Reklama

Reklama

Černí baroni

(seriál)
  • Slovensko Čierni baroni

Epizody(11)

Adaptace veselých příběhů z neveselých let podle románu Miloslava Švandrlíka. Seriál vznikl z příběhů jeho populárních knih (Černí baroni aneb Válčili jsme za Čepičky, Říkali mu Terazky, Pět sekyr poručíka Hamáčka, Lásky černého barona, Terazky na Hrad, Černý baron od Botiče, Kam kráčíš, Kefalíne?), podle scénáře M. Bezoušky. Věrohodnou dobovou atmosféru 50. let 20. století vtiskl seriálu renomovaný režisér Juraj Herz, který ve spolupráci s kameramanem Jiřím Macháněm umocnil Švandrlíkův humorný nadhled nad neradostným totalitním režimem v tehdejší československé armádě. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele topi80 k tomuto seriálu (2)

Černí baroni (2004) 

Ona to vlastně u těch pétépáků byla docela sranda. Vojáci se smáli gumám do obličeje (včetně generála Čepičky), nic nedělali, jenom se tak poflakovali, občas gumám nějakou slepici sežrali. Takovou vojnu by si přál každý z nás. Taky se vám na tom něco nepozdává? Odpad nedávám jen proto, že v té přihrádce je příliš velký přetlak dalších "seriálů". A i když jsem nechal hvězdičku, tento k nim patří taky. ()

Terazky přichází (2004) (E01) 

Přestože i úvodní díl nese všechna negativa celého seriálu, na rozdíl od ostatních je v něm trocha vtipu, a to zejména na konci při neodolatelném přehrání Pochodu padlých revolucionářů a úchvatných proslovů k úmrtí milovaného soudruha Stalina. ()

Související novinky

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

Reklama

Reklama