Reklama

Reklama

Harry Potter a Tajemná komnata

  • USA Harry Potter and the Chamber of Secrets (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malý čaroděj Harry Potter je nucen trávit prázdniny u zlých příbuzných. Pomůže mu kamarád Ron, který ho přiletí v otcově létajícím autě zachránit. Máma jim sice vynadá, ale je ráda, že je Harry s nimi. Když mají později odjet do školy, nepodaří se jim projít zdí na nástupiště 9 3/4 , odkud odjíždí vlak do Bradavic. Vezmou tedy létající auto pana Weasleye a poněkud tvrdě nouzově přistanou ve větvích Vrby mlátičky. Ron na to doplatí zlomenou hůlkou. V Bradavicích se na stěně objeví rudý nápis, který hlásá, že Tajemná komnata je znovu otevřena a nepřátelé dědice by se měli bát. Kdysi se jeden ze čtveřice zakladatelů školy, čaroděj Salazar Zmijozel, nepohodl s ostatními a odešel. Ještě předtím vybudoval tajemnou komnatu, kterou prý otevře jeho dědic a vypustí zlo, jež zahubí všechny nečistokrevné kouzelníky. Při souboji s Dracem se při hodině obrany proti černé magii ukáže, že Harry rozumí hadí řeči, a ostatní ho začnou podezřívat, že právě on by mohl být Zmijozelovým potomkem, který otevřel tajemnou komnatu. Harry najde kouzelný deník Toma Raddlea, který ho zavede padesát let do minulosti, kdy byla komnata otevřena poprvé. Tehdy byl podezřelý Hagrid. Staré podezření se vynoří i tentokrát a Hagrid skončí ve vězení v Azkabanu... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (912)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Já osobně mám pro Columbusovy adaptace HP v srdci měkké místečko. Protože nesnáším škrtání v ději, a u takového Ohnivého poháru jsem opravdu trpěl. Columbus nic neškrtá. Vlastně jede prakticky scénu od scény a nedává do toho nic víc, než jen poctivé řemeslo. A mně to docela dost vyhovuje. Aspoň u prvních dvou (kratičkých) dílů. Fakt, že je to zbytečně dětské, se lehce zapomíná, když je na plátně Zlatoslav Lockhart. Vynikající casting. Nesmíme zapomínat ani na Skřítka "přivřu si uši do dvířek u trouby" Dobbyho. Láska. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Steven Kloves .. Tajemná komnata nepostrádá nic co předešlý díl. Bohužel jako většina pokračování ale nepřináší nic nového! "Vivat" komerce..:´( Šílenství kolem adaptace knih Harry Potter and .?. mě nechala naprosto chladným! Je sice pravda, že se to dá bez obtíží shlédnout a je na co se dívat, tj. triky, ale příběh není až moc poutavý a adaptovaný scénář je místy dost děravý a nelogický. . ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Pořád si to drží pohádkový styl, i když byl o poznání drsnější než v Kameni mudrců. Je tu podobná zápletka jako z předchozího dílu, která je doplněná o nové postavy, ať z dobré, tak ze špatné strany a příšery baví. Škoda, že Chris Columbus natočil jen první dva Herráky. Další díly už nejsou pro rodiné sledování to pravé ořechové, jsou moc krvavé. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me o stupen horsi nez prvni dil a to z nekolika duvodu. Prvni pulka filmu je sem tam trochu nudna, hlavne z toho duvodu, jak kdyby se tvurci nemohli dohodnout, co to chtej vlastne tocit. Jestli trochu temnejsi fantasy nebo furt pohadku pro deti, misty se tak hraje na strasidelnou atmosferu, pak se najednou zase saskuje a je to cely proste takovy nevyvazeny a vysledek je ten, ze me to buhvijak nebavilo. Druhej problem je delka, je mi jasny, ze se sem toho pokusili narvat z knizky co nejvic a kniha tlustsi nez Homerovo sandwich se proste neda narvat do 90 minut, ale 160 uz je proste moc, obzvlast, kdyz se jede podle stejnyho schematu jako prvni dil. Me to proste prislo jak sjety pres kopirak. Uvod mezi mudlama je spis otravnej, obzvlast, kdyz cela Harryho rodinka jsou mega otravny hovada, ktery bych s chuti rozkopal. Nasleduje nakup ucebnich pomucek a uz se hrabem vlakem do Bradavic, kde se chodi na hodiny, hraje Famfrpal a pak se zase hleda nejaka zahadna mistnost a vse samozrejme uzasne vyresi Harry. Proste to uz jsem jednou videl a v prvnim dilu me to bavilo vic. A jen tak mimochodem, jejich skolni rok bych chtel mit, asi tak tri hodiny vyuky a zruseny zkousky. Detsky herci hrajou stale stejne = nehrajou, dospeli opet nemaj buhvikolik prostoru, akorat ten Branagh je zabavnej a triky jsou sice lepsi, ale zadnej zazrak. Tentokrat to zkratka na 5* nebude. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Opět další film z mé srdeční série. O něco lepší, o něco propracovanější, o něco výjimečnější nežli díl první. Zlepšení vidím především v tom, že na konci se setkáme s nadpřirozenou obludou, jež nežije v našem světě a která se výtvarníkům opravdu povedla. Poznáme Bradavice trochu více a máme možnost vidět létající auto. Kromě toho jsou naprosto nepřekonatelné oživlé kořeny mandragory. Jednou větou: je to jízda. Negativum zde spatřuji pouze jediné. Velmi mi zde chybí Zoe Wanamakerová v roli zajímavé Madame Hoochové. Škoda, že si řekla o větší honorář a proto už nebyla obsazena do dalších dílů série a objevila se jen v prvním. Tato postava byla zajímavá a mne se v prvním díle líbila, ale stalo se. Jinak opět nějaké rozdíly mezi knihou a scénářem lze objevit, ale na to si fanoušek této série brzy zvykne a nijak to neřeší. Opět je to za plný počet a opět s plnou chválou. PS: Zkuste si při závěrečné scéně, kdy se vrátí Hagrid a všichni mu aplaudují, jakmile bude záběr na aplaudující profesory scénu rozfázovat a uvidíte vtipný výjev plačící profesorky Prýtové. To je roztomilý záběr, který však při normálním sledování filmu nepostřehnete. ()

