Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (865)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Prázdniny" jsou obyčejný, milý film s pěknými vedlejšími linkami (scénárista, vdovec), který rozhodně nezapře, že se jedná o vánoční komedii, protože možné je zde opravdu všechno. Dokonce i *spoiler* vztah na dálku po dvoutýdenní známosti, jež odstartoval sex s opilým chlápkem dobývajícím se vám do baráku * konec spoileru*. Omlouvám se, ale na podobné příběhy jsem asi moc velký cynik.;-) ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nečekal, že Jack Black v přímém měření sil porazí hvězdy typu Kate Winslet či Jude Law. Působí ze všech nejpřirozeněji, má nejlepší roli, dokázal mě jako jediný rozesmát a stal se mou nejoblíbenější postavou celého filmu. Jakmile zmizel z obrazovky, začal jsem si uvědomovat, jak tuctovou a průměrnou romantiku zase sleduji. Ze žánrů by se měla úplně vymazat komedie, hodnocení je přespříliš vysoké. Nancy Meyers si předchozími filmy nastavila laťku příliš vysoko a tu teď bude stěží překonávat. První pokus jí tedy nevyšel, Prázdniny jsou jejím nejhorším filmem. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Romantický příběh, v kterém je jedna linie naprosto dokonalá (Cameron a Jude) a druhá trochu zbytečná a nudná (Kate a Jack). Tohle spojení z Holiday ve výsledku udělá pouhý průměr. Je to škoda, protože potenciál tu určitě byl. Scénárista si asi řekl, že když už vkládá do dvoje Jude a Cameron tolik peněz musí být častěji na plátně a tak se stalo. Příběh je příjemný částečně originální a rozhodně v pár okamžicích vás překvapí všechny postavy. Být dívka určitě si tento film zamiluji více. ()

choze 

všechny recenze uživatele

V momentě, kdy jedna z dcerek Jude Lawa řekla Cameron Diaz, že vypadá jako její barbie, jsem si uvědomil, že přesně tak ten film působí - jako by malá holka natočila s živými herci to, na co si hraje s panenkami. Naivní, klišovitá a zbytečně natahovaná romantická slátanina, která se s tím opravdu moc nesere nebo přijde divné jen mě, že si dvě cizí ženské každá z druhého konce světa vymění byt po krátkém potlachu přes internet, aniž by se kdy viděly? Nápad s režisérkou trajlerů, která si vlastní život představuje jako trajler byl dobrý, ale nevytěžený a celou tu linii s Kate Winslet (která mě svým výkonem mimořádně iritovala) a starým hollywoodským scénáristou bych vyhodil. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Výborně obsazená romantická komedie. Velmi se mi líbila Cameron Diaz, kterou jinak moc nemusím. Jude Law byl vynikající jako vždy. Kate Winslet je jedna z mých nejoblíbenějších a opět mě nezklamala. Skvělý příběh, který se může stát každému z nás, i když samozřejmě jak už to ve filmu bývá je vše s valkou nadsázkou :). Vůbec nechápu proč tenhle film je srovnáván s Láskou nebeskou, která jen tak přemožitele nenajde. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (28)

  • Severoamerické tržby byly 63,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 205,9 mil. (NIRO)
  • Interiér domu Amandy (Cameron Diaz) byl postaven ve studiu, a i bez stropu, elektriky, plynu a vody stál přes milion dolarů. (don corleone)
  • Během scény chanukového večírku si můžeme všimnout měnící se výšky svíček na svícnu uprostřed stolu. (rockboy)

Reklama

Reklama