Reklama

Reklama

Dr. House - Série 7

(série)
Drama / Mysteriózní
USA, (2010–2011), 16 h 50 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

David Shore

Kamera:

Gale Tattersall

Hrají:

Lesley Fera, Suzy Cote, J.R. Cacia, Chris Conner, Emily Hahn, Hugh Laurie, Lisa Edelstein, Omar Epps, Robert Sean Leonard, Peter Jacobson, Jesse Spencer (více)
(další profese)

Epizody(23)

Obsahy(1)

Starý mrzout House dá šanci vztahu s doktorkou Cuddyovou. Brzy ale zjistí, že se to neblaze podepisuje na jeho práci v nemocnici. (Netflix)

Zajímavosti (147)

Dr. House (2004) (seriál)

  • Přestože se může někomu zdát, že vyšetřování geniálního diagnostika Dr. House (Hugh Laurie) je zkreslené a ve skutečnosti nereálné, není tomu tak. V německém Marburgu existuje lékař prof. Jürgen Schäfe, který nejenže je fanouškem seriálu, ale díky němu, resp. díky epizodě Rodinná praxe, určil svému pacientovi po pěti minutách správnou diagnózu, se kterou si předchozí doktoři vůbec nevěděli rady. Jednalo se o otravu kobaltem z vadné kloubní náhrady a pacientovi tak zachránil život. Své poznatky poté publikoval v odborném časopisu Lancet. V současnosti prof. Schäfe dokonce podobně jako Dr. House vede speciální oddělení nediagnostikovaných nemocí a navíc seriál používá jakožto učebnicovou pomůcku při přednáškách. (CANNIBAL)

Dr. House - Přesčasy (2011) (epizoda) (S07E22)

  • K této epizodě výkonný producent seriálu a jeden ze scenáristů Garrett Lerner uvedl: "Byl jsem přítomen scéně, kde House (Hugh Laurie) operuje sám sebe ve vaně. Hugh se velmi soustředil a vzhledem ke své typické nejistotě požádal režiséra, aby štáb, kromě kameramana, seděl co nejdál od něj. Nikdy jsem nic takového nezažil. Jeho herecký výkon v této scéně byl tak přesvědčivý a tak intenzivní, že jsem téměř cítil Housovu bolest. Když režisér zvolal: "stop," tak všichni, kdo byli přítomni, se postavili a začali spontánně tleskat. Byl to pro mě zážitek, který se možná už nikdy nebude opakovat..." (Perunka1970)

Dr. House - Co teď? (2010) (epizoda) (S07E01)

  • House (Hugh Laurie) sa pokúša otvoriť fľašu pomocou meča amerického dôstojníka námornej pechoty, Mameluke, pravdepodobne je to rodinné dedičstvo jeho otca. (Pat.Ko)

Dr. House - Co teď? (2010) (epizoda) (S07E01)

  • Na začiatku 7. série sa kvôli nedávnym zmenám v obsadení zmenili úvodné titulky. Scéna s jazerom, kde bolo pripísané meno Jennifer Morrison (Cameronová), sa odstránila, rovnako aj scéna, v ktorej House (Hugh Laurie) kráča so svojím prvým tímom. (Pat.Ko)

Dr. House - Sobectví (2010) (epizoda) (S07E02)

  • Podľa Roberta Seana Leonarda (Wilson), keď sa ho novinár spýtal na plagáty, ktoré má vo svojej kancelárii povedal, že ak by mal voľbu zmeniť niečo, zvolil by film Obyčajní ľudia (1980), pretože keby vstúpil do kancelárie onkológa a videl by ho, cítil by sa dobre. Zároveň je to Leonardov obľúbený film. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama