Reklama

Reklama

Pluj tiše, pluj hluboko

  • USA Run Silent Run Deep
Trailer

Obsahy(1)

Když chtěli zvítězit, museli zkrotit peklo... Během druhé světové války se postrachem amerických lodí a ponorek v Pacifiku stal japonský torpédoborec Akikaze. O svoji posádku tak v průlivu Bungo přišel i námořní kapitán Richardson. Až po roce ale dostává šanci. S touhou pomstít se přichází na palubu jiné ponorky, které dočasně velí poručík Jim Bledsoe. Nejdříve ale musí získat jeho důvěru a důvěru členů další posádky, než se může pustit do realizace svého tajného plánu a postavit se znovu tváří v tvář nevypočitatelnému nepříteli… Jeden z nejlepších válečných „ponorkových“ filmů, který je věnován málo známé, ale důležité kapitole, boji proti japonským obchodním lodím, natočil významný americký režisér Robert Wise. Ten do hlavních rolí obsadil dvě tehdejší hollywoodské herecké hvězdy: Clark Gable ztvárnil kapitána Richardsona a Burt Lancaster ztělesnil úlohu poručíka Jima Bledsoea. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Robert kurva Wise! A zas výborně! Můj nejoblíbenější klasický hollywoodský režisér chameleon. Bez debaty s největším žánrovým rozptylem. A taky nejvíce nedoceněný, řek bych že i většina filmových fanoušků, co mají rádi starší filmy se při zmínce při tomto jméně nebude moc chytat. Přestože budou znát některé zásadní filmy, co natočil. Proč? Protože neměl svůj vlastní rukopis, svůj vlastní styl. No a? Není nerozpoznatelné, ale kvalitní točení ve všech možných žánrech (horory, noiry, westerny, válečné, sci-fi, muzikály, boxerská dramata) stejně velké, možná ještě větší umění? ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Skvělý film z námořní americko japonské části druhé světové války. C. Gable a B. Lancaster předvádějí ukázkově, co Američané nepřekonatelně dovedou: vztah dvou autorit stojícíh na protilehlých pólech, ale uznávajících a respektujících jedna druhou. Příběh je vedený obdivuhodně vynalézavě, aniž ve kterémkoliv okamžiku postrádá logiku. Ani po létech nenacházím nic, co bych mohl prohlásit za slabší moment. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Stará klasika bola určite vzorom všetkých filmov, ktoré mali aspoň niečo spoločné s ponorkami. V podstate vo filme nie je nič , čo by ste už nevideli v podobných novších filmoch, ale mňa napriek tomu zaujal. Samozrejme v trikových oblastiach sa novším snímkom nemôže rovnať, ale vo všetkom ostatnom im môže skvelo konkurovať. Zaujala a aj pobavila ma scéna nácviku, kde pri ponáraní zabudli na vojaka, ktorý išiel vysypať odpadky a dobré bolo oklamanie Japoncov, keď na hladinu vypustili už mŕtvych členov posádky. Zamieriť...torpédo 2 , páľ! 80%. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Výborná dvojka Lancaster-Gable v celkom napínavej vojnovej dráme z prostredia mne imponujúcich vojnových lodí či ponoriek. Príbeh dobre odsýpa, napätie je dobre dávkované, no a vojnová akcia patrí medzi to lepšie, čo sa na poli vojnového námorníctva natočilo. Vidno, že na režisérskej stoličke sedel človek na správnom mieste - Wise. Aj keď zub čas sa už na filme podpísal - napr. na tom, keď scény prechádzajú zo štúdiových do exteriérových a naopak. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Dobre pozerateľný film od slávneho režiséra, so slávnymi hercami, rozumnou stopážou a 50. narodeninami za sebou. Tak prečo iba tri hviezdičky? Pretože okrem zistenia, že pri vysypávaní smetí môže ísť o život (jednotlivca i posádky) som na filme nenašiel nič, čo by som v najrôznejších obdobách už nevidel. Ale možno v tomto filme to bolo po prvý krát. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (16)

  • Joe Maross v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Vonkajšie zábery ponoriek videných v pohybe počas podmorských sekvencií boli v skutočnosti zmenšené modely vyrobené personálom špeciálnych efektov. (westerns)

Reklama

Reklama