Reklama

Reklama

Velitel šťastné Štiky

  • Česko Kapitán šťastné štiky (více)

Obsahy(1)

Sovětská ponorka Štika 721 je noční můrou německých námořních sil. Železná rakev v níž je uzavřeno padesát lidských osudů. Její kapitán je výtečný stratég, lstivě unikající z nastražených sítí a bojovník nemilosrdně a účelně útočící na nepřátelská plavidla i námořní základny. Není divu, že Němci, poté co zaútočí na německý konvoj, rozpoutají na Š?astnou štiku nemilosrdný hon. Ve své době velice výpravný válečný film kombinuje akční scény, lidská dramata prostých námořníků s klaustrofobií ponorkové války, čímž se stal se předobrazem pozdějších ponorkářských opusů jako Das Boot, či Ponorka U 571. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky, ale vážně nic moc, přemíra propagandy a pateticky udatných sovětských námořníků, které nezastaví prostě vůbec nic. "Nestraníci mohou odpočívat, komunisti mají službu." "Nemáme nestraníky, jsme všichni komunisti." BLEEE Jediná silná scéna je proplouvání minovým polem a pak ještě možná nedostatek kyslíku. Ale jinak je to mizerně natočené a nudné. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Každý film je natočen podle mentality národa,o tom žádná.Číňané létají s dýkami vzduchem,Thajci většinou natáčejí v pralesích,Američané mají snad sto životů jaké katastrofy musí přežít,Češi máme svoje Kameňáky a Rusové zkrátka točí o svých hrdinech z války, protože to je země která ztratila ve válce nejvíc svých občanů,vzdávají tak hold padlým.Na každý film je třeba se takhle dívat anebo se na něj nedívat.Každý má svou volbu.Když se na tento film budete dívat bez emocí,tak vás i pobaví.U mě dobrý ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Najzaujímavejším prvkom filmu je asi to, že sa odohráva na palube sovietskej ponorky a máme tak možnosť nahliadnuť aj do plavidiel tejto vojnovej mocnosti. Postavy sú celkom sympatické a svoj priestor dostávajú aj Nacisti, číže pohľad nie je jednostranný. Samozrejme, dostavia sa aj tradičné scény filmov s ponorkami ako hlbinné bomby či zasieťovanie podponorského priechodu a z nich vyplývajúci strach posádky. Tu pozítíva končia a nastupuje očakávaný silný sovietsky pátos, nielen za rodnú Rus, ale aj za kapitána, ktorý je ako otec. Úsmevné je, ako sa občas vyjadria postavy, nebojujú kvôli prežitiu, ale kvôli pochvale a ďalším komunistickým trápnostiam. Film by mal byť akčný, ale akcie, teda bojovej akcie (žiadny iný druh akcie tu nie je) sa tu spočíta na prstoch jednej ruky a ešte niekoľko prstoch bude voľných. Na palube ponorky sa väčšinou iba kecá a nuda dostáva až príliš veľký priestor. Spracovanie tiež pokrivkáva. ()

Dárius 

všechny recenze uživatele

Film který jsem zhlédl coby školou dítě povinné.No jo-tenkrát v televizi na výběr mnoho nebylo.Ale v souvislosti s filmem"Zkáza lodi Gustloff"-vidíte na palubě té ponorky toho politruka?Kdo ho nevidí at si pustí"Hon na ponorku"-tam ho i uslyší.Kapitán ponorek,i dalších plavidel SSSR za druhé svět.si nemohl dělat co by chtěl.A už vůbec ne v pozemním vojsku-tam politruci dávali rozkaz postřílet ustupující vojáky.Takovou moc měli a bátuška Stalin je jěště za to vyznamenal. ()

sirLANCELOT 

všechny recenze uživatele

Jak už bylo řečeno v těchto komentářích, jsem též tento ruský snímek shlédl tenkrát v TV. V době kdy jsem ještě chodil do ZDŠ, kdy nám učitelé vtloukali do hlavy, že ruský lidé jsou ti nejlepší na světě a měli dost odvahy si ubránit své Rusko, před totální zkázou, kterou pro tuto zem připravil fašistický vůdce Hitler. Ano, bojovalo se i pod vodou a to v ponorkách, které měly naftové motory, a některé už byly vybaveny elektrickými bateriemi a mohly tedy neslyšeně proplout pod nepřátelskými bitevními plavidly. Jenže v tomto filmu, režisér zvolil dramatičnost a to tak, že německé křižníky roztáhly mezi sebou ocelové sítě, a slavnou ponorku chytli do pasti. Ruský velitel sice rozkázal posádce klid na dně moře, ale když jim po čase došel vzduch, tak se rozhodl, k lstivemu vynoření na hladinu moře. Němci byly ujištěni, že se ruská posádka v ponorce vdala, a tak tedy vyšlou motorový člun, aby ruského kapitána zajali. Jenže on sám zůstává na můstku ponorky, a vydá rozkaz, okamžitě se potopit a on se utopí. Tímto činem ruský kapitán zachrání ponorku a svou posádku. Němci jsou zaskočeni, a ani nemohou střílet směrem na ruskou potápějící ponorku, poněvadž jim vadí jejich motorový člun. - Příběh o této slavné ruské ponorce, je pravdivý, ale některé pasáže ve filmu jsou nadsazovány a zkresleny. V žádném případě to neměly ponorky na všech mořích jednoduché. Když je zastihl (sonar) většinou to měly spočítané, hlubinnými bombami, nebo v jiných případech skončily v minových polích. - Tento film byl dodatečně vydán na nosiči DVD, ale obraz je ve velice špatném stavu !!! ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama