Reklama

Reklama

Rozvedený se závazky

(seriál)
  • USA Louie
USA, (2010–2015), 22 h 42 min (Minutáž: 19–42 min)

Tvůrci:

Louis C.K.

Režie:

Louis C.K.

Scénář:

Louis C.K., Pamela Adlon

Kamera:

Paul Koestner

Hrají:

Louis C.K., Amy Landecker, Nick Di Paolo, Danny Burstein, Stephen Root, Hadley Delany, Christine Donlon, Pamela Adlon, Joan Rivers, Jim Norton, Megan Hilty (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(61)

Obsahy(1)

Výrazný stand-up komik Louis C.K., známy predovšetkým zo seriálu Lucky Louie sa znovu vracia so svojou postavou Louieho do televíznych obrazoviek. Tentokrát však nevsadil na žáner rodinného sitcomu, snaží sa skôr čo najviac priblížiť svojim stand-up vystúpeniam. Rozprávanie deja tak strieda hrané príbehy so samotným pódiovým vystupovaním Louieho. Ten vám vyrozpráva, ako vyzerá svet rozvedeného štyridsiatnika s dvoma deťmi. (BigDeal)

(více)

Recenze (89)

H34D 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pravděpodobně nejbizarnější "komedie", na jakou můžete narazit... Louie hraje sám sebe, vypráví o životě rozvedeného, na první pohled vyhořelého a zdánlivě nešťastného stand-up komika. Epizody na sebe nemusí nutně navazovat, Louie v nich prochází někdy úplně obyčejnými a jindy dost mimoňskými a absurdními životními situacemi, s kterými se zpravidla vypořádává "nechtělně" vtipným způsobem. Je to chlap, který se vykresluje jako looser, zdá se že se pohybuje na dně, od nějž se nemůže odlepit, ale přesto se v každé chvíli dokáže pousmát a najít si i v té největší depresi paprsek naděje - je to až poetické. Upřímnost, všednost a životní vyzrálost dělá toto dílo tak unikátní, že místy připomíná až vrchol seriálů o životě - Six Feet Under. Jsou díly, které vám náladu rozhodně nepozvednou, nicméně podobně jako v reálném životě, "to nakonec nějak dopadne" a vy pochopíte, co se vám Louie snaží říct - že i když život někdy stojí za hovno, stojí ho za to žít... 9/10 ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

1. séria (90%): Veľmi iný "seriál", než na aký sme všetci zvyknutí. Tak iný, že ho nedokážem zaradiť do žiadneho žánru- preto ho radšej len opíšem; Louie sa spočiatku tvári ako komediálny seriál. Má klasických 20 minút, niekedy vtipné situácie a každý príbeh je prešpikovaný kratučkým stand-up vystúpením. Na sitcom je ale Louie braný príliš detailne, až filmovo. Má výbornú technickú stránku, rovnako hereckú a humorné situácie nevznikajú zahraním nejakého vtipu, ale vážnym prevedením rôznych absurdných situácií. Často krát je táto absurdita ukázaná aj doslovne (dievča utečie z rande s Louiem na helikoptére). Na druhej strane má ale Louie zopár nevtipných, no rovnako výborných epizód (God, Bully), ktoré sú príliš temné (vážne) na komédiu, ale vďaka tomu, že ich nenarúša pokus o vtipnosť, pôsobia o to viac dôveryhodnejšie, skutočnejšie a ich pointa vyznie pravdivejšie. Čo sa týka deja, ide vždy o krátky príbeh Louieho ako otca, komika, či osamelého losera. Asi najviac celý seriál vystihuje scéna z posledného dielu, kedy sa Louie osamelý a deprimovaný prechádza v noci po meste, hrá mu do toho jemný jazz a nakoniec vbehne do baru a urobí stand-up vystúpenie. Pretože to je to (okrem jeho dvoch dcér a masturbovania), čo mu pomáha prežiť ďalší deň. Okrem samotného Louieho sa v seriáli vyskytnú rôzne známe osobnosti z ktorých najviac potešia Pamela Adlon, Ricky Gervais a Matthew Broderick. Nebyť zopár slabších epizód, dávam bez váhania plné hodnotenie. Takto si nechávam rezervu na ďalšiu sériu. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Show, kterou se titulní přitloustlý, nepříliš sympatický zrzek zařadil mezi velikány (nejen) současné komediální scény. Hlavní postavou je jeho méně úspěšné alter ego, které se protlouká životem klasického středostavovského newyorčana - vychovává děti, řeší problémy s bydlením, a hlavně i v té smutnější půlce čtyřicítky neustále tápe a hledá - pořádnou práci, smysl života a ŽENU. Nejkrásnější na celém projektu je to, že přestože je většina dílů fantasticky vtipná, plná drobných vtípků, absurdních situací a surrealistických řachavek, nikdy ji neopouští melancholie a smutek, hluboko zakořeněný v Louieho osobnosti. Když k tomu přidáte geniální pozorovatelský talent lidské přirozenosti, v kterém si LCK nezadá s legendárním Georgem Carlinem, dostanete show, která vás skvěle pobaví, upřímně dojme a z které si nádavkem odnesete víc postřehů a moudrostí o životě, než z kdejaké osvícené knihy. Kvalita seriálu navíc řadu od řady roste. 90% ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Hodnocení půjde asi ruku v ruce s tím, jak máte nebo nemáte rádi Louise CéKáčko. Část seriálu tvoří totiž jeho stand-upy a větší část potom jeho potloukání se New Yorkem a (před)současnou Amerikou. Naráží na více či méně bizarní postavičky a očividně je seriál pouze Louisovým (Lujího...já nevím) komentářem a pohledem na život. Dějový oblouk není, všechno je v podstatě takovej zfilmovanej stand-up. Za mě dobrý, chvílema geniální, chvílema průměr, celkově jedu třetí epizodu a ještě mě to nestihlo otrávit, což je co říct. Dávám čtyři pěkný vypointovaný vtipy o honění. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý vybočuje. Ale v tom najlepšom zmysle slova. Sledujeme život reálnej postavy živiacej sa komédiou, ktorej život je ale jedna katastrofa za druhou. Toto vyváženie komických situácií s tými dramatickými a trápnymi je v tomto prípade na veľmi vysokej úrovni. Dôvod je veľmi jednoduchý. Louis C.K si berie to nejlepšie z najlepšieho a hlavne je celý seriál prezentovaný ako sympatický looser. Seriál často krát vybočí s predvídateľnosti a často krát nedokončí zápletku načrtnutú predchádzajúcim dielom a vyberie sa úplne novou cestou. A tam, kde by to pri ostatných seriáloch vadilo, tu to funguje. Každý diel je samostatný skeč, ktorý viacej ako na komédiu sa zameriava na tragédiu. Mne osobne sa tento štýl veľmi páči a teším sa na tretiu sériu. 1. séria 70%, 2 séria 70% ()

Galerie (90)

Zajímavosti (3)

  • Louis C.K. stříhá a upravuje každou epizodu sám na svém MacBooku Pro. (ČSFD)
  • Louis C.K. přijal malý rozpočet čítající 200 000 amerických dolarů (250 000 pro druhou sezonu) za absolutní kreativní volnost. Stanice FX nijak nezasahovala do vývoje seriálu a nepožadovala ani testovací epizodu, dokud jim Louis nepřinese dokončené kopie. (ČSFD)
  • V úvodní sekvenci lze vidět, jak náhodný kolemjdoucí ukáže na kameru prostředníček. Gesto nebylo plánováno, ale Louis C.K. toto viděl jako scénu, která dobře vystihuje obraz seriálu, který chtěl vytvořit, a scénu tak v seriálu ponechal. (ČSFD)

Reklama

Reklama