Galerie (212)

Zajímavosti (134)

  • Ve scéně na nádraží King's Cross z úvodu filmu, kdy Harry (Daniel Radcliffe) a Weasleyovi procházejí s vozíky s kufry nástupištěm, jsou na zemi možné vidět kříže z lepenky. (Nevka)
  • Kdykoliv jsou v celé sérii postavy Freda (James Phelps) a George (Oliver Phelps) Weasleyových v záběru vedle sebe, Fred vždy stojí vlevo a George vpravo. (Kinofil)
  • K obhajobě Salazara Zmijozela (Ken Bones) a jeho dědictví v podobě baziliška na bradavickém hradě. Salazar Zmijozel podle příběhové mytologie žil v dobách, kdy mudlové čaroděje ve velkém pronásledovali a upalovali je na hranicích. Tedy pohledem středověkého čaroděje je možné, že jeho záměrem bylo pouze ochránit čarodějnické učně před možnými mudlovskými vetřelci, kteří by odhalili celý kouzelnický svět. Ovšem ochrana v podobě baziliška, který může pohledem zabít kohokoli, tedy i čistokrevné čaroděje, byla bezesporu brutální. (Nick321)

Související novinky

Marvel urval další rekord

Marvel urval další rekord

23.10.2015

7 let, 12 filmů... 9 miliard dolarů. Marvelácký filmový vesmír je zjevením, které se momentálně snaží zkopírovat celý Hollywood. Každý chce mít svoji provázanou značku nehledě na to, jak velký to… (více)

Reklama

Reklama