidět odraz kameramana. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama