Reklama

Reklama

Den, kdy se zastavila Země

  • USA The Day the Earth Stood Still (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ve snímku Den, kdy se zastavila Země, který je remakem klasického stejnojmenného sci-fi filmu z roku 1951, se uznávaná vědkyně dr. Helen Bensonová (Jennifer Connellyová) ocitne tváří v tvář mimozemšťanovi jménem Klaatu (Keanu Reeves). Ten přicestuje na Zemi s jediným úkolem – varovat lidstvo před hrozící globální krizí. Když síly, které Helen nedokáže ovládat, začnou s mimozemšťanem zacházet jako s vetřelcem a odmítnou jeho požadavek jednat se světovými mocnostmi, Helen společně se svým odcizeným nevlastním synem Jacobem (Jaden Smith) rychle odhalí smrtící důsledky Klaatuova tvrzení, že je "přítelem Země". Helen teď musí najít způsob, jak přesvědčit někoho, kdo má v rukou rozhodnutí o naší budoucí existenci, že lidstvo stojí za záchranu – možná je ale příliš pozdě. Proces už začal. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 189)

Shit 

všechny recenze uživatele

Trailer byl nabouchanej jak sviň, jenže film už tolik neni, sice ze začátku to působí fakt skvěle si-fi mysteriózně a těch 15-20 minut je opravdu vynikajících, jenomže pak se napovrch dostává dost utahanej děj a k mýmu údivu i celkem velký množství děsně naivních a mnohdy trapných scén, potažmo dialogů a k tomu se ruku v ruce přisírá až trošku moc narážek na zkaženost lidstva, nicméně samotná myšlenka filmu je zajímavá, Keanu Reeves působí ve svý roli skvěle a Jennifer Connelly mam rád už od Phenomeny ()

tron 

všechny recenze uživatele

Strašne bezvýrazné, matné, chudokrvné, neatmosférické, nedopečené, nedovarené a mdlé sci-fi. Jeho pozretie som odkladal 2 týždne, ale radšej som mal 20 rokov. Dvojhodinová nuda bola miestami skutočne až neakceptovateľná. Od sci-fi automaticky nečakám hneď Votrelca. Ale aj dialógy, postavy a zaujímavý príbeh predsa môžu zabaviť. Nie však tu. Finále totálne klišé, zápletka fádna, finálna pointa detinská (ľudstvo je zlo, ale aj tak si zaslúži druhú šancu), Jaden Smith príšerný, ani po (drahej) vizuálnej stránke ma to ktovieako nenadchlo. A do toho drevený Keanu Reeves. Bavil ma len jeho megarobot. Divákom sa ale snímka zrejme páčila, keďže na celosvetovej tržbe nechali 233 miliónov (pri 80-miliónovom rozpočte). ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Zhmotnením viery v krajšie duchovné zajtrajšky je film "Deň, keď sa zastavila Zem". Príroda je drancovaná, ľudia postavili svoje ego na piedestál samochvály a mamona zvíťazila, takže zodpovedným emzákom nezostáva iné, len vyslať metrosexuála a jeho ochraniteľského Golema aby zachránil planétu Zem pred ľuďmi. Fešácky mimozemšťan samozrejme na poslednú chvíľu s dojatím zisťuje, že dá sa to aj inak. Posolstvo ako z príručky "New-ageistom ľahko a rýchlo", ale napriek jeho multi-kulti naivite a absolútnej nedopovedanosti, že v čom by sa ľudstvo malo zmeniť, pomerne pôsobivé. Veď je pekné veriť snom a ilúziám o využívaní prírodných zdrojov s úctou a pokorou pred všetkým živým. P. S. Golem nemal chybu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

To bylo tak, když si páni producentští hlavouni usmysleli, že lidstvo si svým lhostejným přístupem už dlouhá léta koledovalo, takže je třeba trochu té moralizující agitky.. Příběh sledujeme pohledem sličné astrobioložky Helen (odosobnělá Jennifer Connelly opět jako inteligentní a samostatná žena bez partnera – a navíc s ukňouraným nevlastním synkem), která je coby elita americké vědy (už tak mladá) povolána ke zkoumání světélkující koule, která se nečekaně zjevila v newyorském Central Parku. Setkání třetího druhu proběhne prostřednictvím vyslance Klaatu, který má Zemi naposledy varovat, že ničí něco, co je ve vesmíru nedostatkovým zbožím. Jenže lidská rasa zareaguje po svém.. Jak jinak.. Keanu Reeves tu zůstává věrný svému úspornému „Neo“ projevu. Předvádí další nepřítomný pohled své bílé tváře a on, stejně jako režisér se scénáristou, naneštěstí vypíchli i přes poměrně komorní povahu díla všechna věčná klišé. Snímek, který je zjevnou poctou stejnojmenné sci-fi klasiky z roku 1951, se navíc rozhodl, že základ vybuduje na atmosféře a dialozích. Jenže chyba lávky, protože už samotná humanistická zápletka není jen sama o sobě natolik nosná (paranoia z konečnosti světa, hrozba sebezničení) a celý tenhle zamlžený projekt nevytáhne z průměru. Napětí nebo mrazení v zádech jsem tu vedle překvapivě skromných kulis a trochy té velkolepé akce hledal marně. Naopak je ale chvályhodné, že snímek Scotta Derricksona není až tak naivní, jak by se dalo čekat. I když je zřejmé, že Klaatu na prostém lidském příběhu zjistí, že lidstvo má i své světlé stránky a vědátorka Jennifer Connelly se tak za nás za všechny hříšníky musí kapánek přimluvit!! ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Co říci? Nejsou to čisté 4 hvězdičky, spíše tak 3 a půl. Nůž do Derricksonových zad vráží (jak naznačují komentáře některých kolegů) zejména malý Jaden Smith a pak také částečná drobná nedopracovanost scénáře, zejména co se věrohodnosti postav týče. Jinak to mělo celkem náboj i myšlenku, děj se zbytečně neprotahoval a já se určitě ani chvilku nenudil. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Obsazení Keanu Reevese (Klaatu) bylo pro režiséra Scotta Derricksona těžkým krokem, protože se obával, že takto známé tváři nikdo neuvěří, že je mimozemšťan a bude to vypadat směšně. (Karlos80)

Související novinky

Goliáš bude hodovat v pekle

Goliáš bude hodovat v pekle

23.01.2011

„Ve stylu 300“ je už poněkud ošoupaná formulka, ale Hollywood s ní pořád operuje. Několikrát jsme něco takového opravdu viděli, hlavně v seriálu Spartakus: Krev a písek či v aktuálním mixu westernu a… (více)

Den, kdy se zastavil Hyperion

Den, kdy se zastavil Hyperion

02.02.2009

Dvoudílný román Dana Simmonse Hyperion Cantos (v češtině pod názvy Hyperion a Pád Hyperionu) patří k nejdůležitějším sci-fi knihám uplynulých... inu, vlastně patří k nejdůležitějším a nejlepším vůbec… (více)

Tak už se rozhodni, Keanu!

Tak už se rozhodni, Keanu!

17.01.2009

Keanu Reeves toho během propagačních rozhovorů ke Dni, kdy se zastavila Země, navyprávěl o své budoucnosti opravdu hodně. Ve kterém z filmů jej tedy uvidíme? V „šéfkuchařském filmu“ Davida Finchera,… (více)

Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008

Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves“. Na internetu to… (více)

Reklama

Reklama