Reklama

Reklama

Harry Potter a Tajemná komnata

  • USA Harry Potter and the Chamber of Secrets (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malý čaroděj Harry Potter je nucen trávit prázdniny u zlých příbuzných. Pomůže mu kamarád Ron, který ho přiletí v otcově létajícím autě zachránit. Máma jim sice vynadá, ale je ráda, že je Harry s nimi. Když mají později odjet do školy, nepodaří se jim projít zdí na nástupiště 9 3/4 , odkud odjíždí vlak do Bradavic. Vezmou tedy létající auto pana Weasleye a poněkud tvrdě nouzově přistanou ve větvích Vrby mlátičky. Ron na to doplatí zlomenou hůlkou. V Bradavicích se na stěně objeví rudý nápis, který hlásá, že Tajemná komnata je znovu otevřena a nepřátelé dědice by se měli bát. Kdysi se jeden ze čtveřice zakladatelů školy, čaroděj Salazar Zmijozel, nepohodl s ostatními a odešel. Ještě předtím vybudoval tajemnou komnatu, kterou prý otevře jeho dědic a vypustí zlo, jež zahubí všechny nečistokrevné kouzelníky. Při souboji s Dracem se při hodině obrany proti černé magii ukáže, že Harry rozumí hadí řeči, a ostatní ho začnou podezřívat, že právě on by mohl být Zmijozelovým potomkem, který otevřel tajemnou komnatu. Harry najde kouzelný deník Toma Raddlea, který ho zavede padesát let do minulosti, kdy byla komnata otevřena poprvé. Tehdy byl podezřelý Hagrid. Staré podezření se vynoří i tentokrát a Hagrid skončí ve vězení v Azkabanu... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (912)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Anglická spisovateľka Joanne Kathleen Rowlingová napísala v roku 1997 prvý román o mladom čarodejníkovi. Jeho titul je "Harry Potter a Kameň mudrcov". Už o rok neskôr sa objavilo na pultoch kníhkupectiev pokračovanie s názvom "Harry Potter a Tajomná komnata". Obe tieto knihy boli aj sfilmované. Prvá v roku 2000 a druhá v roku 2001. Obe ich režíroval skúsený Chris Columbus. Po filmárskej, technickej a hereckej stránke sú to vysoko profesionálne spracované produkty. Tieto aspekty v kombinácii so štedrým rozpočtom zaručili divácky i komerčný úspech. Druhý diel rozvíja osudy Harryho Pottera a jeho priateľov, predovšetkým Rona Weasleya a Hermiony Grangerovej, ktorí spolu s ním študujú v Rokfortskej škole čarov a kúziel. Potomok Salazara Slizolina otvoril tajomnú komnatu a oslobodil monštrum, ktoré ohrozuje všetkých študentov, čo nemajú čistú čarodejnícku krv. Harry Potter sa pokúsi zabrániť stratám na životoch. **** ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Columbus se sice svého rutinního nenápaditého stylu drží zuby nehty, ale tentokrát má ohromnou oporu v předloze, která patří k tomu lepšímu (a samostatně i nejlépe fungujícímu) z celé série. Navíc "přitemnil" atmosféru a díky skvěle obsazenému duu Branagh/Isaacs se mu daří částečně napravovat dojem z ústředního tria, ze kterého kamera nesleze po celou stopáž, a které je tady ještě stále spíše za roztomilá herecká dřeva než za herce a tahouny. Stále jde o pouhou ilustraci k předloze bez vize, ale tentokrát aspoň vyvedenou ilustraci, které prodloužená verze nijak neškodí (ale nutno dodat, že ani nijak nepřidává). Čímž neříkám, že si to neumím představit i výrazně pokrácené. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

No, musím říct, tedy napsat, že mě nízké hodnocení celkem překvapuje. Nepatřím mezi ty lidy, co milují fantasy a přes zamlžené brýle v každé chvíli počítají čtverečky na mapě Dračího doupěte, ale tenhle Potter se mi líbil. Řekl bych, že je lepší než jednička. Sice je utahaný, ale konec je celkem zajímavý a chílemi i napínavý. Takže 4* se mi zdají býti adekvátní. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Pořád si to drží pohádkový styl, i když byl o poznání drsnější než v Kameni mudrců. Je tu podobná zápletka jako z předchozího dílu, která je doplněná o nové postavy, ať z dobré, tak ze špatné strany a příšery baví. Škoda, že Chris Columbus natočil jen první dva Herráky. Další díly už nejsou pro rodiné sledování to pravé ořechové, jsou moc krvavé. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Po roce jsme zpět. Školní rok se blíží a Harry se nemůže dočkat. Znovu pláchne svým odporným pěstounům a ve škole v Bradavicích potkává dobráckého obra Hagrida, velkého soka Malfoye a především šibalského kamaráda Rona a bystrou knihomolku Hermionu. Nově na něj čeká i nebezpečný učitel obrany proti černé magii, a aby toho nebylo málo, slyší výhružné hlasy. I dvojka je věrná předloze. Potíž je v tom, že mnozí byli okouzleni jedničkou, protože byla nová a velmi očekávaná, v pokračování to nicméně chtělo víc invence a rafinovanosti. Prostě Chris Columbus, který byl pro své vydařené rodinné kousky tak trochu logickou volbou, nastolil nějaký standard a moc se nesnaží, aby jej někam posunul. Ale ať nerýpu, famfrpál vypadá lépe, obecně se triky vydařily víc než napoprvé, z dospělých herců je znát, že si své role užívají, cukrovatost a infantilnost jsou taky lehce na ústupu. Prostě je to krapet dospělejší. ()

Galerie (212)

Zajímavosti (134)

  • Značka kufrov, do ktorých si Gilderoy Lockhart (Kenneth Branagh) balí veci na konci filmu, je Louis Vuitton. (Aberforth)
  • V tomto filmu zazní jméno nebo příjmení hlavního hrdiny celkem 126krát. (gecko)

Související novinky

Marvel urval další rekord

Marvel urval další rekord

23.10.2015

7 let, 12 filmů... 9 miliard dolarů. Marvelácký filmový vesmír je zjevením, které se momentálně snaží zkopírovat celý Hollywood. Každý chce mít svoji provázanou značku nehledě na to, jak velký to… (více)

Reklama

Reklama