Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podle skutečné události vznikl příběh o fanouškovi amerického fotbalu jménem Vince Papale, kterého hraje Mark Wahlberg. Ten se nerozhodne pro nic menšího než splnit si životní sen – stát se hráčem Národní fotbalové ligy. Stane se nejstarším zelenáčem v dějinách amerického fotbalu a brzy i miláčkem diváků a nakonec sportovní legendou. Role jako vystřižená pro hollywoodskou hvězdu formátu Marka Wahlberga (Loupež po italsku, Skrytá identita), jemuž zdárně sekunduje Greg Kinnear (Malá Miss Sunshine). Prostředí jednoho z nejtvrdších a nejnáročnějších sportů poskytuje příležitost pro napínavou podívanou, ale také řadu komediálních situací. Bonusy potom představují skutečný příběh Vince Papaleho a osobní komentáře této živé legendy světového sportu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale po celou dobu co jsem film sledoval jsem musel myslet na naše prvoligové fotbalisty. Na ty všechny přeplacené hráče na který chodí fans jednotivých klubů, aby viděli vítězství toho svého, aby viděli tu nádhéru, které dělá z fotbalu jednu z nejkrásnějších kolektivních her na světě. Fanoušci jsou ochotni zaplatit nemalou částku za vstupné i když kolikrát vydělávají sotva 10% toho co hráči v "jejich" klubu. A co pak vidí ?? Nezájem, neochotu diváka pobavit, nechuť po vítězství a lenost. Pak taky vidí drahý auta před stadionem, alkoholový románky a hraní si na hvězdy. Nemám nic proti tomu aby fotbalista dostal třeba miliardu a ferrari k tomu, ale ať umí svou prací své fanoušky pobavit, ať jim umí dát emoce, ať jim umí dát zážitek, pokud to neumí, ať se nesere do profi fotbalu. Myslím si, že tenhle příběh je svou myšlenkou zajímavý a kdyby trenér AC SPARTY PRAHA, ale i dalších našich týmů vyhlásil tréninkový kemp pro pravý sportovce z řad fanoušků, mnohým fotbalovým primadonám by se asi strachy sevřela prdel, že přijdou místo. Ne každej je totiž skutečný fotbalista. Ne každý je totiž John Terry, Pavel Nedvěd, Petr Čech, Ronaldinho nebo Fernando Torres. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Samotný príbeh Vincea Papaleho je asi zaujímavejší ako film o ňom. Ten je ťažko priemerný, z hľadiska vyvolania emócií a dojatia prekvapivo sterilný a väčšinu času len tak voľne, nevýrazne plynúci. A určite mu z môjho pohľadu nepomohlo ani to, že americký futbal ako šport vnímam ako totálne nezaujímavý, čo chápem že síce nie je moc objektívne zdôvodnenie toho prečo ma film neoslovil, ale čo už- nikto z nás nedokáže byť 100%ne objektívny.. Zlý film to nie je, ale v kategórii podobných športových dojemných príbehov outsiderov podľa skutočnej udalosti, sa dá nájsť oveľa viac zaujímavejších kúskov. Viď Orol Eddie alebo aj staršie Kokosy na snehu. 50% ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Isham: 1. I Got A Name - Jim Croce ,2. Funk No. 49 - James Gang ,3. Let It Ride - Bachman-Turner Overdrive ,4. Drift Away - Dobie Gray ,5. How Long - Ace ,6. Let's Work Together - Canned Heat ,7. Feelin' Alright - Grand Funk Railroad ,8. Free Ride - Edgar Winter Group ,9. Mandolin Wind - Rod Stewart ,10. Fooled Around And Fell In Love - Elvin Bishop ,11. I Just Want To Celebrate - Rare Earth ,12. Stranglehold - Ted Nugent ,13. Do You Know What I Mean? - Lee Michaels , ()

casioa.... 

všechny recenze uživatele

Hold môjmu najobľúbenejšiemu hráčovi amerického futbalu (po Forrestovi Gumpovi, samozrejme :) a tiež najlepšiemu klubu, aký na trávnikoch NFL kedy hral. Skromný a nevtieravý výkon M.Wahlberga, niekto by mohol povedať, že skoro "jebe na to", ale mne to tu sedí, tak f*ck off :P Nič veľké, plné klišé (ako to už väčšinou pri takýchto snímkoch býva) ale aj tak, pre mňa napriek všetkému dobré. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Typicky americky sladak, ktery pojednava o tom, ze by clovek mel jit za svym snem. Sice film vznikl na zaklade skutecne udalosti, nepochybuji o tom, ze je prikrasleny a to asi dost. Presto vsechno je to pekny film s vybornym Wahlbergem, peknou kamerou, solidni vypravou a dobrym soundtrackem (ale treba hrani fotbalu na place v desti je doprovazeno hudbou jako z Titanicu, coz tvurci moc nezvladli). Film na jedno podivani, ale casu nelituji, spokojenost. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Scény týkajúce sa letného výcvikového tábora boli natočené v Central High School v Severnej Filadelfii. Okolité budovy a polia boli upravené tak, aby mali vzhľad reálneho výcvikového tábora Eagles z roku 1976. (misterz)
  • Kluk, který běží po ulici v dresu s číslem 83 je syn skutečného Vince Papaleho. Jeho dcera se objeví zase jako zadák při školní hře, který centruje právě zase svému bratrovi. (don corleone)
  • Vincent Papale bol najstarším nováčikom v histórii NFL - mal 30 rokov. (JimWayne)

Reklama

Reklama