Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

RAiken 

všechny recenze uživatele

Skvěle skloubený mix sportovního filmu a morální agitky, snažící se upozornit na problémy společnosti, a to především na "rozporuplný" vztah černého muže a jeho věčného boje se vzděláním či na problém US školského systému pozitivně diskriminující sportovce či atlety, a to i na vysokoškolské úrovni. Podle mě každá z těchto dvou složek funguje na jedničku a vzájemně se po celou dobu vhodně doplňují, takže vás i při dlouhé stopáži nezačne nudit ani jedna část tohoto nevšedního příběhu o dosažení jednoho velkého vítězství. Kamera při sportovních utkáních a samotné jejich provedení je dostatečně uvěřitelné a realistické, nejinak skvěle je i zpracován boj coache s nevlídným středoškolským systémem. A jako obvykle se můžete těšit na skvělý výkon Samuela L. Jacksona, který se (ne)překvapivě hodí snad do jakékoliv role. Navíc mu zdatně sekunduje i jeho skvěle sehraný tým a každý z hráčů je jedinečná osobnost a osudy každého z nich je zajímavé sledovat. "I came to coach basketball players, and you became students. I came to teach boys, and you became men." ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Keď som na začiatku videl logo spoločnosti MTV Films až ma zamrazilo:) Čakal som stupidnú plytkú americkú limonádu a videl som inteligentne napísanú životopisnú drámu, ktorá ani pri svojej dĺžke nenudí a to predovšetkým z jedného podstatného dôvodu a tým je Samuel L. Jackson. Práve on je tou najväčšou devízou tohto filmu a len za jeho brilantný a presvedčivý výkon dávam * navyše... Veľmi príjemné prekvapenie! ()

Reklama

zipper111 

všechny recenze uživatele

Sportovní filmy ve mě většinou NEvyvolají chuť sledovat daný sport.... basketbal mě nijak nebaví, ale tento film mě příjemně nabudil, kdo ví, třeba se mi i košíková zalíbí... A že to nebylo jen o ní... Každopádně tento madafaka film s vynikajícím Samuelem L. Jacksonem v roli nekompromisního kouče Cartera má tempo, má švih...má taky spoustu klišé a trochu toho patosu, ale what the hell, ja jsem jim to docela žral. Carter je očividně borec :) Příjemné překvapení.__Na podruhé musím ještě dodat, že Samuel L. Jackson je prostě ZVÍŘE! ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Jak už se přede mnou zmínil basketbalový fanatik Had6, jde o klasickou zápletku, kterou jsme viděli . no, mockrát. Nový trenér dokáže z rozhádaných, rádoby drsných a neukázněných frajírků, vytvořit tým a navíc tým, který začne vyhrávat. „budete hrát jako vítězové, chovat se jako vítězové, a nejdůležitější, budete vítězové. Když budete poslouchat a učit se.“ Jenže začít vítězit je mnohem snazší než změnit přístup ke vzdělání, k budoucnosti. Basketbalu sice nerozumím, ale dobře se na ten sport ve filmu kouká. Stejně jako na Samuela L. Jacksona v roli trenéra „Vzal jsem tuhle práci, protože chci změnit zvláštní skupinu mladých lidí“. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Původně jsem to chtěla odpískat, když jsem viděla, že jde o basketbalový tým-naštěstí jsem nedala na první dojem a z filmu vyšel opravdu zajímavý snímek o kontroverzním trenérovi "ballu", který je na své hráče dost drsný. Za jeho tvrdou slupkou se však skrývá jisté poselství a dobré záměry,při kterých chce svůj tým ušetřit zpackaného života. Rozhodně bych si nemyslela, že mi u takového filmu kápne slza, ale stalo se. Podruhé by mě to už ale nebavilo, jedno shlédnutí naprosto stačí. Každopádně Samuel Jackson výborný jako vždy:-) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Když opravdový Ken Carter viděl film, tak řekl, že basketbalové scény vypadají neuvěřitelně reálně. (ArsenalEagle)
  • Channing Tatum nikdy nehrál basketbal, takže měl speciální trenéry, aby dokázal s ostatními udržet tempo. (viperblade)
  • Ken Carter, podle kterého je film natočen, byl každý den přítomný při natáčení jako konzultant. Řekl, že ho Samuel L. Jackson ztvárnil s 98,5% přesností. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama