Reklama

Reklama

Ti druzí

  • Španělsko Los otros (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Grace žije se dvěma dětmi ve velkém domě a čeká na manželův návrat z války. Její sluhové musí dodržovat zvláštní pravidla - žádné dveře v domě nesmí otevřít dřív, než zavřou předchozí, protože děti trpí alergií na denní světlo. Starší Anne začne mluvit o jednom hrozném dni v minulosti a jakémsi chlapci, který s nimi bydlí v jejich ložnici. I Grace si pak všimne zvláštních zvuků a hlasů v domě a chce požádat o pomoc kněze. Pak se ale setká s manželem a všechno se dramaticky změní. Grace bude muset uvěřit neuvěřitelnému a postavit se strašlivé pravdě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 151)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velký a ponurý dům zahalený v mlze, zatažené závěsy a Ti druzí. Tento film mi připadal jako mysteriózní propletenec Hry na schovávanou a Sirotčince, který jsem zhlédla dříve. Atmosféra tak hustá, že by se dala krájet a neustálá tma, se postaraly o vytvoření působivé podívané. Hlavní podstatou tohoto mistrovského díla je strach. Nejsou v něm bílí, znetvoření duchové objevující se v oknech a pod postelí, žádná krev a podobně. Jen to tíživé napětí a tajemno. Bála jsem se, ačkoliv ve filmu vlastně není vidět nic, čeho bych se měla bát. Nicole Kidman zde předvedla excelentní výkon. Celková pointa pro mě byla překvapující, originální, ale zároveň mě nešokovala tak, jak by možná měla. Na závěr pro ty, co ještě snímek neviděli - celou dobu můžete přemítat o tom, kdo to vlastně Ti druzí jsou a co chtějí. Někteří na to přijdou brzy, jiní si počkají až na konec filmu, kde jim podstatu Těch druhých osvětlí až závěr. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Dnes už není příliš zvykem natáčet horory bez jediného speciálního efektu, postavené pouze na tíživé, postupně gradované atmosféře strachu, úzkosti a ohrožení. A pokud ano, pak pouze pod taktovkou „exotického“ režiséra, nezkaženého hollywoodským pohledem na věc. Po M.Nightu Shyamalanovi ( Šestý smysl ) tak přichází Španěl Alejandro Amenábar se svou elegantní variací na strašidelný dům. Skromnému hereckému obsazení jednoznačně dominuje Nicole Kidman, jejíž Grace je dokonalou negací kurtizány Satine z Moulin Rouge. Milující matka a pravověrná katolička vyzařuje odhodlání porvat se s osudem, ovšem brzy vytušíme její vnitřní nejistotu a jedno strašlivé tajemství. Pokud vás nechávají chladnými všelijaké digitální zrůdičky a chcete se v kině opravdu bát, pak jsou Ti druzí filmem pro vás. Až se budete vracet potemnělým parkem domů, budete mít o čem přemýšlet. ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Pakliže někdo srovnává Šestý smysl a Ti druzí, pak je to srovnání liché. Ti druzí jsou v tomto souboji totiž Ti první. Amenábar totiž vytvořil skutečně hutnou atmosféru s opravdu překvapivým koncem. Závěrečných dvacet minut je tak lahůdkou pro filmové fajnšmekry toho nejtěžšího kalibru. A nesouhlasím s tím, že příprava na finále byla pomalá. Herecky mne zaskočily dětští představitelé i samotná Nicole Kidman. Její křik mi způsoboval opravdové mrazení zad, čímž nemyslím žádné frázovité přirovnání, ale skutečný stav věci. Tleskám! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

ten dům není zrovna ideální domov. považují si v něm hlavně ticho. ,,měla bych vám představit děti, zatáhněte závěsy". citáty z bible, němá služebná, venku je stále mlha. a také ,,Ti", jenž jsou všude a dům je prý jejich. vyhrožují, že sundají závěsy...... . výtečně zvládnuté budování atmosféry. N.Kidman přesvědčivá jako nikdy a nikde. strach na vás dýchá i z obrazu. a hlavně, ZÁRMUTEK NAD NEBOŽTÍKEM PŘIMĚJE ČLOVĚKA K VŠELIJAKÝM VĚCEM. co jen ti služební kují za pikle? napadá vás spousta otázek. nakonec vetřelci odejdou, protože ,,tenhle dům je náš!!!" moc dobrej nápad! ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Sice jsem se nebála tolik, na kolik jsem se těšila, ale příjemné mrazení v zádech bylo. Lví podíl na tom bezesporu měla výtečná Nicole Kidman. I obě dětské role byly bezchybně obsazené. Služebnictvo správně děsivé. Snímek měl tu kouzelnou (hororovou) atmosféru, a to jak díky režii, tak i scénáři a zejména kameře budující napětí doslova v každé minutě. Takže rozhodně nadprůměr, byť Shyalaman zůstal nepokořen. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (24)

  • Natáčelo se od 26. června do 21. listopadu 2000 ve městě Santander ve Španělsku, dále v Anglii, New Yorku (USA) a na Normanských ostrovech (Channel Islands). (Varan)

Související novinky

Horor Ti druzí se dočkají remaku

Horor Ti druzí se dočkají remaku

13.10.2020

Známý horor Ti druzí s Nicole Kidman se dočká remaku. Snímek španělského režiséra Alejandra Amenábara vyprávěl o matce a jejích dvou dětech na konci druhé světové války, kterak čekají, až se otec… (více)

Nicole Kidman a návrat k hororu?

Nicole Kidman a návrat k hororu?

16.05.2011

V několika kouscích tohoto žánru si už zahrála, ale nejlepší z nich byli bezesporu Ti druzí. A zdá se, že se s Nicole budeme opět příjemně bát. Projevila totiž zájem o hlavní roli v nadpřirozeném… (více)

Rachel Weisz se vrací do Egypta

Rachel Weisz se vrací do Egypta

15.02.2008

Ten Alejandro Amenábar je ale tajnůstkář! Tvůrce Těch druhých a oscarového Hlasu moře o sobě dlouho nedal slyšet a teď se najednou vytasí s historickou podívanou, která se s rozpočtem 73 milionů… (více)

Nicole opět vidí „ty druhé“

Nicole opět vidí „ty druhé“

19.08.2007

Nicole Kidman se po krátké přestávce vrací na plné... na plný plyn ;-). Sci-fi thriller Invaze, výpravná fantasy Zlatý kompas, erotický thriller Need a romanticko-dobrodružně-vojnový velkofilm… (více)

Reklama

Reklama